Rejtélyes, kóborló medve, sőt talán nem is egy példány tartja hetek óta izgalomban a lakosságot Aszódon és környékén.

Bayer Zsolt az Aszódon kóborló medve rejtélyét próbálta megfejteni, de beletört a bicskája a magyar nyelvbe
Fotó: Youtube

Bayer Zsolt, az Orbán Viktorral kivétel nélkül mindenben egyetértő fideszes publicista sejteni véli, hogy ezek a jószágok nem vadon élő példányok lehetnek. Mint fejtegeti, ha a szlovák Kárpátokból tévedne ide egy-egy mackó, az minden bizonnyal megállna a Börzsöny vagy a Mátra szélénél, Erdély meg ugye sokkal messzebb van, tehát a megfejtés:

a medvék a veresegyházi medveotthonból szökhettek meg.

Bayer Zsolt viszont vagy figyelmetlenségből, vagy tudatlanságból, kétszer is helytelenül írta le saját anyanyelvén a település ragozott alakját:

"Veresegyházán"

- olvasható a fideszes propagandista blogbejegyzésében. Ez az alak akkor lenne helyes, ha a várost "Veresegyházának" hívnák. De nem, a település neve hivatalosan Veresegyház, tehát a ragozott alak helyesen: Veresegyházon.

Bayer Zsolt az Aszódon kóborló medve rejtélyét próbálta megfejteni, de beletört a bicskája a magyar nyelvbe

Hasonló baki miatt bosszankodnak rendszeresen a hajdúhadháziak is, lakóhelyük nevét ugyanis sokan tévesen "Hajdúhadháza" néven ismerik.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Bayerral az a legkisebb baj,ha egy-egy szót nem ír helyesen. A nagyobb gond az,hogy ő is orbán láncos kutyái közé tartozik,és ha kell,ha nem, folyton ugat valami baromságot a szabadszemmel jól látható jutifalat reményében. Másrészt mi Veresegyház mellett lakunk,és sűrűn előfordulunk a medveotthonban. Az kizárt dolog,hogy onnan medve kiszökött volna.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina
Fideszes mit várni??? volt talán 5 alsó osztálya a többit megvásárolta OV tól ez az elmebeteg mocskosszájú
Istenakinincsen
Ez a kis nyelvbotlás megbocsájtható egy lovagkeresztes író_publicistának,Medve-Bocs:))...tévedtem.
karma1
@gina: Nemn, speciel ebben tevedsz - valoban van tanari diplomaja - alsotagozatban pedig tanitott is Solymaron, meg a sajat kishugat is! Az viszont meg nagyobb szegyen ranezve, hogy magyartanari diplomaja van, tehat ha valakinek, akkor neki EBBEN nem lett volna szabad hibaznia!
Qqberci
@karma1: "valoban van tanari diplomaja"

Mennyiért vehette?...
csipetke
Bayerral az a legkisebb baj,ha egy-egy szót nem ír helyesen. A nagyobb gond az,hogy ő is orbán láncos kutyái közé tartozik,és ha kell,ha nem, folyton ugat valami baromságot a szabadszemmel jól látható jutifalat reményében. Másrészt mi Veresegyház mellett lakunk,és sűrűn előfordulunk a medveotthonban. Az kizárt dolog,hogy onnan medve kiszökött volna.
Giovanni Alba
@csipetke: ma, 07:04
Vajon mi lett volna, ha a cikk megírása előtt -akár telefonon- megkeresi a Medveotthon üzemeltetőit, és rákérdez a rendkívüli eseményekre?
Persze tudjuk, ő nem oknyomozó riporter, a tények kevéssé zavarják véleménye kialakításában. Ő, csak úgy magától mindent tud, sőt, mindent jobban tud.
Jósolni viszont nem tud, ahogy erre gyökér kolléga rámutatott :-)
megj.: még mindig, és egyre jobban hiányolom a piktogramokat, a kettőspont, kötőjel, zárójel bezár/megnyit kevés
szép új világ
Gátlástalanul mocskolódni és gyalázkodni továbbra is Ő tud legjobban.
karma1
@Qqberci: Mondom, a szulei a barataim voltak kb. 35 evvel ezelott, es Fruzsinat, a hugat o tanitotta a solymari altalanos iskolaban, alsotagozaton. Tenyleg nem vette! De a diploma onmagaban nem jelent semmit! Az edesapja filmoperator, Bayer Ottmar - de mar kb. 80 eves most, es Nemetorszagban dolgozik evek ota. Az edesanyja, Gyimesi Dalma rontgen asszisztens volt a XV. keruleti Szentmihalyi uton levo tudoszuro allomason. Vegtelenul jo fejek voltak, es nekik sem tetszik az, amit csinal, de mit mondanal egy ennyi idos "gyereknek"? Azt, hogy "kitagadod"? Vagy "hulye vagy te fiam, en fiut akartam aztan csak te szulettel?"
karma1
@Giovanni Alba: Dehat Aranyom, ez a majom nem tanulta az ujsagirast, plane nem az etikusat, - honnan tudna, hogy mit kell csinalnia?
Baker
Hacsak ennyi baj lenne vele! Megérdemli persze, mert ő is lecsapta az ilyen magas labdákat.
kissé felnőttem
megszólalt a medvesajtunk mehet a brummogás, majd ha a medve elédtoppan beszarsz parasztkölök.
ómió
Ezek az efftársi "nyelvművelők" nem semmik! A központi seggen meg a Lenin összesen "pallérozottak"!
namihami
Mi a probléma? Csak annyi, hogy helytelen használt egy szót? Na, ÉS, akkor mi van?
De nézzétek meg, hogy amikor parasztnak kell lenni és boldog-boldogtalant, párt- és vezéri utasítás alapján gyalázni, szídni és egyéb, szép kifejezésekkel kell illetni kell, akkor mindig helyesen és gazdagon képest anyanyelvi fordulataink interpretálásában (bocs: használatában).
A Zsóti nem egy nyamvadt ""veresegyházán/zon"" miatt van tartva. Nem ez teszi a Fidesz és Orbán vezérpublicistájává és szócsövévé. Számára már sokkal magasabb rendű és rangú feladtok vannak kiosztva. Azokat viszont: ""Pontosan, szépen-Ahogy a csillag (nem vörös) megy az égen"" teljesíti.
Istenakinincsen
@namihami: Ezzel a lovagkeresztes író publicistával nem az a probléma,hogy helytelenül használt egy szót.
Helyesírási hiba előfordul...
Trágár szöveg,gyúlöletkeltő mondanivaló,egyoldalú nézőpont,média véleményvezér,de csak az általa meghívott hívőkkel.
Értelmes beszélgetésre nem képes.Röhögcsélnek a műsorába meghívott barmokkal.
Istenakinincsen
@namihami: Tudom én értem,de mások nemnagyon...csak ezért írtam kicsit másképp(ugyanazt)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.