Az Országgyűlés keddi ülésén mentelmi ügyekről is szavaztak a képviselők – írja az Index.hu.

Felfüggesztették Szabó Tímea mentelmi jogát – közösségi oldalán reagáltFotó: Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. december 13-án. MTI/Kovács Attila

Két képviselő és egy nemzetiségi szószóló mentelmi jogáról is döntött a parlament.

Szabó Tímea mentelmi jogát egy magánvádas rágalmazási ügyben függesztették fel 118 igen, 49 nem és 1 tartózkodás mellett.

A Párbeszéd politikusát Bús Balázs korábbi óbudai polgármester jelentette fel, miután Szabó Tímea az egyik Facebook-posztjában így fogalmazott:

A pedofil bűnözők a Fideszben vannak – a Fidesz óbudai jelöltje, Bús Balázs is elhallgatott egy óvodai pedofil bűncselekményt.

A szavazás eredményének ismertetésekor az elnöklő Jakab István többször korrigálta magát. Latorcai János (KDNP), a parlament alelnöke, képviselői ügyrendi hozzászólásában azt mondta:

nem bírálni kívánja az elnököt, de egy határozatot ki kell tudni hirdetni, és a helyzet az, hogy az Országgyűlés Szabó Tímea mentelmi jogát felfüggesztette.

Balla György (Fidesz) azt javasolta, hogy a szavazást ne ismételjék meg, a végeredmény nyilvánvaló, kihirdetéskor történt egy szóbotlás, amikor Jakab István a mentelmi jog helyett a szavazati jog felfüggesztéséről beszélt. Ezt követően Jakab István megismételte a kihirdetést a képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről.

Akopjan Nikogosz örmény nemzetiségi szószóló mentelmi jogát is felfüggesztették.

A Fővárosi Törvényszék előtt zajló perben a szószóló negyedrendű vádlott. A vád szerint Akopjan Nikogosz a 2014. októberi nemzetiségi önkormányzati képviselő-választáson történő indulás és saját jelölőszervezete győzelme érdekében – másokkal együtt – rávett nem örmény nemzetiségű hajléktalanokat, hogy örménynek vallják magukat és anyagi juttatás fejében vegyenek részt a voksoláson

- írja az Index.

Szabó Tímeához hasonlóan Tordai Bence mentelmi jogáról is magánvádas ügyben szavaztak. 

A Párbeszéd frakcióvezetőjének nem függesztették fel a mentelmi jogát, 3 igen, 145 nem és 7 tartózkodó szavazat született.

Szabó Tímea közösségi oldalán így reagált:

A bukott fideszes Bús Balázs beperelt, amiért elmondtam az igazságot arról, hogy 2019-ben polgármesterként eltitkolt egy óbudai óvodában történt borzalmas pedofil bűncselekményt. A mai parlamenti ülésen a Fidesz-KDNP fel is függesztette a mentelmi jogomat. Az igazsággal felvértezve, a gyerekek jogait kepviselve megyek Bús ellen a bíróságra!

Hozzátette:

Bús – miután 2019 márciusában a rendőrség kiderítette a bűncselekményt – számos e-mailt kapott az óvodavezetőtől, amelyben kétségbeesetten segítséget kért Bústól és az általa vezetett önkormányzattól. De Búsnak fontosabb volt a '19-es kampányban a népszerűsége és a "botrány" elkerülése, és emiatt inkább nem értesítette sem a bántalmazott óvodások szüleit, sem a családsegítőt, sem a gyámügyet, sem az önkormányzati képviselőket. Senkit.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Forrás: Index, MTI, Facebook

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Le a kalapot Szabó Timea előtt amiatt is, mielőtt volt aki önös pártérdeke céljából el merészelt tusolni egy ovis ártatlan kisgyerek vegzálását, de Tímeát egyenes gerinccel -- szinte minden szinten -- nevén nevezi a rakoncátlan tintanyalókat a fejtől a farokig NEM-re való tekintet nélkül parlamenti képviselőként.
.
Sok lelkierőt a parlament fura urainak és a fideSSzeSSek kordában tartásához.
.
Így tovább!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyurka80
@Pálinkás Pál: Pör az PÖR idióta!
Yoda69
@Gyurka80: Gondolom neked az a rendes bíró, akit orban nevez ki.
ómió
@durbincs: (00:12) Ez egy akkora idióta, hogy neki giga-hely kell!
Gyurka80
@Yoda69: NEM.Nekem az aki igazságos ítéletet hoz (az érzékenyítettek erre alkalmatlanok)!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.