A külgazdasági és külügyminiszter ezt azzal kapcsolatban közölte, hogy az európai uniós országok nagykövetei csütörtökön jóváhagyták az Oroszország elleni újabb büntetőintézkedések végső szövegváltozatát.

Szijjártó a hatodik szankciós csomagról: „megérte szembemenni a nemzeti érdekeink feladását követelő mainstreammel”Szijjártó Péter/Facebook

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán így értékelt:

hosszú csatát vívtunk, de megérte. Megérte ellenállni a nyomásgyakorlásnak, megérte szembemenni a nemzeti érdekeink feladását követelő mainstreammel és megérte elviselni számos európai politikus és újságíró hazug vádjait.

A magyar diplomácia vezetője hozzátette: „megérte, mert a csővezetékes szállításnak adott szankciós mentességgel meg tudtuk védeni hazánk energiaellátásának biztonságát. Ha nem harcoltunk volna, akkor ellehetetlenült volna Magyarország kőolajellátása és a gazdaság leállt volna”.

Szijjártó Péter bejegyzésében kitért arra, hogy Kirill (orosz) pátriárkát "végül sikerült levetetnünk a szankciós listáról".

Ez számunkra elvi kérdés volt, hiszen – a nemzeti érdekhez hasonlóan – a vallásszabadság érvényesüléséhez is ragaszkodunk

– írta.

A miniszter szerint „belegondolni is rossz, hogy milyen folyamatokat indított volna el az egyik legjelentősebb európai keresztény egyház vezetőjének szankciós listára helyezése”.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Tárgyilagosan felmerülhet a kérdés: Hol van az igazság, és a GAZSÁG, mivel azt írja az újság, hogy

----Orbán teljes vereséget szenvedett az uniós csúcson az olajembargó ügyében
nepszava.us/orban-teljes-vereseget-szenvedett-az-unios-csucson-az-olajembargo-ugyeben/

(…)„”””Az Európai Unió ezúttal is túljárt Orbán eszén, és úgy játszotta ki a magyar diktátor vétóját, hogy az embargó a tankhajókon érkező kőolajra vonatkozik, ami az európai olajimport 90 százaléka, míg a csővezetéken érkező kőolajra az embargó nem vonatkozik (egyelőre). Orbánnak azonban nincs tankhajókon érkező orosz olajimportja, ezért nem tudta megvétózni az olajembargó érdemi részét. Orbánnak a barátság kőolajvezetéken jön az orosz olaj, ahhoz azonban nem nyúltak, így Orbán nem tudta a legnagyobb uniós szankciót megakadályozni. Hatalmas koppanás””””.(…)
------------------
.
Nincsenek irigylésre méltó helyzetben az egyeduralkodó alárendeltségébe tartozó vezetők, mivel főfeladatuk , mint a mindenreható baklövéseinek a tisztára mosásuk, fittyet hánya 2020-ban kötelezően elfogadott, és aláírt, a KORMÁNYTISZTVISELŐK ETIKAI KODEXÉT:
.
----- Hivatásetikai Kódex:
Hatályos 2020. december 18-től

----- A Magyar Kormánytisztviselői Kar
Hivatásetikai Kódexe
.
mkk.org.hu/node/485
------------------
.
???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
@Maccska: de, lehet + az is, h orbán főistennek az oroszoknál is van jelentős vagyona amit így akar megvédeni az ottani zárolásoktól. Amúgy meg sicc!
Béla333
Megszolgáltad a hazaárulóknak szóló, az oroszoktól kapott kitüntetésed.
Neked megérte Magyarországor a szégyenpadra ültetni! Az országnak meg nem érte meg!
ómió
Az újabb efftársi tönkretételünket, bizony, megint megakadályoztuk!
lampa laz
@Nessy: Mérget vehetünk rá, h lesz, sőt kiűzik innen a nyugati áruházláncokat és helyettük majd jön a minden "luxussal" megáldott moszkvai GUM áruház.
simmering73
“Kirill” a keresztényfasizmus ideológusa, amely az orosz messianizmus legdurvább leágazása, amelynek lényege, hogy az oroszok nemzeti-faji alapon őrzik és védelmezik a “kereszténységet”, amit állami szinten a fasizmussal, nemzetközi szinten pedig nukleáris erővel és hatalommal kell megvédeni és terjeszteni, az egyéni jogok biztosítása által “elfajzott” Nyugattal szemben. A “Kirill” nevű szélhámos, bűnöző és fasiszta ideológus minden elmélete, minden megnyilvánulása ellentétes a Bibliával, Krisztussal és a kereszténységgel, ez az ember maga egy istenkáromlás."'
nepszava.us/kirill-patriarka-nem-kereszteny-orban-egy-fasiszta-bunozot-es-nepirto-terroristat-vedett-meg/
Nessy
@lampa laz: Nem elég a jóval drágább CBA, Príma és a többi "magyar üzletlánc"? Arról nem beszélve, hogy a választék is kisebb náluk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.