Arra figyelni fogunk, hogy ne háríthassák át az emberekre ez érintett cégek – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az extraprofit-adóról a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Orbán szerint bizonytalan és szorongással teli lehet a következő esztendő is

Fotó: Facebook

Nagy esély van arra, hogy 2023 is bizonytalan lesz és szorongással teli, mert az várható, hogy az ukrán háború elhúzódik – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hozzátéve, hogy szerinte Magyarország ki fog tudni maradni ebből a konfliktusból.

A hirado.hu összefoglalója szerint a kormányfő szerint azonban az ezzel járó infláció minket is érinteni fog. Részben a háború hajtja fel az árakat, a további áremelkedést pedig a bevezetett szankciók okozzák – mondta a miniszterelnök. Ezért döntött úgy a kormány, hogy két országvédelmi programot kell elindítani. Ennek egyik eleme a Fidesz kormányok által eddig elért eredmények megvédése, ezek közé tartozik a nyugdíj árszínvonalának megvédése, a családok megvédése és a rezsicsökkentés megvédése.

Orbán Viktor elmondta azt is, hogy a rezsicsökkentés továbbra is kiterjed majd arra a mintegy százezer kisvállalkozásra is, akiknek szintén szükségük van az alacsonyabb energiaárakra.

A gazdasági ügyekkel foglalkozó miniszterek szerint az árstopok 5-6 százalékkal csökkentik az infláció mértékét.

A miniszterelnök a háborúval kapcsolatban megjegyezte, hogy véleménye szerint a békét kell finanszíroznunk és nem a háborút. Ugyanis vannak akik az elhúzódó háborúban érdekeltek és ilyen háborús uszító Soros György is.

A baloldal elfogadta volna az olajembargót is

Az olajembargó alól sikerült mentességet kapnia hazánknak, azonban a napokban sajtóhírek szerint büntetővámot szabna ki az unió az orosz olajra.

A miniszterelnök azonban úgy látja, hogy ez csak „kacsa”. Orbán Viktor szerint ez nem valósulhat meg, hiszen egy meghozott döntést nem fognak megmásítani utólag.

– Most a feladat, hogy az orosz olajat ki tudjuk váltani mással, ez a feladat nem lesz könnyű

– mondta a miniszterelnök, aki úgy fogalmazott, hogy a magyar baloldal eltörölte volna az árstopokat és elfogadta volna az olajembargót is, ezzel pedig a mostaninál jóval több lenne az infláció mértéke.

Az extraprofitadóról is beszélt a kormányfő, aki elmondta, hogy ha olyan egyszerű lenne ezt az adót áthárítani az emberekre, akkor nem tiltakoznának ellene ezek a cégek.

– Arra figyelni fogunk, hogy ne háríthassák át az emberekre ez érintett cégek

– mondta. A kormányülésen arról döntöttek, hogy az extraprofit kétharmada kerül a rezsivédelmi és honvédelmi alapba, a cégek az extraprofitjuk egyharmadát megtarthatják.

A nagy szennyező vállalatoknak kell fizetniük

– Őrült gondolat, hogy ebben a helyzetben vezessünk be olyan adókat, amik a családokra extra terheket ró

– reagált a miniszterelnök a napokban leszavazott klímaadóval kapcsolatban. Orbán Viktor szerint az Európai Parlamentben most az emberek oldalára álltak azzal, hogy leszavazták a klímaadót. A környezetvédelmi költségeket pedig a nagy szennyező vállalatoknak kell megfizetniük, és nem pedig a családoknak.

Címlapkép: Facebook

Forrás: hirado.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Te szarházi, az infláció nem a háborúval kezdődött, hanem legalább 2 éve gyengítitek a forintot, hogy legyen miből lopni. Most meg brutális sebbességre kapcsolt, és ez is nagyrészt a te bűnöd Geczi.
Másrészt a Ryanair már tegnap bejelentette, hogy ő bizony áthárítja az utasokra. Elképesztő mit összehazudik ez a gennyláda.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
Jól jött ennek a szemét OV patkánynak a háború, mindig van amire hivatkozzon,, ö meg a szemét fidesz bandája ujra nem fizet meg a csalásért lopásért stb, remélem mielöbb elviszi a koleszterinje, mocskos gazember
Nyírfa
És megvéd, és megvéd, és megvéd, de ki fogja őt megvédeni úgy, ahogy ő véd meg minket?
Clavigo
" Bizonytalanság,,szorongás "... Orvosoddal próbáltál már beszélni erről ,agyatlan ? Hogy szomorodnál már meg,te köcsög .!
kereső
"mert Nyugaton többet keresnek az emberek, itthon viszont a rezsi a költségek nagyobb részét teszik ki, ezért kell rá nagyon figyelni."------------óhhhhhhhhhhhh! Mit be nem ismert orbán! Nem kevesebbet mondott, mint azt, hogy a magyar jövedelmekből sokkal többet kell költeni fajlagosan egy egységnyi rezsi kifizetésére, mint a hanyatló nyugaton.
Várom ezek után, hogy azt is elmondja, hogy a társadalom jövedelmi helyzetében a piramisban, a felső két decilis/tized rezsi ktg. támogatást a piramis nyolc tizede fizeti meg- inflációban, a forint gyenge teljesitményében.
justhpeter
Azt elhiszem, hogy Orbán szorong, hiszen minden nappal közelebb van a NER végéhez. Többszörösen bizonyította, hogy nem tud és nem is akar konszolidálni. Nemcsak azokkal került szembe, akii szembe jöttek, hanem korábbi támogatóival is. Lassan odajut, hogy semmilyen uniós szabályt nem fogad el hiszti és cirkusz nélkül. Márpedig ha véget ér a NER a fideSS-kdnp el fog tünni a szégyenkeresztény kurzussal együtt a süllyesztőben.. Egyébként már itt az ideje, csak még agonizálnak egy kicsit.
ómió
@gina: Bolsiék fajgyagyása! Higgyél te csak az olyan "reggel, éjjel meg este" hazudozó nagybolsi fajgörény "elkúróknak", mint a Böszme efftársad féle népzsebelő, államcsődkivívó tetvek! Szóval, a magadfajtáknak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.