Hodász András a Szemlélek oldalon részletes írásban reagált az Orbán Viktorért tartott szentmise tartalmára, de a miséről forgatott Telex-videóról is megmondta a véleményét.

Kiakadt Hodász atya az Orbán Viktorért tartott misén, de a Telex is megkapta a magáét

Néhány napja napvilágot látott egy videó a Telexen, amelyben idős, jobboldali, keresztény embereket mutattak be, erősen kritikus kontextusban, kvázi kifigurázva őket.

Nem! Inkább kezdjük így:

Néhány napja tartottak egy szentmisét a Belvárosi Nagyboldogasszony plébániatemplomban Orbán Viktorért, amely súrolja a személyi kultusz és a teológiai eretnekség határát.

Melyik mondat igaz? Mindkettő.

- írta cikkében, amely kritizálja mind a misén elhangzottakat, mind a Telex-videó hangnemét, egyben rámutat a kettős mércére, ami a videóban szereplők, és az ellenzéki politikai oldal részéről is tapasztalható.

Szerinte bár lehet imádkozni a vezetőkért, így egy politikusért is, de teológiai tévedés például azt állítani, hogy bárki, akár Orbán Viktor a Szentlélek erejével végzi a munkáját, hiszen ezt az Egyház saját magáról mondja, sosem világi hatalomról és sosem személyekről, beleértve a pápát is. Ez legitimálná a politikus hibás döntéseit is, ami súlyos erkölcsi tévedés.

Hodász szerint a videó bántóan kifigurázó lett, az idős emberek naivitását kihasználva a nyilatkozataikat olyan kontextusba helyezte, ami rossz színben tünteti fel őket, és bár a Telex részéről kommentár nem hangzott el, anélkül is lejáratták magukat a nyilatkozók.

A Telexen valóban „idős, jobboldali, keresztény embereket” mutattunk be, hiszen jellemzően belőlük állt a mise közönsége, és őket tudtuk megszólítani. Viszont Hodász idézetének folytatásában őket „erősen kritikus kontextusban, kvázi kifigurázva” mutattuk be, amit viszont nem értünk. A riportban nem kommentáltunk, nem értelmeztünk utólag semmit, nem használtunk zenei aláfestést, nem mutattunk goromba vagy lejáratónak szánt képeket senkiről – mindössze bemutattuk, hogy mi hangzik el egy misén, amit Orbán Viktornak tartanak.

- reagálta a Telex, majd elmondták, hogy a videóban egyedül a kérdéseik lehetnek kritikusak, de az is a sajtó feladata közé tartozik, hogy kritikus kérdései legyenek.

Forrás: Telex, Telex

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Az egyház is arra nyal smerről megy nekik a pénz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Az egyház is arra nyal smerről megy nekik a pénz.
justhpeter
Hodász Andrásnak igaza van, aá akármit is mond, az Orbánnal kapcsolatos, primitív személyi kultusz már jelen van az országban. Sajnos a konzervatív, keresztény oldalon is.
Emmersson71
Megnéztem a Telex videóját. Nincs vágás, semmilyen kontextusba nem helyezték a riportot. A hölgyek önként, véleményüket büszkén vállalva válaszoltak az abszolút korrekt kérdésekre!
Hádész atya hülye.
Nessy
Tisztelt Atya és hű státusz keresztények! Szent misét az elhunytakért szoktak mondatni! A jelen esetben csak mise közben szoktak imádkozni az ünnepeltért! Az Atya beszéde olyan szervilisre sikeredett hogy már azt vártam, mikor derül ki, Orbán Isteni származása, mint a római császárok idején.
Baker
@Mirabilis: ..vagy Gyurcsányét! Épp ma van, a Nemzeti Összetartozás napján ;)
surdilloFUJT
@Baker: Anyád jól van?idióta fidesscsicska!!!
Baker
@surdilloFUJT: Nos, ezt erősen benézted! Nézz utána a IRÓNIA meghatárouásának..és szállj magadba, tahókám :)
ómió
Bolsi pártszemináriumot meg sosem "mutatnak"!? Pedig biztos "tanulságos" lehetne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.