Ezúttal az egyik budapesti általános iskolából vitték el a rendőrök az egyik tanárt, aki zaklathatta a kisgyerekeket – tudta meg a Blikk. A botrányos esettel egyik olvasónk kereste meg a bulvárlapot.

Már első tanítási napján zaklató üzenetekkel bombázta a gyerekeket az énektanár

Fotó: pixabay.com

„Az iskolába pár napja az igazgató felvett egy ének-zene tanárt, akit közvetlenül az iskola előtti járdáról vitték el május 30-án a rendőrök. A gyerekek végignézték a történteket, de azt hazudták nekik, hogy azért vitték el a rendőrök a tanárt, mert meghalt az egyik rokona. Valójában már az első tanítási napján zaklató üzeneteket kezdett küldeni a gyerekeknek. Hála a tankerület gyors intézkedésének, még megakadályozták a rendőrök, hogy bejusson az iskolába” –

állt a levelében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya közölte: feljelentés alapján folytatnak eljárást kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt. A rendőrség az üggyel kapcsolatban egy embert előállított, akit gyanúsítottként hallgattak ki.

Az érintett tankerületi központot is megkeresték a gyerekeket zaklató tanárral kapcsolatban. Többek között azt kérdezték, a tanár mióta oktatott az intézményben, a gyanú szerint pontosan mit követett el, illetve milyen következményei lettek az incidensnek. Az alábbi választ kapták:

„A pedagógus 2022. 05. 25-től óraadói megbízással énektanári feladatot látott el az iskolában. A megbízása 2022. május 30-i megszüntetéséig két napot dolgozott (szerda, csütörtök). Amint a történtekről a tankerületi központ értesült, a megbízási szerződést azonnali hatállyal felmondta. Mivel az esetben jelenleg is hatósági eljárás van folyamatban, így a tankerületi központnak további tájékoztatást adni nem áll módjában”

– válaszolta a Blikknek küldött levelében Béresné dr. Dunai Gyöngyi, az Észak-Pesti Tankerületi Központ szakmai vezetője.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Blikk

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Felettéb gyanus a dolog. Semmi előzmény ? Korrekt felvétel ? KI vette fel, kinek az ajánlására ? És mi buktatta le ? Esetleg van másik óraadó már ? Két nap ...az két nap !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.