Levélben szólította fel az Európai Bizottság Magyarországot, hogy függessze fel a külföldi rendszámú autók eltérő árú üzemanyagának értékesítését, ellenkező esetben kötelezettségszegési eljárást indítanak, írja a Reuters nyomán 24.hu.

Benzinárstop: megérkezett Brüsszel figyelmeztetése

Fotó: pixabay.com

Thierry Breton, az Európai Unió belső piacért felelős biztosa a hivatalos megkeresésben azt írta, az EU-tagországokból származó rendszámú járműveknek 50-60 százalékkal kell többet fizetniük az üzemanyagért, mint a magyar rendszámú járműveknek, ami állítása szerint közvetett diszkriminációnak és az uniós szabályokat sértőnek minősül.

A Palkovics Lászlónak címzett levélben arra kérik a minisztert, adjon választ az intézkedések indokoltságára és érvényességére, amelyek sérthetik az uniós jogot.

Arra is kérem Önt, hogy függessze fel az intézkedések alkalmazását mindaddig, amíg nem biztosítják az uniós joggal való összeegyeztethetőségüket

– üzente Thierry Breton.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: 24.hu

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
@Csizmás Kond: ..." olcsóbságot "... Jártál te iskolába, román G ??? vagy csak spórolsz a betükkel ???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...nadekéremszépen, ha a zuniónak joga volt belemászni az üzemanyagárdrágulásban akkor legyen joga azt drágábban is venni...és amely ország a saját számára meg tudja teremteni az olcsóbságot azt ne szankciókkal fenyegesse hanem vegyen példát róla és a saját más területein is vezesse be.
Amúgy ez egy belső törvény és minden uniós országnak vannak hasonló intézkedései ahol bizonyos dolgokhoz egy más ország polgára drágábban jut hozzá, ugyanis a benzinárstopp a magyar állam saját kedvezménye a saját állampolgárai javára.
volvós
@Csizmás Kond: ..." olcsóbságot "... Jártál te iskolába, román G ??? vagy csak spórolsz a betükkel ???
ómió
Viszont, az a helyzet, brüsszeli efftársak, hogy másik uniós országban a magyar autósokat is "eltérő árú üzemanyagokkal" szolgálják ki! Nékik ez "efftársilag megengedett"?! Csak nekünk nem?! Ilyen a "brüsszeli jogállam"? Akkor, Huxit!
Clavigo
@ómió: Ezt melyik országban tapasztaltad ,,te barom ?német,francia,holland,belga ,osztrák ..ahol nincs eltérő ár .. Idióta.
Gazella
@kis tehen @csizmaskandur @omio
Ti nagy barmok vagytok.
csak úgy....
ez várható volt!- persze viktor ezt is meglovagolja ,mert a süsüeji nem értik,hogy európában a pénztárnál nincs kettös mérce!
az árak mindenkire egyformán vonatkoznak!
rokker33
Én mint magyar állampolgár osztrák rendszámmal a drágább üzemanyagot kapom, de nem nagyon érdekel sőt a legtöbb osztrák kolléga is azt mondta hogy magasról tojik rá! Brüsszel persze európa istene így minden parancsát teljesiteni kell!! Remélem marad így ahogy van! Miért kell nekik minden ország dolgaiba beleütni az orrukat!???
Emmersson71
Annak idején mit szóltunk volna, ha a Gorenje nekünk többe került volna? Vagy a Toblerone csak a "csehszlovákoknak" annyi, amennyi, nekünk drágább?!
Béla333
A maffiózók szarnak itt mindenre, nehogy már egy Uniós fenyegetés észhez térítse őket...?!
A hülyemagyarnak meg ez a megkülönböztetés kimondottan tetszik...
csak úgy....
@Maccska: de a büntit a te adódból fizetik majd be,ha egyáltalán van miböl adóznod..
csak úgy....
@rokker33: a labanc konyhalányok is magyarországra járnak drágán tankolni? ;)
csak úgy....
@Maccska: téged, életedben az értelem szele sosem csapott meg?
Lepényleső
Várható volt,hiszen hátrányos megkülönböztetés történik uniós állampolgárokkal?
A bérek azonban ha legalább az Osztrákot ha elérnék,a magyarok akár a jelen ár dupláját is szívesen fizetnék,
és még akkor is legalább ötször,- nyolcszor jobban élnénk?
Béla333
Hogy örülnének a maffia hívők, ha pl. szlovákiába mennének autóval és a Duna tuloldalán azért kellene vagy 40 %-al többet fizetni a benzinért, mert az autójuknak magyar rendszáma van.
Mekkora visítozást rendeznének itt...
A futsal miniszterünk mindenkit berendelne az irodájába...
De az ugye más történet és amit a maffia ma Magyarországon csinál, az meg csak egy jogos önvédelem...
ómió
@Clavigo: Miért? A miénk nem "eltérő" az övéktől, bolsiék címeres barma!? Nekik lehet? A brüsszeli efftársaidat kérdezd erről, bolsi fajkretén! Hátha "beugrik" nekik!
ómió
@Gazella: Tudom, hogy szívesen általánosítanád önmagadat, bolsiék fajkreténje, de ne görcsöld vele túl az egódat, mert még idiótább leszel!
Clavigo
@ómió: Hogy te mekkora egy állat vagy ...Ott kint a magyar is annyiért kapja a naftát ,,mint a helybéli ...Nálunk van megkülönböztetés,emiatt.. Vazzze,,te tudod ,,hogy mi zajlik körülötted,,agyatlan ? Ne a száddal nézzél bivalybornyú...
Aki Én
@ómió: Te valami egészen más eltérésről beszélsz, de szerintem már rájöttél, csak hazudozol megint.
Mennyi ostobaságot hordasz össze...
Emmersson71
@Maccska: Pontosan ez a sunyi "azonnali haszon/későbbi esetleges büntetés" számítás jelent meg már akkor is, amikor Orbán telibe szarta a kampánycsendet és az embereit törvénysértésre biztatta.

Emlékszünk még: "Elmarasztal az OVB, megvédenek a jogászok, oszt jó napot"

index.hu/belfold/orban4945/
Emmersson71
@Maccska: Nincsenek kedvezmények! "Nincsen ingyen ebéd!"
Másban sokkal durvábban fizetjük az emelt árakat.

Háborúzni pedig az menjen, aki fegyvereket vásárol!
csak úgy....
@Maccska: orbán buta ,hiszékenyeit sokkal nehezebb megérteni,ezt hidd el nekem!
Emmersson71
@Maccska: Most akkor Hernádi libsi-komcsi (egyébként igen, mint a legtöbb Fidesz vezető és NER lojális csicska!), mert kivezetné a 480-as üzemanyagárat?!

propeller.hu/itthon/3826551-mol-elnoke-mar-juliustol-megemelne-benzinarakat-szerinte-ki
csak úgy....
@Emmersson71: majd @Maccska: ék leválcsák a libsi -komcsi hernádit és a többi orbáni hazúgságok ellen szegülö fideszeseket! -rajk lászló szelleme jelentkezz...
Macskaszem
A Csutkány tudta, hogy a kettős árképzés uniós szabályokba ütközik, de úgy számított, hogy ez lesz az ársapka megszüntetéséhez vezető út. Vagyis tudatosan elkövetett egy jogszabálysértést azért, hogy az unió ezt szóvá tegye, és máris bő nyállal hivatkozhat arra, hogy ő akarta volna az olcsó benzint, csak a Prüsszel nem engedte.
Ez olyan, mintha a fiamnak lopnék egy Maseratit, aztán mikor lebukok, azt mondanám, hogy édes fiam én akartam, de a rendőrök nem engedik.
Dr. Proktor
Lelki szemeimmel elképzelem a kakadut, hogy fröcsögne ha ezt valamelyik szomszédos ország vezette volna be és nekünk kellene arrafelé drágábban tankolnunk...
csak úgy....
@Dr. Proktor: rögvest megvédené a magyarok occo külföldi benzinhez való jogait! -ök így baßßák át sikeresen a shikarikat..
Gazella
@ómió: kurva nénikédet! Brüsszel nem két féle árral dolgozik a benzinkútakon!!
verőce21
Nem is érthető igazán ez a brüsszeli figyelmeztetés...nem vagyunk Európai Egyesült Államok...

Csak annyi jelentéstartalma van, hogy szeretnék eljátszani brüsszelék már most egy egységes egyesült államoki csendőr szerepét...!
csak úgy....
@verőce21: akkor szerinted a németek miért nem tudták úgy az autópálya dijakat szabályozni,hogy csak a külföldi fizessen ? az akkori csu. közlekedési minisztert az osztrák akadályozták meg és jelentették föl az unional...,jogosan!
csak úgy....
@verőce21: különben én tudom és értem,hogy nektek csak pénzért kell az eu. ,azon kívül ti mindent leszartok..,jogot-törvényt és határozatot...,de meddíg nézik el ezt orbánnak ? izgalmas lesz,ha már putyinnak sem köllötök és sziget ország lesztek..
verőce21
@csak úgy...: Svájc is szigetország...
csak úgy....
@verőce21: remélem nem veszed dicsekvésnek de el kell mondanom magamról egy rövid történetet! a 60.as évek vége felé történt,még kiskölök koromban ,mikor itt németországban egy véletlen során összefutottam a kastl.i magyar gimnázium környékén a mindszenthy bíborossal...,tudod,azzal akit akkoriban ti komcsik még útáltatok!
megdöbbentö dolgokat mondott rólatok ,nagy magyarokról! -akkoriban nem is igen értettem,lehettem max.10-11 éves ...,bevallom féltem töle!
az öreg azt cáfolgatta ,hogy a magyar nem lehet mária országa hiszen az a gyülölet miatt kizárt ...
ha jól tudom a halála után szenté avatták... a kastl.i magyar gimnázium is becsukott azóta..
verőce21
@csak úgy...: Mindszenthy-nek is lehetett egy tévedése...!

Miért nem Szászvárra jössz haza, ott laktatok a főtér sarkán...! A ház alatt akkora pince/alagút van, hogy majdnem lóháton lehet(ett) menekülni benne a várból...! Mára az is van olyan szép és fejlett, mint Kastl...!
Új fürdő, felújított Vár...!
csak úgy....
@verőce21: értelek ,ti a szentjeitekböl is levonjáok a 2/3 ot... :)
ti a buta orbánista ,illiberális cinizmusotokba fogtok beledögleni!
ómió
@Clavigo: Te idióta bolsi barom! A külföldi nálunk is ugyanannyiért kapja az üzemanyagot, mint otthon (vagy talán még olcsóbban is)! Akkor, hol itt a "megkülönböztetés, bolsiék fajgyagyása!? Ha viszont mi megyünk külföldre, ott mi nem ugyanannyiért kapjuk, mint itthon, hanem megkülönböztetve, sokkal drágábban! Elmebeteg fejjel ennyit nem bírsz vágni? Sürgesd már meg, idiótája, az agydonorodat!
ómió
@Aki Én: Még mindig az agydonorodra vársz, bolsiék idiótája!? Ezért nem kapsz már kimenőt se az elmeosztályról!?
Clavigo
@ómió: Te fordítva vagy bekötve...bumburnyák.
ómió
@Gazella: Ha kurvát látnál, egyszerűbb, ha tükörbe nézel! Amúgy meg mindenki "dolgozzék" a maga árán! Mi a magunkén, a külföldi uniósok meg a magukén! Utóbbiak nálunk is a magukén, ha már mi őnáluk - mert "megkülönböztetnek" bennünket - nem "dolgozhatunk" a magunkén!
ómió
@Clavigo: Idióta efftársiasságodnak már az egyszerű következetesség is "fordított bekötés"!? Jobbulást!
Clavigo
@ómió: Te inkább egyszerű vagy,( mint a faék ),,mint következetes.. A következetességed kizárólag a kreténségedben nyilvánul meg,,bumburnyák
ómió
@Clavigo:Azért nem érted még azt se, amit írtam, bolsiék fajkreténje!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.