Meghosszabbítjuk az eredetileg június 30-án lejáró falusi csok igénylési határidejét december 31-ig. Így további fél évig lesz elérhető 2678 településen – közölte a kormány Facebookon.

Itt az Orbán-kormány nagy bejelentése, sokan fognak örülniFotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelenti be a Karmelita kolostorban 2022. május 25-én. A Facebook-oldalán közzétett videóban elmondta: kötelezik a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedőcégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Részben a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok) eredményessége, részben mert a kistelepülések egy jelentős részén még mindig csökken a népességszám, a kormány egyelőre ez év december 31-ig meghosszabbította a falusi csok igénylésének lehetőségét

- mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Gyopáros Alpár felidézte,

a falusi csok a Magyar falu program része, amely 2019-ben a falvakban élő emberek életminőségének javítása érdekében indult, hosszú távú célja pedig az volt, hogy megmentsék azokat a településeket, amelyeken rohamosan csökkent a népességszám az elmúlt évtizedekben.

A kormánybiztos a falusi csok eredményei között említette, hogy

ezt a speciális otthonteremtési és családtámogatási formát 2019. júliusi indulása óta több mint 31 ezer család igényelte, összesen 170 milliárd forint értékben.

Arra is rámutatott, hogy ez alatt a körülbelül két év alatt a falusi csokos kistelepülések közül 1223-ban megállt a népességfogyás, sőt döntő többségükben emelkedést tapasztaltak.

Forrás: Facebook, MTI

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
A falusi infrastruktúra fejlesztéséről ha lehetne esetleg valamit hallani/olvasni. Élelmiszerboltok, posta, pénzügy ... ilyesmi.
Vagy a falusiak annyira életrevalóak, hogy mindezt megszervezik maguknak?
A körzeti orvosi ellátást már csak nagyon csöndben merem kérdezni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Lehet Verőcén is CSOK-kal építeni még év végéig...! :)
csak úgy....
@verőce21: van üres telek a környékeden,mert akkor megyek?! :)
persze csok nélkül.. ;)
Nyírfa
Aztán miből? A KGB-bank hitelei szolgálnak fedezetül?
Giovanni Alba
A falusi infrastruktúra fejlesztéséről ha lehetne esetleg valamit hallani/olvasni. Élelmiszerboltok, posta, pénzügy ... ilyesmi.
Vagy a falusiak annyira életrevalóak, hogy mindezt megszervezik maguknak?
A körzeti orvosi ellátást már csak nagyon csöndben merem kérdezni.
Dobzse
Sokan örülni fognak ? Már azt hittem lemondott, disszidált.
Nyírfa
@Giovanni Alba: Kiskert, öngyógyítás, 8 osztály egy tanteremben. Mint a Horthy-érában.
Clavigo
Hánynom kell ettől a csúzliszájú sertésfejtől ..
Nyírfa
@Clavigo: 18.04

Ágyban, párnák közt? Egy utcai harcos? Soha! Csak a hokedlinek ki ne törjön a lába, amire fel szokott állni!
tudode
A kisdobos kidobolhatná, meggondolás céljából:
.
--- A csok dupláját is bukhatjuk, ha nem születik meg a vállalt gyerek
bankmonitor.hu/cikk/a-csok-duplajat-is-bukhatjuk-ha-nem-szuletik-meg-a-vallalt-gyerek/
-------------/
.
Amelyben benne van a kisördög „is”, ellentétben őféleségével, hasonlóan a kormánykerék forgatásához:
.
---- FÉSZEKRAKÁS ORBÁN MÓDRA
www.hocipo.hu/content/view/128_feszekrakas_orban_modra
-----------/
.
Felnevelkedve egy olyan családi fészekben, ahol

------Megették az őzek Orbánék borsóját
hvg.hu/itthon/20141018_nem_volt_furdoszobajuk_orbaneknak
-----------/
.
Hogy a LINKEK milyen beszédesek!
.
A pokol tornáca is jóindulattal van kikövezve őféle CSOK-jával majd kiderül ha beborul, hogy hány ivarett fázott rá!
Gazella
A sok marha fiatal meg be is dől ennek a jö hírnek!
Bele ugranak minden támogatásba azt eljö az idő meg jól pofán bassza a sok visszatérítés meg infláció és élelmiszer drágulás.
CsipkeRózsa
Akkor most mégis van pénzünk? Ezek szerint az önkormányzatokat csak viccből kopasztjuk meg?
verőce21
@csak úgy...: Egy hazátlan senkit nem szívesen látnék szomszédomnak, de neked szerzek egy telket, ha Nagymaroson is...!
Persze CSOK nélkül... :)
Málna
@Giovanni Alba: Csak szépen sorban. Ha elegen laknak egy faluban, az hozza majd magával az infrastruktúrát is. Lesz minden, ha megéri...
verőce21
@Giovanni Alba: (17:57) A falusi infrastruktúra nem a fidesz alatt épült le...!
Csak csendben mondom...
Hanem a szocik idején, amikor elkezdtek külföldre menni a fiatalok, az unióba lépés után...2004-től...! Főleg a Fletóék idején...! :)
Yoda69
Kell is. Adósodjanak csak el a családok a végletekig, aztán majd jön a keserű ébredés, amikor orban rajuk küldi a végrehajtókat.
szegfue
@Giovanni Alba: A mi településünkön is pontosan ez a gond! Már ott tartunk, hogy valamilyen módon gátolni szeretnék a betelepülni akarókat. Pl. megszünt az épitési engedély, igy mindenki azt és oda épit, ahova akar, igy mára gyakorlatilag 1 "egységnyi" telekre, akár 2-6 lakásos házakat épitenek. U.akkor a bölcsőde, óvoda, iskola már szük, buszjárat u.olyan sürü, mint régen, járdák szinte egy utcában sincsenek, az utak jó esetben murvával szórtak és csak 1 "sávosak". Vagy pl. a "kijáró" postások létszámát sem emeli a M.Posta (hiszen ők is takarékoskodnak), egyre nagyobb területet kell ellátnia 1-1 postásnak. Az egészségházban megszünt a vérvétel (szintén anyagi okokból), igy a 40 km-re lévő e.ü. intézménybe kell mennünk. Igazad van! A falusi CSOK-kal valóban több család élhet emberi körülmények között, de az infrastruktura ezzel nem képes lépést tartani.
Giovanni Alba
@verőce21: tegnap, 19:22
Az kit érdekel, hogy kinek az idején kezdett leromlani a falvak élhetősége? Fejleszteni akarunk? Akkor tessék megteremteni a megfelelő körülményeket. A visszafelé mutogatás haszontalan, nem kellene mentségként használni, éppen ellenkezőleg, tessék megmutatni hogyan lehet ezt jobban is csinálni. Ki akar olyan helyre költözni, ahol naponta kétszer jön a busz, vonat nincs, a csatornázás meg csak tervben van?
csak úgy....
@Giovanni Alba: bünbakok nélkül létezni sem tudnak!
ómió
Még ebben az ótvar helyzetben is!? Na, ne má'!
szegfue
@Giovanni Alba: 9:33 Látod, a csatornát el is felejtettem! A települést 5 éve csatornázták, de már most látszik, hogy egyre nehezebben birja a hálózat. Az átemelő szivattyukat szinte naponta javitgatják.
csak úgy....
@szegfue: gondolom occon csinálta az al-al-al vállalozó...,tán még haszna sem volt rajta..
szegfue
@csak úgy...: Ezt nem tudom. Azt viszont igen, hogy eleve messze van a szennyviztisztitó, amihez csatlakoznunk kellett, ill. lehetett. A szennyviztisztitót is bőviteni kellett, de ki tudja, hogy igy mennyi lett a kapacitása. Bizonyos utcákban már régebben is volt csatorna, de a település többi részébe pontosan a tisztitó kis kapacitása miatt nem lehetett bevezetni. Pénz szükében már a határban lévő mezőgazd.i területeket minősitik át belterületté, ezeket adják el, ahol szép, uj házak épülnek majd esetleg csatornázás nélkül.
csak úgy....
@szegfue: csok-os pöcegödör mozgalom! -nem hiszem,hogy a tulajok az évi szippantgatás és a gödör költségeivel boldogok lesznek az új házban!
szegfue
@csak úgy...: Tudod az az érdekes, hogy általában tisztában vannak a "pöce" kérdésével, de eltelik pár év és akkor már követelik a csatornázást.. Van a településünk határában egy Öreg-hegy, ami igazából hétvégi telkekből + borospincékből állt. Ezek a telkek sokkal olcsóbbak, hiszen mezőgazd. terület, de a hétvégi házak helyére mára már lakóházakat épitettek helyükre és állandó jelleggel ott laknak. De itt pl. nincs csatorna, de még ivóviz hálózat sem. Mára már rendszeresen áll a bál, hogy miért nincs, vagy éppen követelik a meglétét, sőt 1 hónapja már le akartak "válni" ezért a településről.
csak úgy....
@szegfue: én még emlékszem,mikor otthon voltam,hogy a sok pöcegödörrel hogyan fertözték meg a kutak vizét és tették ihatatlanná!
érdekes,hogy a rengeteg bélrákos a környéken a mai napig nem figyelmeztetett senkit a politikából. -persze ez egy cinege cipöje sztory...
Gauntlet
trükkök százai ! csak közben tönkrement a helyi bolt, maradt a kocsma meg a templom ! Az unokák meg már Luxemburgban vannak, vagy Angliában !!
Gazella
@KisTehen: tegnap 19:0000 csakis utánad tejfölös szájú kisgyerek.
Gyurka80
@csak úgy...: Falun is van csatornázva, te lütyő pösti vagy?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.