Többek között erről beszélt a Mandinernek adott interjújában Hernádi Zsolt.

A Mol elnöke már júliustól megemelné a benzinárakat, szerinte ki kellene vezetni a 480 forintos benzint

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Mol elnök-vezérigazgatója az interjú szerint ez nemcsak arról szól, hogy mennyivel lehetne több a Molnak a jövedelme, hanem arról is, hogy az egyébként is labilis európai kőolaj- és dízelolajpiacon még egy bizonytalansági tényezőt beállítottak.

"Mert senkinek ne legyen kétsége, középtávon azok sem fognak 480 forintért terméket behozni, akiknek hálózatuk van itthon, még akkor sem, ha van megfelelő mennyiségű üzemanyaguk. Ez a versenyárképzés logikája. Tudják, ez olyan, mint amikor kiöntök egy pohár vizet az asztalra: az arra fog folyni, amerre lejt az asztal. Megtehetem, hogy megemelem az asztalt, és akkor arra folyik, amerre akarom, csak előbb-utóbb elfárad a karom, és a kezemmel mást nem is tudok már csinálni. Erre elengedem az asztalt, és akkor a víz ugyanúgy folyik majd, mint annak előtte. Az ársapka és az extra elvonás verseny- és jövedelemkockázat egyben. De még egyszer: ez nem a pénzről szól, hanem az ellátásbiztonságról"

– mondta a vezérigazgató, aki 2020-ban felkerült az Interpol körözési listájára. 

"Ráadásul egy ilyen hatósági intézkedés egyáltalán nem gondol a rendkívüli helyzetekre, mint amilyen most történik az osztrák finomítóban, hogy késik a karbantartás utáni újraindulás. Az importpiacon eddig egyedül az OMV maradt talpon, most ő is elesett, nem lesz képes ellátni a kútjait. Nemcsak azért, mert ársapka van, hanem mert nem rendelkezik elegendő mennyiségű áruval. Képtelenség 10-15 százaléknyi árukiesést egyik napról a másikra pótolni. Közgazdászként, de az ellátásbiztonságért felelős vezetőként is azt kell mondanom, hogy egy ilyen árbeavatkozás csak igen rövid távon tartható fenn"

– tette hozzá Hernádi Zsolt. 

Az elnök kérdésre válaszolva azt mondta: ha nem is egy lépésben, de július elseje után fokozatosan ki kellene vezetni az árkorlátozást.

Forrás: 24.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@KisTehen: Fogd ra Sorosra, vagy Gyurcsanyra. Ennyit tudtok.
simmering73
Ki lesz vezetve. Ahogy mondtam. Heti 2x 15-20 ft-tal. Ha nem többel. Bár én neccesnek látom a július 1.-ét. Dübörögnek a mezőgazdasági munkák és a turizmus (már akinek tellik rá). De szeptembertől nem lesz kegyelem.
kormanyos63
Ki lesz vezetve rövid időn belűl, ez nem is kérdéses!
Ráadásúl már az EU is felszólította Magyarországot, hogy hagyjon fel a kettős árképzéssel(a külföldieknek piaci áron adják a naftát) mert az szembemegy az Uniós jogszabályokkal, és diszkriminatív!
orbán ebből is jól fog kijönni, mert mindent Brüsszelre kenhet majd, amikor majd nálunk is eléri az ársapka nélküli üzemanyagár a 800-forintot!
Amúgy meg Hernádi NER-társ inkább maradjon csendben, és fogja be a száját mert ő egy Interpol által is körözött bünöző!
jesz
@kormanyos63: Körözött bűnöző?...a mai napig nem találja az interpol(sem)..
namihami
Csak azért mondta, mert szeretne hozzájárulni az államháztartáshoz. Az így befolyandó többlettel beléphetne az Extraprofitosok Klubjába és önként s dalolva állna be a befizetők sorába.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.