Távozik a ferencvárosi önkormányzat 9 nevű havilapjának teljes szerkesztősége, ha nem sikerül elérni, hogy a néhány hete kirúgott Vágvölgyi B. András visszakerüljön a lap élére – tudta meg a Telex.

A teljes szerkesztőség felmond a ferencvárosi lapnál, ha nem kerül vissza Vágvölgyi B. András főszerkesztőnek

Fotó: Alinda/YouTube

Május végén derült ki, hogy kirúgták a IX. kerületi újság éléről Vágvölgyi B. Andrást, aki korábban a Magyar Narancs főszerkesztőjeként dolgozott. A szerkesztő szerint minden előzetes figyelmeztetés nélkül május 27-én pénteken délután négy órakor kapott e-mailben egy felmondólevelet.

Vágvölgyi a Telexnek most azt mondta, hogy a szabadságát valóban nem jelentette be 15 nappal előre, korábban ugyanis korrekt viszonyban volt az ügyvezetővel, aki nem tartott igényt ilyen bejelentésekre és főszerkesztőként megbeszélte kollégáival a helyettesítését. A szerkesztőségbe pedig azért nem ment be mert:

- a koronavírus-járvány óta általában home office-ból dolgoznak, amiről az ügyvezető is pontosan tudott,

- a kifogásolt napon éppen Grunwalsky Ferenccel volt találkozója vidéken, akivel interjú jelenik meg a júniusi újságban.

A ferencvárosi 9 magazin egyébként függetlenül, mindennapos politikai propaganda nélkül működött. A magazin teljes szerkesztősége kedden egy közleményt juttatott el a Telexhez, amelyben ezt írják: 

„Vágvölgyi B. András nevetséges indokkal végrehajtott eltávolítását elfogadhatatlannak tartjuk, a lap integritása és a sajtószabadság elleni támadásnak.”

A lap munkatársai reményüket fejezték ki, hogy a június 22-i testületi ülésen döntenek a lap vezetéséről és visszaáll az eredeti állapot. 

„Amennyiben ez elmarad, a továbbiakban nem kívánunk együttműködni a Ferencvárosi Média Nonprofit Kft.-vel.”

Forrás: Telex.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
valamiért nem fog visszaállni az eredeti állapot...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.