Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője közösségi oldalán tudatta, hogy fontos előrelépés született az európai minimálbér általános rendszerének megteremtésében tegnap este Strasbourgban.

Ujhelyi István: "Ne kergessünk délibábot!" – messze vagyunk még az európai szintű minimálbértőlFotó: Ujhelyi István EP-képviselő (MSZP-Párbeszéd) felszólal a 2021-27. évi ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én. MTI/Kovács Attila

Európai minimálbér: ne kergessünk délibábot!

- kezdte bejegyzését.

Fontos előrelépés született az európai minimálbér általános rendszerének megteremtésében tegnap este Strasbourgban, ugyanakkor ne vezessük félre a több pénzre váró magyar embereket: sajnos még messze vagyunk attól, hogy a magyar dolgozó is európai szintű minimálbért vihessen haza.

Mint írja, a mostani európai folyamat célja és lényege, hogy minden európai tagállamban legyen meghatározott minimálbér, jelenleg ugyanis hat országban nincs még ehhez kapcsolódó szabályozás.

Ugyancsak része a kezdeményezésnek, hogy több munkavállaló élvezze a kollektív szerződés védelmét, jelenleg ugyanis ennek aránya is alacsony és egyenlőtlen az Unióban. Ahhoz, hogy a szabályozás életbe is lépjen, még több akadályt meg kell ugrani: tegnap este a francia uniós elnökség és az Európai Parlament állapodott csak meg a csomagról, a Tanácsnak azonban még jóvá kell azt hagynia, de az Európai Parlamenthez is visszakerül még a végső javaslat jóváhagyásra, valamikor ősszel.

Hangsúlyozta, hogy kétségtelen, hogy az új törvény hatása emelni fogja valamilyen szinten a minimálbér mértékét a tagállamokban,

nem várhatjuk – és nem mondhatjuk a választóknak – azonban egyelőre azt, hogy a magyar dolgozók is automatikusan európai szintű béreket fognak keresni.

Hozzátette:

Ez a mostani szabályozási csomag ugyanis elsősorban a minimálbér rendszerének általános kiterjesztéséről szól, a bérek megfelelő rendezése továbbra is elsősorban a kormányoktól függ.

Ujhelyi azt írja, a javaslat azt szorgalmazza:

a tagállamok vizsgálják felül az alkalmazott minimálbér mértékét a megváltozott és megnövekedett megélhetési költségek, valamint a méltó életminőség szintje alapján; kérdéses azonban, hogy az érzéketlen szociálpolitikát folytató magyar kormányzat erre hajlandó lesz-e egyáltalán.

A képviselő szerint az Európai Unió jó irányba indult el, de "őszintén látni kell, hosszú út áll még előttünk".

Mi, szociáldemokraták folytatjuk a megkezdett munkát a munkavállalók, a bérből és fizetésből élő magyarok érdekében, a szükség mellett azonban a realitások és a lehetőségek talaján.

A bejegyzés itt tekinthető meg.

Forrás: Facebook

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pegero
Pityu!
Te aljas hazaáruló féreg! Mikor állsz már ki legalább egyszer az EU Parlamentben a magyarok mellett te ocsmányság?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Maccska: a magyar orbáni rabszolgákat miért nem akarod beleszámolni,hiszen hála viktornak,ök is olcsón a németeknek dolgoznak!?
itt a mercedes,bmw,opel gyárban a netto 2500-3000 euro körül mozoghat,ha nem több...
@Maccska: tibim, te egy ritka buta ember és csak figyelged a tendereket..
Maccska
@csak úgy...: Az fog kiderülni hogy a németek nem akarnak dolgozni.
Most abból élnek,amit szüleik,nagyszüleik teremtettek meg.Lehet így is egy darabig.
Pegero
Pityu!
Te aljas hazaáruló féreg! Mikor állsz már ki legalább egyszer az EU Parlamentben a magyarok mellett te ocsmányság?
ómió
Szóval, Dobrev efftársnő már megint túlhazudta?
sgl
"1 főre jutó gdp AUT 53ezer EUR, MO 14ezer EUR.
kb 3x annyi, vagyis 8 év alatt kb 350- 400 %-al kéne nőni a gazdaságnak, -hogy utólérjük őket amiiről a fideszmaffia hazudozik, - révén azért Ausztria a 8 év alatt is fejlődik, nő.
FLETÓ
Lényeg, hogy a te jövedelmed nincs messze!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Meghalt Bodó Andrea olimpiai bajnok tornász
Sport - 2022. September 29., 15:41
Meghalt Bodó Andrea olimpiai bajnok tornász
Meghalt Coolio
Szórakozás - 2022. September 29., 08:34
Meghalt Coolio
Gyilkosokat fogtak a Lurdy Házban
Itthon - 2022. September 28., 21:55
Gyilkosokat fogtak a Lurdy Házban