Mivel tényleg minden jogszabályi lehetőségüket megvonták az elégedetlenségünk kifejezésére, a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium 58 pedagógusának nem marad más választása, mint egzisztenciális kockázatok árán is a polgári ellenállás eszközéhez nyúlni, közölték csütörtökön az intézmény Facebook-oldalán.

58 gimnáziumi tanár megtagadta a munkát Budaörsön: elmarad az érettségi?

Fotó: Facebook

A közleményt ismertető 24 azt írja: a közkeletűen polgári engedetlenségnek nevezett, Magyarországon ritkán alkalmazott eszköz esetükben a következő lehetőségeket tartalmazza:

A tanórák megtartásának megtagadását,

minden iskolán kívüli, eddig tanárok vezette programoktól való távolmaradást, az érettségiztetés megtagadását,

minden adminisztratív teendőnk (pl. naplóvezetés, bizonyítvány hitelesítés) felfüggesztését.

A Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium 58 tanára leszögezte: arra tették fel az életünket, hogy diákjaik álmaiból és páratlan tehetségéből egy szabad, gondolkodó és eredményeire méltán büszke nemzet épüljön fel. Erre azonban addig nem kerülhet sor, amíg a növekvő árak között alig élnek meg a fizetésükből, amíg a legjobbjaik külföldre kényszerülnek, amíg méltóságukat, önbecsülésüket, a boldogulásba vetett hitüket a rendszer napról napra két lábbal tiporja.

Címlapkép: Facebook

Forrás: 24.hu

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Designer
Több lépcsőben kell megemelni a pedagógusbéreket?! Nem, egyszerre 35%-ost és gyorsan! Visszamenőleg januárig! Orvosokét már rendezték, jogászokét (bíró, ügyész) túlságosan is rendezték!!!
Aztán: óvodapedagógusi, tanítói alapdiplomával rendelkező másoddiplomás gyakorló gyógypedagógusokat azonnal - egy miniszteri rendelettel - mesterdiplomássá minősíteni! Így egyetemi rangra emelkedik a végzettségük, rögtön átsorolni őket, a megemelt fizut januárig visszamenőleg számfejteni! (Jelzem nálunk nem jött be a bolognai folyamat, nem illeszkedett a hagyományosan jól működő magyar felsőoktatáshoz, csak kárt okozott: tanítónak nincs mester szakja, óvodapedagógusnak nincs mesterszakja, stb.)
Természetesen van még hasonló, gyorsan rendezhető hiba az új rendszerben, mindenki a saját területén érzi! Írja le!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
Még kér a nép, most adjatok neki!
Vagy nem tudjátok, mily szörnyű a nép,
Ha fölkel és nem kér, de vesz, ragad?
Nem hallottátok Dózsa György hirét?
Izzó vastrónon őt elégetétek,
De szellemét a tűz nem égeté meg,
Mert az maga tűz; ugy vigyázzatok:
Ismét pusztíthat e láng rajtatok!
Clavigo
Kíváncsi leszek,,,hány suli fog csatlakozni hozzájuk ... Nekik " kitartást ".! Orbán meg menjen a qrva @nyjába...!
Macskaszem
Pontosan ezt kéne csinálni minden iskolában. Az összes tanárt nem lehet kirúgni.
Norvégiában is így tettek a tanárok, pedig ott 1,5 millió forint a tanári átlagfizetés.
Mondjuk ott nem kell félni a megtorlástól.
Clavigo
A P.sz.,,meg a P.d.sz. azonnal reagáltak az eseményre . Ja? dehogy is...!! Majd egyeztetnek a szakszi - vezérek,,hogy megmaradjon a zsíros állás ...
ómió
Ezeknek tényleg az efftársi típusú egyhavi fizulenyulás hiányzik!
kisfalud
Lehet, hogy Maruzsa államtitkár kevésszer sulykolta nekik, vagy kevésbé sikeredett meggyőzőre az állítása, hogy "Magyarország előre megy nem hátra!"
Clavigo
Ezek nem tudják,,hogy kanyarban előzünk..?
Nyírfa
Végre bemozdult az önérvényesítés folyamata, jellemzően az egyik legfejlettebb településen.
Tisztelt Tanárok, egyelőre csak így, az intellektuális mátrixon keresztül, de veletek vagyok. Ha nyittok bankszámlát, úgy is.
Ha vártok minket a Kossuth téren, ott is.
Éljen a szabadság, éljen a köztársaság!
jesz
a hat unokám közül kettő ott végzett..jó tanáraik voltak, jó az iskola is.

Hajrá Illyés!
Toller Béla
@ómió: Nem, hanem a normális, a megélhetést biztosító fizetés, aztán nyugdíj, és az olya faszoknak az orrbaverése, mint te vegy ! Akik semmit sem értenek az egészből !
csak úgy....
fogadjunk,hogy cserben lesznek hagyva mint a "fekete növér" ...
puszt
@Toller Béla: a szívlapátot kihagytad!
jesz
lehet, hogy csak újságírói kitaláció az elmaradó érettségi, de ha mégis igaz, akkor az példaértékű lesz...bár a diákok szenvedik meg.
Lehet, hogy a hatalom olyant tesz, amit nem tesznek zsebre...méghogy keménykednek a tanárok? áááá...azt a belügyér nem engedi..
csak úgy....
@jesz: jön a közéjük lövetés? -persze azt csak a gyurcsány...
Uriel
@ómió: Te faszszopó geci féreg, a TEK-es buzik háromszor annyit keresnek, akiknek csak szórakozás az élet és hasra gyúrnak, hogy a strandon.
Az a bajod, hogy a tanárok nyáron nem dolgoznak?
Dehogynem! Tovább képzik magukat!
A TEK-es gecik meg egy évben háromszor kivonulnak (többen vannak, nem mindenki vonul ki mindig - vágod, faszparaszt?), amit a megjelenésükig elvégzetek a készenlétiek.

Szóval a tanár egy társadalom fejlődésének a záloga, mig a TEK-es gecik egy erőszakszervezet - ami egyébként nem is komoly munka, mert full testpáncélban és komoly fegyverekkel fogják el alsógatyában az elhízott 100 métert lefutni sem képes elkövetőket.
Amerikában !!!
Ott legyen nagy a pofájuk a geci TEK-eseknek, ne itt a kiscsíra fakom-bakom buta parasztok között!
Ja, és a TEK-es gecik felsőbb utasításra FUTNI HAGYJÁK AZ IGAZI NAGY SZERVEZETT BŰNÖZŐKET FELSŐBB UTSÍTÁSRA - vágod ezt köcsög véglény, akivel csak többen vagyunk?!

Faszszopó !!!
nemkati
@Shikari: És aztán minden tanár megtagadja a munkát. Mindenek mondjanak fel. Zárja be a rohadék kormány az iskolákat. Végre teljesülne a vágyuk, csupa ostoba birkát vezethetnek és rajtuk uralkodhatnak. Pont olyanokon, mint te.
Uriel
Elmarad az érettségi?
Majd a faszszopó TEK-es gecik leérettségiztetik a diákokat. Vagy nem.

Azt kell tudni azokról a gecikről, akik erőszakszervezethez mennek, valójában egy erőszakos gecik, de ahhoz már gyávák, hogy megvalósítsák a saját elképzelésüket.
Vagyis, ezek a gecik nem annyira jó emberek, hogy üldözzék a rosszakat, hanem ezek a komplexusos, identitászavaros kiscsírák, akik nem mernek nagyban gondolkodni.

Amerikába mennyé faszszopó TEK-es, ott játszd az agyad a bandaháborúk közepibe !!!

Right?
nemkati
@Shikari: A rosszindulatod és a gyűlöleted akadályozza, hogy felfogd a problémát. Szerintem ne foglalkozz vele. Sőt, magadon kívül jobb, ha semmi mással nem foglalkozol.
Clavigo
@Shikari: Vazzze,,ha mindnek felmondanak,,,,,itt mindenki olyan ostoba lesz,,mint te ..Sötét vagy ,mint egy belsőzseb .
szegfue
@nemkati: 13:09 Remek "életpálya modelt" ajánlottál!:))
Nessy
@nemkati A lebutított, félelembe tartott emberek előtt lehet a "vezetőnek" a nagy megmentő szerepében tetszelegni!
Dr. Proktor
@Shikari: Mármint tehetségtelen hülyék váltsák őket?
Visszatérünk a Rákosi korszakba, ahol csak a párthűség számított?
Megsúgom, a komcsik nem voltak olyan félkegyelmüek mint ti, mert igaz ugyan hogy a suszterből csináltak gyárigazgatót, de a főmérnököt meghagyták...
Ti azt is alkalmatlanra cserélitek...
szegfue
Szerintem nem véletlenül ennek a budaőrsi iskolának a tanárai fogtak össze és tagadták meg a munkát! Jó kis közösség élhet ezen a településen, hiszen pl. 1991. óta u.az a polgármesterük: Wittinghoff! Szurkolok nekik!
csak úgy....
@Shikari: téged, valamikor a fölmondott és kirúgott tanárok taníthattak,akik miatt az a sok lyukas órátok volt...
csak úgy....
@Shikari: buta pötsch vagy tibim,és marhára rossz diagnoszta! :)
Designer
Több lépcsőben kell megemelni a pedagógusbéreket?! Nem, egyszerre 35%-ost és gyorsan! Visszamenőleg januárig! Orvosokét már rendezték, jogászokét (bíró, ügyész) túlságosan is rendezték!!!
Aztán: óvodapedagógusi, tanítói alapdiplomával rendelkező másoddiplomás gyakorló gyógypedagógusokat azonnal - egy miniszteri rendelettel - mesterdiplomássá minősíteni! Így egyetemi rangra emelkedik a végzettségük, rögtön átsorolni őket, a megemelt fizut januárig visszamenőleg számfejteni! (Jelzem nálunk nem jött be a bolognai folyamat, nem illeszkedett a hagyományosan jól működő magyar felsőoktatáshoz, csak kárt okozott: tanítónak nincs mester szakja, óvodapedagógusnak nincs mesterszakja, stb.)
Természetesen van még hasonló, gyorsan rendezhető hiba az új rendszerben, mindenki a saját területén érzi! Írja le!
human
Bennem is sokáig élt a sztereotípia, hogy a tanár már délután 3-4 órakol végez és nyáron 2 hónapot nem is oldogozik, de még 10-20 perces óraközti szünetek is milyen jók. Aztán volt szerencsém egy gimnáziumba nolgozni és azért az sokat változtatott a korábbi véleményemen. Nyugodtan lehet tekinteni a tanáruk munkáját teljes idős elfoglaltságnak. És ne felejtse el senki, hogy nem az autónkon cserélnek kereket, hanem a leféltettebb kincseinkkel, a gyerekeinkkel foglalkoznak és akár a jövőjüket is meghatározza egy-egy taná akár a szakmai tudásával vagy pusztán azzal ahogy törődik a gyerekekkel.

A kormány ismét hazt használja ki, hogy nem ismerik az emberek a társadalom egy-egy csoportját és így a többség mindig egy kisebb csoport ellen hangolható.
csak úgy....
@human: "És ne felejtse el senki, hogy nem az autónkon cserélnek kereket, hanem a leféltettebb kincseinkkel, a gyerekeinkkel foglalkoznak és akár a jövőjüket is meghatározza egy-egy taná akár a szakmai tudásával vagy pusztán azzal ahogy törődik a gyerekekkel."
-ezt köszönöm a volt pedagógus szüleim és a fiam nevében,akit nem tudtam lebeszélni a rossz tapasztalataim ellenére sem,erröl a néha lélektipró pályáról , gyülöltem a szüleim hivatását és az iskolát!
a börömön tapasztaltam,hogy a szívvel-lélekkel pedagógusoknak nem a saját kölkeik az elsök,mert arra alig maradt idö...,-köszönhetöleg a sok jobb sorsra érdemes hülyegyereknek,akikbe (szerintem) kár az energia...
szegfue
@Shikari: 14:41 Nem kellene ilyen lekezelőnek lenned, ha nem tudod, hogy B.őrs polgármesterét soha, semmilyen politikai tömörülés, párt nem támogatta, valódi függetlenként nyerte el a polgármesterséget 1991. óta, tehát 20 éve! Hozzáteszem még, hogy amiről Te nem tudsz, az még létezik, de azért nyugodtan "offoljad":))
csak úgy....
@szegfue: shiki fantáziája fölér egy horror filmel...
Eladott Ország
A fidesz nevű bűnöző és politikai prostiuált szekta/banda, csak az erőből ért! Ezt már jóval korábban meg kellett volna tenni a társadalom többségének. A geci, tolvaj banda ellen országosan kell fellépni!
Eladott Ország
Az egész országnak össze kell fogni, társadalmi engedetlenséget kell szervezni, el kell zavarni ezt a velejéig rohadt, tróger, cinikus, tolvaj és EU ellenes bandát!
csagyi
@jesz: Egyenlőre nem lesz a "polgári engedetlenség" végrehajtva. Csak egy 4 pontos tervet ismertettek amiben most megegyeztek. Nincs semmi leállás,folytatják a tanítást és az érettségi lebonyolítását is. A sajtó hibásan úgy hozta le a felhívásukat úgy mint ha már ez megtörtént volna.
Clavigo
@Németh István: Hülye vagy Piffta ..Idióta.
Nyírfa
Shikari gyermekkora doktori disszertácó tárgya lehetne: hogyan tegyük mentális nyomorékká és veszélyessé a társadalomra a gyermekünket.
Eladott Ország
@Németh István: ma, 18:59 ◘ A fidesz nem egyenlő az országal, geci! Magyar vagyok nem fideszes, te gerinctelen parazita tetű! 12 év alatt az országból Európa Bangladesét csináltatok a qrva anyátokba! Mire fel vered itt a nyálad, szellemi toprongy! Már régen börtönben kellene rohadni ennek a maffia kormányak! Mindenki hülye csak a fidesz a helikopter! Lóf@szt!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/285846966_1360791804400723_6611154625717118848_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=ck21DGNDOfcAX-jf-uc&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9321hjAQERV5HfmzqaYJaqcZxVkZAOxyAsH-rq_2ooRw&oe=62A68312
Clavigo
@Shikari: Ez a Piffta,(,@Németh István: ) nem a farerod véletlenül ? Az egyik persze,,a négy közül +még a szamár ...(?)
csak úgy....
@Nyírfa: a spirituszt fizetem ha találtok egy vájút,amibe elfér a nagy darab magyar mamut...vagy paput?
szegfue
@csak úgy...: tegnap 17:36 Lehet, hogy "pályatévesztett":)) Talán horror film rendezőnek kellett volna mennie:))
szegfue
@Shikari: tegnap 19:42 Érteni vélem a "nyomós" indokodat... Rendkivül nagy dicsőséget szerezhetnél, ha a budaörsi lakosságot meggyőznéd arról, hogy 20 éve "tévednek", amikor hisznek egy "ballibsi, felforgató" polgármesternek:)))
Uriel
Tanártársadalom, ha nem álltok ki egymásért, ha nem vállaltok szolidalitást, nem vagytok egységesek, "majd megnézitek mit értek el a budaörsi tanárok és milyen retorzió lesz" és aszerint reagáltok, akkor hogy várjátok el az emberektől, hogy mellétek álljanak?

Ezt egyszerre mindenkinek meg kellene tennie - kivétel nélkül !!!
(tanárok, mikor olvastatok utoljára Hamingway-t?...)
szegfue
@Shikari: Nem hiszem el, hogy nem érted!! A sztrájkjog mindenkit megillet, de most a tanároktól vonták meg, holnap, vagy holnapután a BKV, a MÁV alkalmazottaktól...ez a demokrácia szerinted? De mindegy is a válaszod, mert egyszerüen nem akarsz csak a "ballibsiből" kiindulni... Neked ez olyan, mint a "kályha" (feltételezem ismered ezt a mondást).
Jozefina
Sajnos, hogy csak a Budaörsi tanárok!!!??? A többiek mire várnak???
ómió
@Toller Béla: Akkor, a "normális, megélhetést biztosító fizetést", ugye, azzal a bérszinvonallal kapták, amikor a tetübolsi kormányotok lenyult tőlük egy havi fizut!? Nyilván, hiszen az ellen "efftársi (PDSZ) tiltakozás" nem volt egy szál se! Én most ugyanezt javasoltam. Ennyit nem vettél még észre, bolsiék vezérgyagyása!? És agyfogyatkozásodban te makogsz "nem értésről"? Régen rúghattak már téged pofán szöges bakanccsal, ami pedig legalább akkora hiátus, mint az efftársaid fizuemelése!
ómió
@Uriel: Végre legalább hitelesen aláírtad a förmedvénymocskodat, bolsiék elmebetege! Úgy, mint faszszopó! Szóval, "kedves" faszszopó efftárs! Hogy jön ide a TEK!? Ja, hogy, mint tehozzád a normalitás!? Azaz sehogyan?! Hát, ez nagy kár, mert láthatólag nagyon rád férne egy "TEK-es kezelés"! Legyen benne részed mielőbb! Szóval, a tanár "egy társadalom fejlődésének záloga"?? De, akkor, ezek miért nem tanárok!? Miért mocskosbolsevik lázító propagandisták, akik mélyen kussolnak, amikor az övéik lenyúlják őket egy havi fizuval, de kiveri őket a "sztrájkéhség", ha egy másik kormány nem azonnal tömi be a mocsokbolsi pofájukat! Röviden összegezve, bolsiék elmebeteg latrinabúvára, erről az oldalról próbáld megközelíteni a történéseket - majd, ha lesz hozzá egy kávéskanál eszed! Akkor- immár minimum féleszűként - hátha többet megértesz belőle!
szegfue
@Shikari: 8:31 Kb. hasonlóra számitottam:( De nem baj... azért 1x Te is majd a "kisebbséghez" tartozol, amikor már idős leszel, vagy éppen rosszul alakul a sorsod és a "többség" Téged is ugy vesz, mintha nem is lennél... Remélem akkor eszedbe jutok!:)) Jó munkát a mai napon is!
Nessy
@Shikari: Hol hallottál olyan "sztrájkról", ahol a sztrájkoló delikvens ugyanúgy ellátja a napi feladatait, elvégzi a munkáját, mint sztrájk nélkül? Az nem sztrájk!! Ez egyébként olyan messze van a "demokráciától", mint Makó Jeruzsálemtől!
Nessy
@szegfue: Egyszer, még régebben volt egy javaslat, hogy a járóbeteg ellátás hétfőn sztrájkolna, csak ügyelet lenne. Az egyik doki nekem ugrott,hogy három napig nem lehet szüneteltetni a rendelést. A végén nem is lett belőle szokás szerint semmi. Jött a három napos karácsony. Felhívtam, hogy a három nap közül melyik nap rendelne, hogy az informatika ügyeletet adjon. Félóra múlva a dirinél voltam, hogy szemtelen voltam. Elmondtam neki, hogy én az előző kirohanása miatt gondoltam, hogy valamelyik nap rendelni akarnak a dokik, hiszen három szünnap van egymás után. Abba maradtunk, hogy legközelebb nem reagálok az ilyen beszólásokra! A mai véleményem, hogy a nyuszik, meg a hívek csendben szenvedjenek, ha nem képesek közösen kiállni az érdekeikért! Sok ezer embert nem lehetne kirúgni, százat igen.
Nessy
@Shikari: Miután a feltételek teljesítése esetén az egész sztrájk téma értelmetlenné vált, marad minden a régiben! A sztrájk jog meg dajka mese!
Uriel
A Gyurcsány által vezette DK soha, a kibaszott életben soha nem szavazok - ti vagytok a legnagyobb ellenzéki párt!
Pont leszarom !!!

Gyurcsány Viktor
Orbán Ferenc
Ezek vagytok ti, Magyarországot szétbaszó gecik - kart-karbaöltve !
jesz
mint kiderült, ez egy kamuhír...bőven belefér a rémhírterjesztés fogalmába.
Uriel
Elmegyek érted Erdő Péter és a szart is keverem belőled, te geci Sátánista! geci !
Most, most indulok érted, te geci sátánista Erdő Péter !!!
Németh István
A tanárokat ezt az 58 főt örökre el kell tiltani a tanítástól! Kiváló munkahelyeket találhatnak a metró (BKK) takarító részlegénél! @Uriel: te faszkalap ne keverd a dolgokat! vagy te vagy a Hüvelyk Matyi ? mondjuk a hüvelyben!??? állatkert!
Nessy
@Shikari: Nem agitálok se mellette, sem ellene! Csak a véleményemet írtam le egy logikátlan szabályról. Ezt még egyelőre szabad? Kirúgni meg már csak az élők sorából lehet,.
Nessy
@Shikari: Ahogy megyünk vissza az ötvenes révekbe, már nyíltan ennyi sem lesz.Tanultam egyik másik rokonom, ismerősöm hibájából.
Uriel
@Németh István: Te geci, gyere ki a keletibe holnap délbe.
A kurva anyád!
Szétbaszom a hülye fejed, te csicska!
Uriel
Hozzál kést, a saját késeddel öllek meg, te geci!
Uriel
@Németh István: Te faszszopó kis geci, gyere ki holnap délben a keletibe !!!
Uriel
Délidő

ÉÁs megtalállak !!!
Ha nem jösz ki, magámnnyomozóz fogadoklidő - te kis geci!
s aószétbeóaszom a hülye fekjedE!
Németh István
@Uriel: életveszélyes fenyegetésed okán feljelentettelek! Készülj hogy mész a sitire ! Majd ott lenyugszol és ha van még maradék eszed akkor lehet hogy ki is engednek!
Uriel
@Németh István: Nem te leszel az első, kis buzi! Holnap délben (Délidő) gyere ki a keletibe, majd ott lerendezlek, a kurva anyád!
Uriel
@Németh István: Nem megyek a sittre te kis geci, max. felfüggesztetett kapok.
Amúgy meg leszarom a magyar törvényhozást veled együtt, te kis geciláda !!!
Uriel
@Németh István: Abuzálsz engem és mindenkit itt. Én jelentelek fel téged, te kis buzi! Te faszszopó hazaáruló orosz ügynök.

Németh István egy orosz ügynök !!! !!! !!! !!! !!! !!!
Gyurka80
@Clavigo: Ezeket a libsi tanarakat ki kell vágni, mehetnek a lidlbe pénztárosnak!
Clavigo
@Gyurka80: Jól van Gyurci,,,csillapodj...
Németh István
Továbbra is aza véleményem>> és nem véletlenül!!! >> a tanárokat a munkájuktól - a budaörsi szemeteket - de a tanári pályájuktól el kell tiltani! Ha ez nem történik meg kezdetét veszi az anarchia! Igaz ezt akarja a moslék dk. és a verébpártjai, természetesen példaként a többi munkahely dolgozóinak vegzálása és aljas buzdítása okán! Ha a kormány hülye és nem intézkedik keményen és határozottan ÉS PONT EBBEN A "VESZÉLYHELYZETES" időszakban akkor megérdemli, hogy teljes káosz és anarchia uralja az országot! Nagyon remélem nem ezt akarják! Különben és komolyan >> a tanárok egyik szintje sem érdemel az átlagot érintő fizetésemelésnél többet! Egy egyszerű szakmunkásnak, dolgozónak, munkásnak az elmúlt 12 év alatt nem emelkedett a fizetése, jövedelme a 2,5 szeresre! A tanároké igen! TEHÁT KUSS VAN!
A pedagógus szakszervezetet a kommunista gócpontot meg likvidálni kelllllll! A dobrevékel együtt!
human
@Uriel: Írtál a tanár szüleidről és hogy úgy érezted előrébb sorolták a hivatásukat. Erről eszembe jutott amit a megboldogult Czeizel Endre mesélt. Úgy érezte, hogy ami hibát elkövetett éltében az az volt, hogy a hivatását a családja elé helyzete. Például szigorúan a naptára szerint élt és ez szent volt számára. Így volt, hogy be volt írva egy mozizás a lányával este 7-re és volt abból konfliktus, hogy a lánya pont akkor mégsem akart menni (szerelmi bánat, rossz nap, ezer ok lehetett), de a professzor nem tűrt ellentmondást. El kellett menniük a moziba, mert az volt beírva a naptárba. Ez nem tett jót a szülő-gyermek kapcsolatnak. Ezt Czeizel sem látta akkor a saját buborékából. Utólag jött rá, hogy ez így nem volt helyes.
Eladott Ország
@Németh István: ma, 08:08 ♦ Nos akkor olvasd te "kommunista gócpont." Orbán szerint Magyarország előre megy nem hátra, én nem úgy látom. Lassan már Bulgária sem ment meg minket az utolsó helyektől! Eddig még többnyire kihúzott minket a sz@rból❗ Semmi gond! Előre megyünk és nem hátra. Épp azért tüntettek a tanárok, mert nem kapják meg az életpályamodell szerint nekik járó fizetést. Elvileg a mindenkori minimálbérhez kellene igazodnia a tanári fizetésnek. "Az illetményalapot 2015-től ugyanis nem az évente néhány ezer forinttal emelkedő minimálbér, hanem a vetítési alap alapján kezdték számolni, amelynek az összege azóta is 101 500 forint, ami a 2014-es minimálbérnek felel meg. Ez a kormány számára kényelmes megoldás - nem a versenyszférás alkutól függ, mekkora összeget kell elkülöníteni az iskolákban dolgozók fizetésére -, a pedagógusok azonban sok pénzt veszítettek a változtatással."
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/272995853_2009574652580592_8707981010429394918_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=unBxxIrFeYoAX_qDXYQ&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT958b3kF4mbGAcCfrXsDKmLiUM4ZhvErhvMxN5dAhZ_mQ&oe=62A93108
Németh István
A tanárok elégedetlensége ma nem aktuális téma! A felbujtókat felelősségre kell vonni! A résztvevő és hangadó tanárokat a tanári pályától el kell tiltani! ((majd jönnek jobbak és eredményesen tevékenykedők akik meg is lesznek fizetve)) különben a gyurcsány időszakban kellett volna tüntetni!@Eladott Ország: >>00000000000000000000000000000000000000000000000000000000
Dr. Proktor
@Németh István: Nem emlékszem ki mondta anno, de rád tökéletesen illik: "maga nem nooormális!"
Németh István
@Dr. Proktor: te barom! Vészhelyzetben még a hülyéknek is célszerű gondolkozni, hogy miket locsognak! te seggfej! >> 00000000000000000000000000000000000000000000000000000000
Németh István
A tanárokat akik részt vettek azt, az 58 főt ki kell rúgni a tanári pályától eltiltani ENNYI!!!
Nem a megélhetéshez kell a béremelés, hanem a jobb életvitelhez! Ami rendben is lenne, csak éppen nem időszerű a helyzet, aztán meg ne ugassanak mert 2012 óta két és félszeres bért kapnak! A munkások, dolgozók nem kaptak ennyit!! Rohadjanak meg a követelésükkel! A mocskos kurva anyjukat dolgozzanak! A pedagógus szakszervezeteket betiltani!!! példa a moslék zelenszkíj betiltotta az ellenzéki pártokat és a hírosztókat! A gyurcsány-féle háttér szemét geciket - az ellenzéknek csúfolt belső ellenséget - meg utolsó figyelmeztetésként felszólítani, hogy amennyiben bármilyen vonatkozásban zavarni, gátolni merik, de ÉS annak minősíthetően nyilvánulnak meg a kormány bármiféle intézkedéseivel szemben, börtönben való elzárás lesz az eredménye! Kész ENNYI!
Nagyon dühös lennék, ha ezt a szöveget és figyelmeztetést az illetékesék nem olvasnák!
evacica
@Németh István: Elmész Te oda, ahová gondolom! A jó neveltségem tiltja, hogy véleményemet tömören megfogalmazzam Rólad! Miden esetre a szemétséged és a sötétség az agyadban kiabál!
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@evacica: Engem is jól neveltek, de megváltoztam, ezért helyetted küldöm el a hurka anyjába.
Németh István
@evacica: az a baj, hogy nem vagy őszinte saját magadhoz! Nem egy közép, főiskolai, sőt egyetemi tanár barátom és még több ismerősöm van! Az általuk mondottak alapján méltóztattam a hülye gyerekeket felvilágosítani! De azt még hozzá teszem, hogy nem fideszesek, hanem csupán politikával foglakozó és látó emberek az igazság és a valóság útját járják! mert ők úgy tartják nem politikát tanítanak, hanem szaktárgyakat! Emberek, nevelni, tanítani akarnak! Nem hülyeségekre, téveszmékre, hanem az életre kívánnak stabil tudást biztosítani - ez a hivatásuk!
NEM az aljas politikai meggondolásból felkavart indulatokon szánkóznak az anyagi jobb léteik felé! > mert nem a nélkülözésről a megélhetési ellehetetlenülésről szól a tüntetés,> majom pará-
dé!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.