Az emlékezetes angolok elleni szombati győzelmet egy meglehetősen ciki közjáték árnyékolta a mérkőzés előtt: a Puskás Arénát megtöltő gyerekhad – a felnőtt szurkolókhoz hasonló – kifütyülte és fújolta az antirasszizmust térdeléssel hirdető angol futballistákat.

Schiffer András is megvédte a térdelő angolokat fújoló magyar gyerekeketFotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kovács Zoltán államtitkár egyenesen idiótának nevezte azokat, akik a füttyögésért a gyerekeket hibáztatja, és a kicsiknek inkább taps járna.

Hasonló véleményen van Schiffer András, az LMP egykori alapítója is, aki Facebook-bejegyzésében relativizálni igyekezett a gyerekek vitatható véleménynyilvánítását:

Ha rasszizmus a térdepelő futballisták kifütyülése, akkor hogyan nevezzük azt, amikor afrikai futballistákat a hitükkel ütköző szimbólumok viselésére kényszerítenek?

Schiffer itt arra az esetre céloz, amikor  Idrissa Gueye, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának szenegáli játékosa vallási meggyőződése miatt nem volt hajlandó szivárványos mezben játszani, és ezért sokan homofóbnak nevezék.

Forrás: Facebook

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Nah shiffer takony.. a szülőnek el kell magyarázni a gyerekének hogy mi is az a rasszizmus!
De ha a narancs nem ocsmánykodik orrba szájba a tv adásokban akkor a gyerek sem hallja de a szülò se mondja ki...
Angolok másak mint a magyarok... a magyar a legeslegaljára butitott nép lett.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Nah shiffer takony.. a szülőnek el kell magyarázni a gyerekének hogy mi is az a rasszizmus!
De ha a narancs nem ocsmánykodik orrba szájba a tv adásokban akkor a gyerek sem hallja de a szülò se mondja ki...
Angolok másak mint a magyarok... a magyar a legeslegaljára butitott nép lett.
percsi
@Gazella: A fújozásra buzdító felnőttekről nincs véleménye a mocsoknak, nehogy megsértse kubatov elvtársat.
Emmersson71
"Ha rasszizmus a térdepelő futballisták kifütyülése, akkor hogyan nevezzük azt, amikor afrikai futballistákat a hitükkel ütköző szimbólumok viselésére kényszerítenek?"

Schiffer, te ügyvéd vagy, pontosan tudod, hogy sunyiság, amiket összehordasz! Almát hasonlítasz villanykörtével.
De OK, segítek.
A térdepelő angolok ÖNKÉNT nyilvánították ki antirasszista véleményüket. A szenegáli focistát utasították, ő pedig visszautasította.
A fújolók/füttyögők és a homofóbozók is hülyék (pont lexarom, hogy gyerekek!) - előbbiek buta rasszisták, utóbbiak ostoba PC huszárok! Viszont mindkét csoport másik ló túlfelére esett...
teuton
Azt hittem eddig, hogy Schiffer egy tanult ember, ügyved, tehat jaratos a jogban. Mostmar rajöttem, hogy egy fideszcsicska, aki valszeg valamilyen zsarolas miatt lepett ki az ellenzeki politikabol es lett fidesznyalonc. Ugyanis egy profi jatekost a szerzödese kötelezi! Ha nem tesz eleget a fönöke elvarasanak, akkor ki lehet rugni, lasd kapusedzö! Aki pedig a rasszismus elleni tüntetöket kifütyüli, maga is rasszista! Neveli a fidesz az elbutitott ujabb nemzedeket...
Galway
Bár pontosan tudom, hogy mi a különbség a meleg/homoszexuális, buzernyák, stb és a pedofil között, meg azt is, hogy pÁrtunk és Qurmányunk milyen lelkesen mossa össze a kettőt, de Schiffer jobban tenné, ha megmaradna az első kategóriánál/~ban, és nem szórakozna a más gyerekeivel, mert a pedofíliás vádakat nem olyan könnyű lemosnia magáról!
namihami
(Egyre jobban) össze(oda)nő, ami össze(oda)tartozik. Ez a Schiffer egyre kevésbé titkolja...Eddig legalább a látszatra adott.
justhpeter
Schiffer Andrásnak csak egy tanácsot adhatnék: "Suszter maradjon a kaptafánál !"
Gazella
@percsi: edzembe se jutott az ultraviola szélsőjobnos kubatov! Na meg a ultraviola drukkerei
Gazella
De mondok valamit! Megérett a magyar társadalom a teljes kipusztulásra!!
Gazella
@durbincs @shikari @megafaszomtudja milyen nick... te is megérettél a kipusztulásra a vezireddel együtt!
vacsi
@Mirabilis: Ezen már én is gondolkodtam, hogy melyik szülő engedte ilyen meccsre a gyerekét?
tothjani
Ők még csak gyerekek,... akik majd egyszer felnőnek, és a munka helyett Orbán hátsójának nyalogatásából próbálnak megélni.
Toller Béla
Schiffer egyre dementáltabb, engedjétek el, nem tényező már ! És emberként még el is zavarnám a fenébe !
kereső
Schiffer András, jogász- ügyvéd.Nem kötelező neki ismerni a francia jogrendet- amelyben szerepel: a homofóbia büntetendő cselekmény, és mint ilyen tiltva vagyon.
Amikor az a focista munkát vállalt Franciaországban, ezzel szembesülnie kellett. Magyarországon ezt úgy oldották meg, hogy a kormány kiplakátolta: " Ha Magyarországra jössz be kell tartanod a törvényeinket". Az, hogy a francia klub kényszeritette volna a játékosát ? Mi a bizonyiték rá? És nem tudni mi hangzott el- lehet, hogy a játékos kijelentésit homofóbnak itélték meg. Ezzel együtt sem kényszeritette senki a mez felvételére.

Ami meg a "térdeplés kifütyülését" illeti- nem a térdeplés van kifütyülve schiffer úr, hanem az, amit a térdepléssel jelképeznek- a rasszizmus, a kirekesztés, a homofóbia elleni kiállást. Teperni kell még azért az AB kinevezésért.
vacsi
@Maccska: Ez igaz! Én arra gondoltam, hogy a szülő ilyenkor mennyit izgul - most is ott hagytak 2 gyereket egy osztálykiránduláson...
kissé felnőttem
sumák a háttér de kiadták nekik hogy fütyülni kell mert maguktól nem tennék simán elvárás volt ezért küldték oda őket hogy orbánt igazolják? már a 30-40 évek németországára hasonlitunk? fel kéne ám nőni és ébredni nem csak orbánia van 7 millió még magyar vagy még lesz munkatábor is, mint a legvidámabb barak mentősnek pedagógusnak tűzoltónak rendőrnek pénz nem kerül ? bezzeg ... 3,5 milla orbánnak hogy bazi nagy nyugdijja lehessen?havi 3,5 az már a 150 ezernek hányszorosa? csak igy tovább aztán a dolgozók ki is vesznek éhen, lesz pelenkabolt meg turt isztika a többi nem számit ?
RonaGyuri
@Pegero: azért ezekkel a - vélt, mert ezt a hazai kormánymédia terjeszti - statisztikákkal csak óvatosan; mint ismert pl.
egyfelől nálunk mikor egy pasas éjszaka nekirontott késsel egy másiknak és azt üvöltötte, hogy mocskos zsidó most megdöglesz, a tekintetes bíróság csak garázdaságot érzékelt!
ami pedig a statisztikát illeti a máv késési adatai szerint a legjobbak közé teszi magát, egy csöppet sem törődve azzal, hogy nálunk csak a 10 percnél nagyibb késéséket érzékelik! =))
Gyurka80
@Gazella: Az angolok különbek mint mi, mert végigrabolták, gyarmatosították a világot?! Van baj nálad!
ómió
Na, Schiffer efftárs! Kiírtad magad a tiéid közül!
Gazella
@Gyurka80: te kija faszom tekint vissza a múltba??? Meg lásd újabb 60 év fog eltelni mire tud a magyar gólt szerezni az angolok ellen.
Másik magyarország is gyarmat volt s van mindig..
A harmadik annak a szülőnek akinek van egy kis csepp esze akkor a gyereket nem küldi el zárt kapus meccsre. Meg elmagyarázza a gyereknek, hogy mit jelent a rasszizmus a pedofil a buzi a leszbi a bisex szavakata.
Gazella
@Gazella: foly: ha zárt kapus a meccs akkor gyerekeket sem engedélyeztem volna a lelátókra!!!
Namely
@Emmersson71: "A térdepelő angolok ÖNKÉNT nyilvánították ki antirasszista véleményüket. A szenegáli focistát utasították, ő pedig visszautasította."
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Igen, biztos önként tették. Kb mint azok a színészek, akik a hős melósokat játszották pl az Ifjú szívvel című eposzban (pl Sinkovits Imre), vagy pl azok, akik elmennek megint önként a vállalati tolerancia tréningre a google/morgan stanley/bloomberg/vodafone/stb multinál.
Önkéntesség.
Szigorúan.
Ha nem, akkor legfeljebb kirúgunk, mint azt a magyar edzőt anno.
:D
"A fújolók/füttyögők és a homofóbozók is hülyék (pont lexarom, hogy gyerekek!) - előbbiek buta rasszisták, utóbbiak ostoba PC huszárok! Viszont mindkét csoport másik ló túlfelére esett... "
De fő, hogy te így mindent átlátsz, azt is, hogy minden angol/német/stb sportoló önként antirasszista.
Gyurka80
@Gazella: Lökött libsi vagy kettős mércével!
Gyurka80
@Gazella: Szerencsére NEM TE döntöttél, csak fröcsögsz!
Sámannus
Ez süketebb mint gondoltam, csak azt vártam volna tőle, hogy húsz évvel megelőzze korát a véleményformálásban ez helyett a múltszázad első feléeben rekedt a az evolúciós fejlődésben.
RonaGyuri
@Pegero: pofátlan korlátolt barom vagy + olvasásértési nehézségeid vannak! =))
RonaGyuri
@Pegero: @Pegero: nagyon buta és elképesztően korlátolt segg-dugasz nyalonc vagy, amitől még sokkal bornírtabb baromságokat hajtogatsz!! =))
gina
Ezt tanulják egy beteg cigánytól meg kormányától,, miért nem OV t fütyülik ki, a nagy sötét disznó magyart??? ennyi primitiv 0 IQ s ember nincs a világon mint ebben az alja balkáni országban, gyülölködés az megy ezerrel, szemét fidesz patkányok !!!
Emmersson71
@Namely: Szerencsére kevesebben vagytok, csak hangosabbak :P
Namely
@Emmersson71: gondoltam, hogy két kimenetel lehet:
1. Bölcsen hallgatsz, és nem írsz vissza, hiszen beégtél.
2. Hozod a színvonaladat, és visszaböfögsz valamit, aminek az ég egy adta semmi köze nincsen a korábbi kommentekhez.
vitriol
El a kezekkel a gyerekektől! - orbánra és a fideszre fokozottan vonatkozik!
Emmersson71
@Namely: Gondoltam, hogy nem fogod fel :)
Namely
@Emmersson71: Természetesen. Te gondoltad. :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.