Karácsony Gergely a kezdetek óta támadta a rezsicsökkentést, országgyűlési képviselőként nem is szavazta meg a rezsicsökkentési törvényeket – hívta fel a figyelmet Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos vasárnap esti közleményében.

Németh Szilárd anyatigrisként óvja a rezsicsökkentést Karácsony GergelytőlFotó: Facebook/Németh Szilárd

"Gyurcsánnyal és Márki-Zay-val arról beszéltek, hogy a rezsicsökkentés ostobaság, hülyeség, s ebben a formájában meg kell szüntetni, mindent a piac igényei alá kell rendelni"

- jegyezte meg.

Németh Szilárd Karácsony Gergely főpolgármester vasárnapi, a rezsicsökkentéssel kapcsolatos közleményére reagált. A kormánybiztos szerint a főpolgármester a "baloldallal együtt a multik oldalán áll, a magyar családokkal szemben a multik és Brüsszel érdekeinek kiszolgálója".

"Ha ők lennének kormányon megszavazták volna az orosz olajembargót is, ami nemcsak megfizethetetlen, hanem teljes energiaválságot idézett volna elő Magyarországon"

- figyelmeztetett Németh Szilárd. Hozzátette: az Orbán-kormány viszont világossá tette, hogy a háborús körülmények és az "elhibázott brüsszeli szankciós politika ellenére" biztosítani fogják a magyar családok részére a rezsicsökkentés eredményeit, s ebből nem fognak visszalépni.

"Ez a védelem – a brutális energiaáremelések miatt – most az eddiginél is sokkal többe kerül" – fogalmazott Németh Szilárd. Kiemelte: ezért hozták létre a rezsivédelmi alapot, amelybe azoknak kell befizetniük, akik a háború következményeinek egyértelmű haszonélvezői, azoknak, akik extraprofitra tesznek szert, emellett a kormány is megtakarít.

"Karácsony Gergelyt, a messze leggazdagabb önkormányzat vezetőjét, no meg a baloldali pártokat is arra biztatjuk, hogy járuljanak hozzá a rezsicsökkentés védelméhez ahelyett, hogy a frakciók alakításával trükköznek, hogy milliárdokat tegyenek zsebre"

- fogalmazott közleményében a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

madlaci66
Valaki (fidesses)magyarázza már el nekem, hogyha az orosz gáz belekerül pl. 100 forintba, de a lakosság fizet érte 30 forintot, akkor a maradék 70-et vajon ki fizeti ki? Putyin? Mészáros? Garancsi? Vagy esetleg a lakosság adók formájában?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Azért nem oda Buda, mert
.
----Orbán oroszbarátsága ellen tüntettek Varsóban
444.hu/2022/06/05/orban-oroszbaratsaga-ellen-tuntettek-varsoban
.
!!!
Clavigo
Maximum egy vemhes kocának tudom elképzelni a " birkozó- akadémikust ",,,anyatigrisnek semmi esetre sem.
vacsi
Igaza van! Karácsony azt is eldíbolná...
Yeromos
Annyira óvja rezsipacalszilárd, hogy már az önkormányzatak által üzemeltetet intézményekre nem volnatkozik a rezsicsökkentés.
madlaci66
Valaki (fidesses)magyarázza már el nekem, hogyha az orosz gáz belekerül pl. 100 forintba, de a lakosság fizet érte 30 forintot, akkor a maradék 70-et vajon ki fizeti ki? Putyin? Mészáros? Garancsi? Vagy esetleg a lakosság adók formájában?
Qqberci
Figyelj csak, mobilpacal! Már elkezdtétek felszámolni a rezsicsökkentést: önkormányzatok, kisvállalkozások... Akkor most miről röfögsz???...
izéke
Röfiszilárd elszámolt már azzal a kettőmilliárd forinttal,amit birkózó akadémiára kapott a privát bankszámlájára?
kissé felnőttem
bukni egy doboz gyufán is nagyot lehet nézz a lábad elé
simmering73
Pacalmalac meg a mára védhetetlen rezsicsöki.
namihami
Érthető ez a hatalmas félelme attól, ha gázhiány lépne fel. Hogyan tudná akkor azokat a mindenki által csodált kulináris csodáit megalkotni?
Sose tudnánk meg, hová fejlődik a fideszes gasztronómia.
ómió
Pedig azt nemcsak Mutyigeritől, hanem az összes bolsitól óvni kell!
csak úgy....
"Már csak a leépítéseket kellene rendeletileg betiltani és/vagy az inflációt. Keresem a nemzetközi példákat, hogy hol vezettek kimagasló gazdasági sikerre a vállalkozások ellen bevezetett megszorítások, de egyelőre nem találtam ilyeneket."

"Kíváncsi vagyok ki lesz majd a központi olvasat szerint a hibás, ha esetleg elkezdenek megszűnni a munkahelyek. Tekintve, hogy a hazai KKV szektor jelentős része erősen hitelekből maradt fent a vízen, szerintem benne van, hogy lesz itt még sírás."

" Azt már látom, hogy Karácsony a háború kirobbantásáért is felelős, mert milyen jókat nyerészkedik rajta az önkormányzata. Bele se merek gondolni, hogy mi lenne ha az "inkompetens" ellenzék került volna hatalomra. Nettó nyereségvágyból kirobbantott világháború meg ne adj Isten "megszorítások". Még jó, hogy a mindössze néhány hete megalakult kormány "nem vezet be megszorításokat".

"Itt kell lenned, hogy elhidd." ( Stall-o-ner /444)
vitriol
német szilárd, mint "anyatigris"! - ez csak úgy lehet, hogy német elvtárs nemváltó műtéten esett át. Most már a nevét is át kéne szabni ennek megfelelően, pl: német Szilvi, vagy Szerénke lehetne.
teuton
Ennek a hizottdisznonak az agya helyen is zsir van! Vajon a cegek kire fogjak atharitani a pluszadot? Miert van elelmiszerekre 27% afa, Nemetorszagban meg csak 7%? Mi kell jobban az embereknek, benzin vagy kaja? Havi 1.5-2 millas berböl persze nem gond, csak minimalberböl, minimalnyugdijbol es közmunkabol gond a kenyer, olaj, teszta es farhat megvetele...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.