Idióta, aki a gyerekeket hibáztatja a Magyarország–Anglia Nemzetek Ligája-mérkőzésen történtek miatt – írta Twitter-posztjában a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár.

Orbán államtitkára szerint idióta, aki a gyerekeket hibáztatja az angolok kifütyüléséért – taps jár nekik
Orbán Viktor miniszterelnök (b) évindító nemzetközi sajtótájékoztatóján a Karmelita kolostorban 2020. január 9-én. Jobbról Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára. MTI/Szigetváry Zsolt

A zárkapus meccsre 14 év alatti gyermekeket és kísérőiket engedték be, a mérkőzés előtt azonban így is kifütyülték az angol válogatottat, miközben a játékosaik a rasszizmus elleni küzdelem jegyében térdre ereszkedtek.

A BBC kiemelte: az egész stadionban hallani lehetett a füttyszót, ez a véleménynyilvánítás pedig kifejezetten ironikus annak tekintetében, hogy pont a magyar válogatottnak a szurkolók rasszista, homofób megnyilvánulásai miatt kellett zárt kapus meccset játszaniuk. 

Bárki, aki azt gondolja, hogy a budapesti focimeccsre látogató gyerekeket okolni lehet bármilyen politikai megnyilvánulásért, egy igazi idióta

– jelentette ki Kovács Zoltán a brit sajtó cikkeire hivatkozva. Hozzátette: gratulál a válogatottnak, valamint a 35 ezer gyereknek is járt a taps.

Az angol szövetségi kapitány, Gareth Southgate úgy fogalmazott a meccs után:

a fiatalok nem is tudhatják, hogy mit jelent a térdelés gesztusa, csak az idősebbek befolyására kezdtek el fütyülni.

Conor Coady, az angol válogatott védője azt nyilatkozta:

rendkívüli csalódást okozott nekik a füttyszó, de ennek ellenére sem fognak felhagyni a térdeléssel, mert szerintük az egy fontos üzenetet közvetít.

Forrás: ATV.hu

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
"Én sem a gyerekeket okolom, hanem a Fideszt, akik egy évtizede tartó agymosással a legrosszabbat hozzák elő a magyar társadalom minden rétegéből." (Szánó Miklós / 444)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tomsawyer - régről
*Értelemszerűen: nem csak bűnözők, de rasszisták és nácik is mindig lesznek, nem fog eltűnni teljesen a probléma (aki ezt hitte eddig, azt most kiábrándítottam). A számukat csökkentheted és az, hogyan teszed ezt, milyen módszerrel, milyen lépésekkel, hogyan kezeled őket: lehet a vita tárgya. Jelen esetben is ez a vita tárgya.
Aki Én
@Málna: Nem tudsz különbséget tenni patkányozás, meg legfelsőbb vezetés gyűlöletkeltése között, mi?
Aki Én
Általában nem a gyerekeket hibáztatják, hanem a gyűlölködő, uszító, aljas, ostoba kormányunkat. Ez az ő ,,érdemük"
Málna
@Aki Én: Nem bizony. A gyűlölködés az gyűlölködés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.