Ügyesen kimentettük a szankciók alól a Kirill pátriárkát.

Büszkék lehetünk: Oroszország megdicsérte MagyarországotMTI/Máthé Zoltán

Mint ismert, az EU Oroszország ellen bevezetett hatodik szankciós csomagjában az olajembargó mellett más pont is volt, ami ellen Magyarország tiltakozott. Nagy port kavart például, hogy hazánk politikusai miatt került ki a csomagból a Kirill pátriárka ellen bevezetendő szankció.

Az orosz ortodox egyház feje most biztosan hálás Orbánnak és kormányának, hiszen így nem fagyasztották be a vagyonát.

Mihail Uljanov, Oroszország bécsi ENSZ nagykövete szintén értékelte a húzást, olyannyira, hogy meg is dicsérte hazánkat egy Twitter-bejegyzésben – vette észre a hvg.hu.

Szóval Kirill pátriárka neve kikerült a 6. szankciócsomagból Magyarország szilárd álláspontja, józan esze és politikai akarata miatt, ami megakadályozta az újabb súlyos problémákat. Mi volt a többi EU-állam álláspontja ebben a kérdésben? Görögországé például?

Brüsszel szerint Kirill támogatja Oroszország Ukrajna elleni invázióját, a magyar kormány ennek ellenére kitartott amellett, hogy nem kerülhet szankciós listára.

Forrás: hvg.hu

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitriol
"Büszkék lehetünk"? - vagy inkább szégyenkezhetünk!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vitriol
"Büszkék lehetünk"? - vagy inkább szégyenkezhetünk!
Nessy
Kéretik a zsarolásért csak Orbánt és a külügyérét dícsérni, és nekik köszönetet mondani!
namihami
A titkosszolgálat volt vezetője megdicsérte a volt spiclit.
Ez van, ha egy szakma mindkét oldali képviselői találkoznak. Elmerenghetnek a régi, szép időkről.
Giovanni Alba
@vitriol: ma, 22:06
"Büszkék lehetünk" Maró gúny, már-már vitriolos
Gazella
Ennek a két debilnek nagyon kijárna a fejükbe 1-1 pisztoly golyó.
gina
Ócska szemét muzsikus, mi a francot akarsz te aljas patkány??? ez kell nektek hülye agyhalott magyarok??? jó nektek a rubel ,,, és kár volt 56... a béka segge alatt ez az ország,maffia szemetek ,tolvajok, pedofilok, szexgenszterek országa lett
gina
@Gazella: Hol van egy mesterlövész végre ?
gina
@Pegero: Te beteg arab miről kuruttyolsz?? annyi eszed nincs mint egy csirkének te debil,, mi köze ennek a cikknek az ellenzékhez te elmebajos menekült ??takarodó, miért nem mész az oroszokhoz?? ott ugass
Istenakinincsen
@Mirabilis: ma, 22:00 ezt mi már nem fogjuk megtudni soha.Talán majd harminc év múlva megtudják azok akik nem fogják érteni, hogy mi van ma.
Oroszország nem tudja,hogy Orbán és magyarország két különböző dolog.
Istenakinincsen
Értem már!Felpróbálta a koronát és szűk volt...már nem király akar lenni hanem isten!Ám legyen,de mi jöhet még,ha azt is elunja?
Istenakinincsen
@Mirabilis: Jó de erről egyszerű ember semmit sem tud és talán nem is érdekli.Ettől még nem bukik meg a jól felépített rendszere.A csillagokat is lehazudja az égről.Minden fideSS botrány elcsitul és ezt tudják jól.
Duke Ellington
Is There Anyone Who Loves Putin and Then What?
teuton
En ugy tudom, hogy nem vettek le a tiltolistarol, söt MO-tol meg akarjak vonni a szavazati jogot, hogy O1G soha többet ne vetozhasson. Az akkor pedig atom- es hidrogenbomba lesz egyben!
percsi
Még az is bekövetkezhet, hogy magyar emberek harcba mennek az oroszok oldalán.
Szép kilátás, a világ, a NATO sza.ni fog a fejünkre, vitya elintézte :( Fid.fanok a csúzlikat készítsétek elő!
Béla333
Szégyen és gyalázat ami ezek csinálnak...
Béla333
@Béla333: 05.41
Szégyen és gyalázat, de a sok maffiahívő hülyemagyarnak ez tetszik, ők ezért szavaznak rájuk...
Macskaszem
@Shikari: Akkor kezdjétek azzal, hogy ne uszitsatok, és ne gyűlölködjetek.
magyar1
Oroszország és Putyin Európához tartozik /tartozna/ ha normális európai vezetők lennének és nem hagynák, hogy a nagytestvér minden világháborút más kontinensen provokáljon ki.
csipetke
Ismét egy csontignyalást láthattunk orbántól, putyin felé...Hja kérem,nyalni tudni kell, de a pincsik már csak ilyenek, nyalnak...
Csizmás Kond
Hány olyan embert szankcionáltak akik az amerikai, az unió és a nató gyilkosságokban részt vettek szerte a világban támogatták a háborújukat, gyilkolták a civileket, korházakat, ma is fogolytáborokban hurcolt embereket tartanak fogva kitalált vétségért vagy valós ellenállásért ? Egyik agresszor mitől különb a másiknál ?
kereső
Nincs mire büszkének lenni. Szégyenkezni meg nem fogok! Nekem nincs miért. Az orosz lator egy hitvány embert dicsért meg. A hitvány, meg nem lehet magyar, mert annak alkalmatlan.Az orosz lator orbanisztánt dicsérte, nem Magyarországot.
simmering73
@Duke Ellington: Nothing. His tongue will be shitty.
simmering73
"Ukrajna megtámadása, Putyin háborús bűncselekményei, tömeggyilkosságai és népirtása szorosan összefügg a "Kirill" által hirdetett hamis vallási ideológiával, keresztényfasiszta uszítással. Putyin maga is "kereszteshadjáratnak" láttatja a náci népirtást, amit Ukrajnában folytat. A vérontásért, a nők megerőszakolásáért, gyermekek meggyilkolásáért, felnőtt férfiak szisztematikus megöléséért Putyin mellett, és vele azonos mértékben Vlagyimir Gundjajev, művésznevén "Kirill pátriárka" a felelős. Orbán egy népirtásért és tömeggyilkosságokért felelős bűnözőt védett meg."
nepszava.us/kirill-patriarka-nem-kereszteny-orban-egy-fasiszta-bunozot-es-nepirto-terroristat-vedett-meg/
ómió
Pedig egy zaftos vallásüldözés is kapóra jött volna a brüsszeli efftársaknak!
kereső
Az Eu NEM!!! a vallása, NEM!!! a hitéleti tevékenysége miatt akarta szankcionálni a pátriárkát, hanem a bűnöz7ésből származó 4 miliárd dolláros vagyona miatt, az ukrajnáben oroszok által elkövetett népirtás, háborús bűnök támogatása miatt. A pátriárka ezen tevékenységeinek semmi köze a valláshoz, a vallásszabadsághoz. A magyar NEM!!! magyar, hanem orbanisztán kormánya élen orbánnal, és a külügyminiszterrel egyközönséges bűnözőt védett meg- amit hazug módon "vallásszabadság elleni" támadásnak mondottak. Nincs ebben semmi különös, hasonló a hasonlónak "örül"- igy tettek az azeri baltás gyilkossal, igy néznek félre a kinaiak ujgurok ellen elkövetett támadásaival szemben, ...etc.Orbanisztán kormánya nem először mvéd meg, és támogat bűnözőket- gruevszki!!!, akit már kilenc rendbeli birósági itélet mondott ki bűnösnek, a saját hazája ellen elkövetett bűncselekményekben.
kisfalud
@percsi: ma 04:27. Szép sorozat lenne, ha kiegészülne 1849, 1945, 1956, megfűszerezve a temetésen elrikácsolt "Ruszkik haza" poénnal, meg a Fletó idejében Orbán által rájuk hányt kijelentésekkel megízesítve. Ahhoz képpest a mienk olyan, mintha odaadó búcsúcsókra készülne! Vagy csak simán a novicsoktól fél? Az is simán beleférhet az orosz elmebajába.
kereső
Mi lehet az ok, amiért orbán bevállalja az áruló szerepét-és ezt a kormánya is felvállalja. Ehhez egy III/III-as karton nem elég. Ennél több kell legyen a putyini páncélszekrényben.Igaz lenne az egy miilió márkát tartalmazó táska urban legendje? Vagy csak simán arról van szó, hogy orbán most is, mint mindig a "pillanatnak" él- saját érdekei mentén, és ehhez felhasznál és magával ránt egy egész országot a becstelenségbe , erkölcs nélküliségbe???
fergeteg
Az EU egyes országai nagyon ráfaragnak a szankciózásra. Lopásra rablásra,mit például a drága
hajók,jachtok,ingatlanok elorozására.
S közömbös személyek szankciózására.
Ebből egy elnyúló háború és pervesztés is lehet.
fergeteg
Egy bunkóság mait az EU csinál Soros bűnbandája és Biden utasítására.
VÁROM,HOGY KEZDŐDJENEK A TÜNTETÉSEK AZ UNIÓS ORSZÁGOKBAN A SZANKCIÓK ELLEN.
kereső
@fergeteg: @fergeteg: Az oroszok mikor "faragnak rá" a gyilkolásra, rombolásra, tolvajlásra, népirtásra???Hm..., az rendjén van szerinted, Te "büszke székely"???
Nyírfa
@kereső: 10.12

Egy karton önmagában nem elég, bár az is nagyot üthet. De, amit @Mirabilis: tegnap, 23.12-kor összefoglalt, az van olyan nyomós érv, amely alatt egy Orbán-karakterű ember meghajolhat. Különösen, ha fenyegetve érzi az egész családját. Tudjuk, hogy az oroszok nem ismerik a kegyelmet, ha precedenst akarnak szolgáltatni.
Mindez azonban mintha csak hajtaná Orbánt és a lányait, hogy még nagyobb hullámokat verjenek maguk körül. És ez egy eszement reakció, amivel nemcsak maguknak ártanak, hanem az állandóan hivatkozott, pajzsként maguk elé tartott Magyarországnak is.
magyar1
@simmering73: Végéiggondoltam és Putyin számomra már azért hiteltelen mert nem a nép tett ellene hanem a vezetőik és a bomákat azonnal arra kellett volna dobni aki felelős. A szerencsétlen lakosság mit tett?
Nyírfa
@kereső: Köszi! Tudod, mi jutott eszembe? Gyurcsány meg akart venni az orosz titkosszolgálattól bizonyos dokumentumokat, de, állítólag túl sokat kértek. Persze, nem tudhatjuk, hogy mennyit, és főleg, mit kérhettek, hogy az üzletet végül nem ütötték nyélbe.
De, ahogy az uniós vélemények is megfogalmazódtak, egyszer kiderül, hogy Orbánt mivel zsarolják az oroszok. És ez a kiderül a dokumentált valóság lesz. Biztos vagyok benne, hogy megérjük. Nem mondom, hogy életem egyik legszebb napja lesz, mert már most is undorodom, és ez az iszony nem ma kezdődött.
percsi
@Maccska: "ez MZP nek sem jött be,libcsi!
De te még próbálkozol háborúba vinni a magyarokat."

De még vityának bejöhet, zsidesznyik!
Nem én nyalom a seggét az ellenségnek, nem én nyújtottam be és fogadtam el az új törvényt! Hogy tud, MZP sem!

Honvédelmi törvény: 18-65 között bármely férfi, 18-55 között bármely nő besorozható. Gazdasági anyagi felelőssége van mindenkinek így magánszemélytől is lefoglalható ingó és ingatlan egyaránt.
Ez megy a honvédelmi alapba. Aki ezt megtagadja hadbíróság előtt felel hazaárulás vádjával.
net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1100113.tv
magyar1
@fergeteg: Nehogy sajnáld már a milliárdos tetveket!
Istenakinincsen
@Shikari: Te gyűlölködsz te ökör...ezért gyűlöllek.Oda vissza működik,tudod mint az oviban.Ö kezdte,én csak visszaadtam:)
Ostoba alak vagy!Elvették a homokozólapátodat?Pont ilyen egy véreb,ha nem kap jutifalatot!
Istenakinincsen
@KisTehen: ma, 21:46 Ki bassza szét???Kinek van rá lehetősége?
Dr. Proktor
...okos kutya, jó kutya, jár a csont!
Ül, fekszik...
Istenakinincsen
@Shikari: ma, 08:32
Figyelj erősen és koncentrálj köcsög!
ÜL!
Okos a kutya:)))
Nem ugat!Nem a kutya mondja meg nekem hogy mikor kussoljak!Ez eddig érhető?Te kis buzi.
Te valami vén kivert kutya vagy?Magyar biztos nem vagy,de ha mégis akkor valami génhibás félresikerült gyengeelméjü hulladék lehetsz.Te provokálod a magyarokat nem tűnt fel?
Jja és a taknyost is elmagyarázhatnád,mivel nem ma jöttem le a falvédőről túl a hatvanadik anyáknapján.
(ha nem megy a magyar nyelv akkor itt a segítség):translate.google.com/?hl=hu&sl=en&tl=hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.