Ezért aztán 3 milliárd dollár és 750 millió euró értékben bocsátott ki kötvényeket Magyarország. 

Varga Mihály: "Magyarország a bizonytalan nemzetközi környezetben is képes önállóan, a piacról finanszírozni magát"

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán jelentette be mindezt. A miniszter arról is beszélt, hogy 

„a magyar kötvények iránt kétszeres volt a kereslet. Ez azt mutatja, hogy Magyarország a bizonytalan nemzetközi környezetben is képes önállóan, a piacról finanszírozni magát.”

Varga azt is mondta: a bevont forrásokat az ország stabilitásnak megőrzésére, az előtörlesztésre, és a pénzügyi tartalékok növelésére használnák. „A kibocsátás nem érinti a költségvetési hiányt: tartjuk a 4,9 százalékos hiánycélt, és folytatjuk az államadósság csökkentését”

- tette hozzá a miniszter. 

A 3 milliárd dollár értékű devizakötvény 7 és 12 éves lejáratú, a 750 millió euró értékű pedig 9 éves lejáratú devizakötvény 2022. június 8-án bocsátották ki – közölte az Államadósság Kezelő Központ csütörtökön az MTI-vel.

Forrás: Telex.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Nem kellett a 2500 milliárdos eu-s hitel- gyakorlatilag kamat nélkül. Igaz, azt nem lehetett volna ellopni- mert az eu most már résen van. Mihály- nagyon fogod még ezt bánni- de neked is kijár az a múanyag bilincs.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
„ Drámai állapotban van a magyar gazdaság” ( Varga Mihály) Válassztások után egy 1 héttel eszébe jutott közölni! Oldjátok meg! Kellett a gyõzelem, toljátok vissza a nép ellopott pénzét és megoldodik a drámai helyzet! Kūlönben vége az országnak! De csak mert az előző kormány kifosztotta a kasszát! Ja! Hogy akkor is Varga volt a kasszás! Nocsak, nocsak. Eddig minden szuper volt. Most hírtelen mitől lett drámai? Hát egy hét alatt hazavágni az előre menő magyar gazdaságot. Hát mestermunka. Hát a Holdról és Brüsszelből is látni! Jó Nekik, ők látják. Mi érezzük is! Szégyen, Magyarország "előremegy"! Ez lett az osztogatás és fosztogatás végeredménye. Azért az utolsó pillanatban jól megemelték maguknak a képviselői fizetésüket, mint aki jól végezte a munkát. Azt hittem szárnyal a gazdaság 10 napja még minden szuper volt vajon mi türtént csőbe húzták az emberekek már akit lehetett de sok bírka van. Hát ezt eddig is tudtuk! Mit csinált ennek elkerülése érdekében a miniszter úr? Asszisztált a hülyeséghez! Egyék meg amit főztek a 12 év alatt! Sajnos ennek mindig a keményen dolgozó kisember issza meg a levét! Nagyon szomorú! Jöhet a felcsúti beszéd: "Hazudtunk reggel, délben, este..."
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/278448518_520369896376636_5444869580161919892_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=XUT-eaamZhIAX8myRk9&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-a2AtSZqjicXkv1UdK8Tk5ruda7ZOytRB9t1Df8zEqdQ&oe=62A667A5
percsi
Ki kell szívni az emberek otthon tartogatott pénzét. Fidfanok, vegyétek elő a párnáitok alól a milliókat, és vásároljatok kötvényt, mert a hazának szüksége van rá. 7 év pedig hosszú idő. Ezalatt még javulhat is a helyzet...
Vagy nem, akkor meg államcsőd...de az meg kit érdekel már akkor?
Uriel
Olyan jó lesz látni, ahogy Jézus megöli Varga Mihályt - mert megérdemli !!!
Azt is jó lesz látni, ahogy megöli Jézus Orbán Viktort.
Jézus két részre választja az embereket az (első) ítélet napján, kecskékre és juhokra.
A kecskék mennek Armageddon háborújába.
Nem?
De!
Szeretnél többet tudni a második ítéletről, amit maga Isten hoz meg - és mikor, és miért? (mert lesz második ítélet - az igazi végítélet -, amit Isten hoz meg)
Hívj a 0655/555-2022-es számon.
kereső
@fideszes gyökér: 19:02 Nem egy malomban őröltök.@Horizont Varga Mihályról beszélt, nem a művésznőről-
Jozefina
Azaz kiárusítják az országot!!?? Vajon mennyit kell majd visszfizetni a felvett hitelek után???!!
ómió
Akkor, nem úgy, mint Böszméék az államcsődjük idején!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.