A volt ukrán elnök, Petro Porosenko meghívta Orbán Viktort Bucsába, az orosz-ukrán háború egyik legforróbb helyszínére.

Orbán Viktor meghívót kapott Ukrajnába
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az Euronews megtudta, Porosenko azt szeretné, ha Orbán az ottani tömegmészárlás túlélőivel beszélve átgondolná az Oroszországhoz fűződő üzleti kapcsolatait.

Akik Ukrajna ellen vannak, azokat szeretném meghívni: jöjjenek el velem, Ukrajna ötödik elnökével és én leszek a személyes vezetőjük. Jöjjenek velem Bucsába, Iprinbe, Csernyihivbe. Keressék fel azokat a helyeket, ahol több ezer ukránt öltek meg! Civileket, nőket és gyermekeket erőszakoltak és öltek meg. Beszéljenek az ottaniakkal és gondolkozzanak a jövőjükről és a pénzükről! Ez nem pénzkérdés

- mondta Porosenko, aki úgy véli, a fő különbség az EU és Oroszország között az, hogy az unió a tagállamok értékeken alakuló szövetsége, Oroszország pedig a pénzen nyugszik, az alapja a politikai korrupció.

Forrás: euronews.com

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Orbánnak az ukrajnai tanulmányútját mindnyájan fizetjük, hogy lássa kinek nyal.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Orbánnak az ukrajnai tanulmányútját mindnyájan fizetjük, hogy lássa kinek nyal.
Eladott Ország
A különháború helyett talán együtt kellene működnie a magyar kormánynak az Európai Unióval ha má' tagok vagyunk!
"Amikor már majdnem mindenki megnyugodott, amikor a pártmédia is telekürtölte a karámlakók fülét azzal, hogy diadal, akkor benyögte a magyar fél, hogy mégiscsak vétóznak, mert a drágaszép Kirill pátriárka benne van a szankciós csomagban. Azt pedig a köztudottan keresztény magyar kormány semmiképpen nem engedheti, mert a szép, szakállas, egykori KGB-s, ma milliárdos egyházi személyiséget az egész világnak tisztelnie kell, hiszen keresztény vezetőről beszélünk. Ebben a minőségében áldja meg a harckocsikat, fegyvereket és katonákat ez a kedves vallási vezető, majd küldi harcba őket, hogy keresztény nőket, férfiakat, öregeket és gyerekeket gyilkoljanak, mert az Istennek tetsző cselekedet. Szóval Magyarország megvétózza a szankciós csomagot, mert az nem lehet, hogy ez a szent ember ne jusson hozzá a milliárdos vagyonkájához, pláne ne mehessen más országokba uszítani. Az unió villámgyorsan kivette a listáról Kirillt, így nem volt ok tovább kekeckedni. Orbán Viktor újabb diadalától hangos a pártmédia."
Eladott Ország
"A pávatánc helyett marad a farokrázogatás-markolászás, mert annyit dellát nem sikerült kiimádkoznia nyugattól, hogy legalább Moszkvába elrepülhessen a szokásos liberó cserére, a hétmérföldes putyini asztal sarkára. Soros helyett újabban már Zelenszkijt kezdte csesztetni, aki a deep-fake kormányzati bugyor szerint a világhírűen tisztességes magyar választások befolyásolása miatt saját magát bombázza, hátha ezt értékelné a vedlett-koszlott orosz medve.
A nemzetvezető elvtárs most nem ér rá, meg gyáva is, ezért pics@ba a kétharmaddal, nincs az a golyóálló, amit ne tudna magára rángatni bárhol és bármikor ha a királyi klozetnál távolabbra megy, és ha éppen nem retteg a közeles jövőtől, hát Győzikének ad énekórát éppen (Kis Grófo felkészül), negédesen skálázzák közösen a piros volt a paradicsomot. Így aztán Szíjjártó vicsorogja a maga szerény módján a berendelt ukrán nagykövetnek, hogy jó lenne, ha nem venné szájára még egyszer a háromhelikopteres nemzetvezetőnk szent nevét, mert addig-addig, míg kihúzza Ukrajna a gyufát a karmelitánál. Momentán az alapállás nemzetvezetőnk háza táján az, hogy a világ hülye, Putyin meg kézen-közön jó ember, csak bal lábbal kelhetett az elmúlt hónapokban, de semmi vész, mert nemzetvezető elvtárssal öribari marad történjen bármi is. Gáz van. Örüljünk. Ugyan majdnem pont annyiért, kicsit drágábban, mint másnak, de ez mindegy. Orbánék hazudtak már nagyobbat is, a választási eredménytől örömködő kedves híveknek meg pont mindegy, ők elvannak a csirkeszárnyvég kormányzati jóárasításának nagyszerűségével." Orbán: A magyar ember csak a Jóisten, a hazája és a szerelme előtt térdel le...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/201271598_3720635931374578_8448144748500444150_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=Q8p5kFBfbNgAX8_f2ux&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT92w9xSOi1Rbbrziyom2dexYCJCyYpxuqbN5RGWMfZGIw&oe=62C09371
Szoptasson meg Putyin,dagadt, debil disznó
pbs.twimg.com/media/FPWrE7bXMAsB1IL?format=jpg&name=large
vacsi
Hát, én a helyében nem mennék! Nem tartom biztonságosnak!
Eladott Ország
@vacsi: ma, 06:55 ☻ Čaputová szerint az egész demokratikus világ felnéz az ukrán népre, az elszántsága és a bátorságára miatt, valamint Volodimir Zelenszkij ukrán elnökre, a példamutató vezetőre - mondta kedden Zuzana Čaputová köztársasági elnök az ukrán kollégájával közös sajtótájékoztatón. ( Neki nincs "krotáliája" a szlovák miniszterelnöktől, a hovatartozás céljából, mint a marháknak és Novák Katalinnak)
ujszo.com/kozelet/caputova-szerint-az-egesz-demokratikus-vilag-felnez-az-ukran-nepre
kisfalud
Biztos, hogy elmegy? Gondolom szereti a kihívásokat mint utcai harcos, ráadásul biztosan szeret több oldalról is személyes tapasztalatot szerezni, és nem csak a barátaival vitatkozik az érdekeiért keményen, hanem elmondja majd a véleményét a meghívójának az ő orosz barátai "honvédő háborújáról" is. Ráadásul most majd lenne értelme a kampány során az óvodákban is viselt kevlárjának is.
Pálinkás Pál
ez sokkal gyávább annál, meg görényebb hogy elmenjen...hisz még még a budin is retteg testőrök nélkül...
Uriel
Hát persze, hogy nem megy el, O1 fostos kis G, mert félti a tyúkszaros életét - de még jobban fél belenézni ezeknek az embereknek a szemébe !!!
Lenne ott aztán olyan nyelvcsapkodás, hogy kisebesedne tőle a szája és a végén egy fadarabot kéne bedugni a fogai közé, nehogy átharapja a ringlispílként forgó nyelvét.
simmering73
Nem az a fajta akinek a bátorság az erénye.
Gazella
Uhh bakker! Szinte látom magam előtt zsithájt ahogy körbe fosta a karmelita valamit a meghívástól...még golyóállyómellyénykéjébe sem menne Ukrajnába!!
Gazella
@Gazella: foly... nehogy orosz golyó találja el a zskkant elméjét.
Gazella
@BabyShark: végre valaki aki olvassa az euronews-t! Én az angol verziót olvasom.
szép új világ
A mi bátor miniszter elnökünk még a magyar óvodákba is golyóálló mellényben ment. Harcolni csak azokkal szeret akik nem tudnak visszaütni (lőni) Nyomort és a szegénységet itthon is láthatna, ha akarna - de nem érdekli.
Úgyhogy marad a Karmelitában, testőreitől és strómanjaitól körülvéve. Majd valamelyik félhülye megmondóemberével üzen valami harcias hazugságot az ukránoknak.
Baker
Ne felejtsd el a váltó kevlármellényt, mert izzadsz, mint a disznó, te dagadt!
verőce21
Én meg a volt hohol ukrogé elnököt elvinném Kárpátaljára, így június 4. alkalmából, s megmutatnám neki, hogy:
Látod Petro, őket is, a kárpátaljai magyarokat számtalanszor terrorizáljátok, nem beszélhetik a saját anyanyelvüket, ukronáci soviniszta egységekkel fenyegetőztök Ungváron...!
A Vereckei-hágó emlékművét minden évben többször is megrongáljátok, az ukronácigé durva anyátokat.
kissé felnőttem
@justhpeter: ha az egész világot kapná ajándékképpen akkor sem merne odamenni. Akkor ki a legény a gáton, Anno Hruscsov is elment Amerikába sőt elment a fodrászhoz is, hogy borotválja meg, a feleségének mondta milyen hamar megborotválta a borbély, a mama visszaszólt tudod otthon nagyobb a pofád.
nezelodo
Az a baj, hogy a jószomszédi viszony egymás heccelése a zselés zseni olvasatában. Ezek megrekedtek az én apukám az erősebb történetnél, és belekötnek mindenkibe, berendelnek nagyköveteket, aztán lapítanak ha baj lesz belőle mint szar a sűrűben és csodálkoznak ha olyan lesz a fogadjisten, amilyen az adjonisten volt.
ómió
Üzend meg nekik, Viktor: "megyek, ha befejeztétek a háborút"!
kereső
Elég megalázó, hogy egy "gyönge" ember, akinek a személyi száma 2-vel kezdődik, elmegy a háborús övezetbe, hogy kinyilvánitsa népe és saját maga együttérzését, és támogatásáról biztositsa a létükért küzdő ukránokat. Ő a finnek miniszterelnöke. Orbán, te függöny mögé bújó utcai harcos, nem szégyenled magad?
index.hu/kulfold/2022/05/26/ukrajna-oroszorszag-haboru-invazio-moszkva-kijev-vlagyimir-putyin-volodimir-zelenszkij/irpinybe-latogatott-a-finn-miniszterelnok/
verőce21
P.P. elnöksége idején, heti szinten pofozkodtak az ukrán parlamentben.
Az olyan európai volt. :)

Tegyük hozzá zárójelben, hogy a mostaniak, túsznak használtak civileket, kórházak, iskolák mellé telepített lövegeket, közintézményekben létrehozott hadianyag raktárakat.
Hazug aljas férgek.
Béla333
Ez a beszari? Ennek csak a szája nagy, de gyáva ez ahhoz, hogy odamenjen.
A nagy utcai harcosunk...
Majd üzen valamit a függöny mögül.
Gazella
@KisTehen: 10:34...mert a propinak nincs más képe... csak putinos..
Gyurka80
@Béla333: Miért is kéne neki odamenni? Ilyen követelődzős veszekedős ukránokkal nem kell foglalkozni! Menjen oda bidé ő küldi a fegyvereket, ezáltal pártolja a háborút!
percsi
@Eladott Ország: "...Gáz van. Örüljünk. Ugyan majdnem pont annyiért, kicsit drágábban, mint másnak, de ez mindegy. Orbánék hazudtak már nagyobbat is, a választási eredménytől örömködő kedves híveknek..."

Mario Draghi olasz miniszterelnök bejelentette, a júniusi EU-csúcson javaslatot tesz majd arra, hogy az Oroszországból érkező olajra vámot vessenek ki, amely kompenzálja a jogosulatlan versenyelőnyt.
– Amennyiben ezt elfogadja a tagországok többsége – és ehhez elegendő lesz a kétharmados többség is, hiszen vámügyekben ennyi is elég –, úgy Orbán Viktor, és sajnos Magyarország két szék közt a pad alá eshet. Hiszen hozzájuthat ugyan az orosz olajhoz még egy ideig, ez azonban nem lesz olcsóbb mint a Brent olaj, miközben egyetlen fillért nem kapunk a Mol finomítóinak átállításához – foglalta össze Róna Péter.
hang.hu/gazdasag/orban-viktor-akar-csapdaba-is-setalhatott-az-olajembargos-megallapodas-alairasaval-141428
percsi
Ha nem megy el a randira, akkor Ukrajna jobban megsértődhet, és akkor az ország nagy bajba kerül! Hozza rendbe amit elrontott, el kell mennie, az országért, választópolgárjaiért és a magyar népért!

Ukrán politikus: Bármi megtörténhet a vezetékkel, amelyen Magyarország orosz kőolajat kap.
Olena Zerkal:
Magyarország kihasználja a helyzetet, erre pedig mi és az Európai Unió lehetőséget adunk nekik. Napról napra nő az étvágyuk az uniós források iránt. Úgy érzik, hogy olyan időket élünk, amikor bármit követelhetnek azért cserébe, hogy ne veszélyeztessék az európai egységet.
Ezután azzal folytatta, hogy szerinte ez ellen Ukrajnának fel kellene lépnie, és ehhez van is egy eszköz a kezükben: a Barátság kőolajvezeték. Olena Zerkal kiemelte, hogy ennek a vezetéknek az egyik mellékágán szállítják az orosz olajat Magyarországra, és azt mondta, hogy azzal

bármi megtörténhet. És én úgy vélem, hogy nagyon is helyes lenne, ha történne valami. Azt viszont a kormánynak és az elnöknek kell eldöntenie, hogy olyan nyelven akarunk-e beszélni Orbánnal, amilyen nyelven ő beszél az Európai Unióval, hogy készen állunk-e erre
index.hu/kulfold/2022/05/27/haboru-oroszorszag-ukrajna-olajembargo-baratsag-koolajvezetek-fenyegetes/?gclid=Cj0KCQjwqPGUBhDwARIsANNwjV4e1NuV6uPnFtzoZAE7CS-JruJAi-seZqcruB-v4YFZf3-APgK4cEkaAkjREALw_wcB
nezelodo
@KisTehen: június 04. 10:33. Milyen szívesség az amit nem tud elkerülni Orbán a szövetségi rendszer ajánlásai miatt? Igen az EU-ból is kell a pénz, a szabályrendszere már nem, és a Putyin kegyeit is meg kell őrizni. Nem jobb taktika az ha csendes szóval kulturáltan teszik helyre aki csipkelődik? Persze ahhoz csendes elfogadott diplomácia, és kulturált tárgyalási módszerek kellenének, nem a kekec stílus, ami Orbán alaptermészetéből fakad. Ami meg a vezetés pőkhendi stilusát illeti, valóban eredményes bizonyos szint alatt, miközben a sok kistehén és nagy marha észre sem veszi, hogy őket ugyanúgy feji az adó és rezsicsökkentés kormánya.
kisfalud
@KisTehen: június 04. 10:31, Korrupt Ukrajna? Ha ismerték volna Orbánt, és a nemzeti vejkót, a Simonkát, a Mengyit, a Boldogot, Mészárost, a Lázárt, a végrehajtói kar működését, a Völnert, a Simicskát, a Rogánt, a Habonyt, az igazságügyi Jucust és se vége se hossza a listának, vajon bekerült volna-e ezen az alapon az országunk az EU-ba?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.