Jakab Péter közösségi oldalán számolt be arról, hogy lemondott pártelnöki tisztségéről, a továbbiakban a Jobbik frakcióvezetőként folytatja munkáját.

Lemondott Jakab Péter: "A Fidesszel bármikor megküzdök, de a Jobbikkal nem harcolok"Fotó: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd

A Jobbik tagsága több mint 70 százalékos többséggel választott meg a párt elnökének május 7-én. Hiába. Mára világossá vált, hogy az új elnökség nem kívánja a tagság útját járni, a szükséges döntések meghozatalához nem biztosítják számomra a többséget, vagyis kivették a kezemből a Jobbik irányítását.

Jakab szerint ahhoz, hogy "a mozgalom tovább tudjon működni, olyan elnökre van szükség, akivel az elnökség együtt tud dolgozni".

Velem nem tud, ezért a mai nappal lemondok a Jobbik elnöki tisztségéről. A Fidesszel bármikor megküzdök, de a Jobbikkal nem harcolok.

- tette hozzá.

Köszönöm a tagság kitartó bizalmát, az elnökségi tagok közül pedig Szabó Gábor, Z. Kárpát Dániel és Dr. Lukács László támogatását. Nem fogom elfelejteni.

Hozzátette:

Jobbikosok, ha szükség lesz rám, szóljatok! Munkámat a Jobbik frakcióvezetőjeként folytatom, az elnökségnek további jó munkát kívánok.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Éppen egy órával ezelőtt akartam beírni, hogy...:
"Ma este lesz Jakab Péter kivégzése" - de megelőzött a lemondásával... :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Éppen egy órával ezelőtt akartam beírni, hogy...:
"Ma este lesz Jakab Péter kivégzése" - de megelőzött a lemondásával... :)
Málna
@Pegero: Jaaa...ahogy magyarázkodik és próbálja bagatellizálni a történteket...Ez pont olyan szánalmas, mint amikor a családi boldogságát demonstrálta.
polgarb
Akkor most mi lesz a Jakabhoz hű pártkatonák közül választanak egy újabb Jakabot?!
tomsawyer - régről
Ha ezt a választás után azonnal megteszi - amellett, hogy elkerülte volna ezt a megaláztatást - nyert volna vele.
A megtépázott, erodált hitelességét sikerült volna egyetlen sakklépéssel megerősíteni és fél év múlva erősebben, - ami még fontosabb: a pártja renoméját is kipofozva - tudott volna visszatérni.
Ehelyett ezt a dicstelen véget kellett megérnie.
Már többször leírtam (de minek), hogy le kell mondani ahhoz, hogy erősebb legyél, hitelesebb legyél (bármennyire is paradoxonnak hangzik elsőre). Azt is leírtam (mert egy hülye grafomán vagyok), hogy jelenleg hitelességválságban van a teljes ellenzék és a kormányzóképességet csak úgy lehet fel(és vissza)építeni (mert jelenleg a választók nem hiszik el róluk, hogy kormányzóképesek), ha a hitelességedet vissza tudod szerezni. Ezt pedig - ha egyszer elveszítetted - nehéz újra felépíteni.
Egy lemondás a bukás után ezt szolgálja. A választók felé az az üzenete, hogy "megértettem a véleményeteket, vettem az üzeneteteket, tanultam belőle, vállalom a felelősséget, hibáztam". Ettől a választó úgy érzi, hogy:
a) számít a szava az illetőnek, azaz megbecsüli őt (ezt a választók szeretik érezni. Hogy ők fontosak),
b) az illetőnek van önkritikája, azaz gerinces, alázatos ember,
c)az illető jó vezető, mert nem másra keni a hibákat, ami a gyáva emberek és a rossz vezetők ismérve.
Ez építi a hitelességet.
Nem ezt tette.
Most már késő.
Egyébként a sors fintora, hogy pontosan ugyanazt a hibát követte el, amit Gyurcsány Ferenc 2006-ban.
Nyírfa
@Maccska: Ez a te véleményed. Az enyém meg az, amire válaszoltál.
tudode
Ez a döntés férfi munka volt, mivel
.
--- Neoton Familia - Búcsuzni csak szépen - Koncertfilm HQ
www.youtube.com/watch?v=BubyWU1OWv8
--------------
.
Maradva a vártán frakcióvezetőként, ha nem lesz tisztújítás!
.
Részemről várva olyan vezérkart, ami nincs!
.
Olyant, amelyben egycsoport életszerű, mint egy átlagember, amelyben megtalálható amelyre áhítozik a NAGYBETŰS NÉP alattvalóvá silányított rétege: amiben kellene: konzervativ, szociális, radikális, liberális, nemzetieskedő, a társadalmi együttélés alapszabályát betartó, nem úgy, mint a fideSS alapítúk seLEJTJEI, a következeteeség legalább a látszatának céljától!
.
!!!
ómió
A Jobbikkal ne is "küzdj"! Bőven elég, ha - mint eddig - zülleszted!
Nyírfa
@tudode: Igen, így viselkedik egy férfi. Kár, hogy Orbán vagy Kocsi Máté nem az.
kereső
"A Jobbik tagsága több mint 70 százalékos többséggel választott meg a párt elnökének május 7-én"- és azért mondott le, mert a párt elnöksége nem tudott vele együttműködni. Vagy nem is akart. MZP-nek meg lesz az új pártja- a jobbik romjain.
Csak a vak nem látta, már az előválasztáskor, hogy jó néhány jobbikos vezető erre játszott már akkor is, de ehhez el kellett távolitani Jakabot.
Kiváncsian várom a jobbik "új"/régi irányát, amikor is visszatérnek a fideSS ölelő(halálos) szerető ölelésébe. Jakab nem sokáig lesz frakcióvezető sem- hacsak a tagságnak az a része, amely a "polgárosodó, néppárti" jobbikot szeretné, fel nem lázad. Mert azért azt látniuk kell, hogy MZP-vel egy orbánt vesznek a nyakukba.
tudode
@Nyírfa: .
A pártpolitika olyan amilyen mentalitásúak a vezérhangyák, de nehezen, vagy egyáltalán nem fogadható el amilyen módon Simicskát a G-napon passzra verték az elvtársai. Kocsis Máté polgármesterként a lakósság megelégedésére tette a dolgát, és csak azt teszi, mint a többi alárendeltségébe tartozó közszolga!!!
verőce21
Nem vagyok kárörvendő, de ez a xaros kis pattanás megérdemli, hogy kiröhögjük...

Miniszterelnökjelölt Úr, milyen érzés a valóságban?
kereső
@Maccska: Hogy jön ide Gyurcsány? Ez a "játék": Jakab-MZP- fideSS + a vona vonalat követő jobbikos vezetők. Már amikor "kigolyózták" Jakabot az előválasztás első fordulójakor, csak a vak nem látta,hogy mire megy ki a játék. Hülledeztünk itt nagyon sokan- mert Jakabot minimum a második helyre vártuk.
kormanyos63
@kereső: A második helyre senki nem várta Jakabot az előválasztás első fordulójában, mindenki azt gondolta, hogy ő a harmadik helyről fog bejutni a második fordulóba!
Az viszont tényleg óriási meglepetés volt hogy végül is MZP megelőzte őt(akit a negyedik helyre várt mindenki), így csak negyedik lett, és kiesett!
Én egyébként csíptem Petit, és azóta szimpatizáltam a jobbikkal, miután levetették a náci eszméiket, és ideológiájukat!
Jakab lemondásával, a jobbik is a széthullás, és a megsemmisülés felé fog evezni, és mehet a többi ellenzéki párttal együtt a kukába!
Uriel
@tomsawyer - régről: "hülye grafomán" - ezt te írtad magadról, szóval magadtól kérj bocsánatot.

He egyből le is mond, ugyanitt vagy még rosszabb helyzetben lennének. Majd figyeld meg ezután mi jön...
Mondjuk ki: a magyar jobboldal nem bír nem radikális, agresszív lenni (hungarista faszom).
A Fidesz ellenzéke a jobboldalon a Mi Hazánk - aki a Fidesszel szemben is megfogalmazza magát.
A Jobbik eltűnik a faszba és ennyi. Jakabbal csak kitolódott a vég.
Jönnek a kicsinyes hatalmi harcok, no meg a pénz - a pénz beszál a kutya ugat -, mert 100 milliók vannak ebben a történetben!

Mi a véleményed Armageddonról - grafománilag? (mert ez a lényeg, ez határozza meg a jövőt)
csak úgy....
@verőce21: még,hogy te nem kárörvendö..., ne is keress nekem telket a közeledben mert még közelröl néznélek le! :)
verőce21
@csak úgy...: Vagy néznél fel rám, mint most teszed...!
Pedig jó lenne, itt közelről tudnánk téged megfigyelés alatt tartani...
csak úgy....
@verőce21: ez a megfigyelös ötleted még az mszmp.-s korszakodból származik? -mesélj,hányat súgtál be farkasom a szebb jövöd érdekében!?
rád, még a meztelen csiga sem nézne föl... :)
csak úgy....
@verőce21: "@verőce21: = vakszamár " -ezt a durbincs az imént tetszikelte...,csak nem valami pártszakadás,hogy az "okos" durbincs kiszáll belöletek?
verőce21
@csak úgy...: (17:32) Ha te szállnál ki Vakszamár!
Te egy félbolond szellemi toprongy...!
verőce21
Jakobinus miniszterelnökjelölt, tudok egy másik nagyratörő elmebetegről is. Bizonyos dánielpeti nevű szökevény arra vár, hogy tanácsbíróként kihallgassa nemcsak a kormánytagokat, hanem a szavazóit is...! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.