A rendkívüli helyzet miatt rendkívüli intézkedések kellenek, és ezt az EU-nak is meg kell értenie – jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában annak kapcsán, hogy az Európai Bizottság biztosa levélben szólította fel Magyarországot: függessze fel a külföldi rendszámú autókkal szembeni diszkriminatív üzemanyagárakat.

Orbán reagált az EB felszólítására – ezt kéri a magyar kormány az uniótól

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelenti be a Karmelita kolostorban 2022. május 25-én. A Facebook-oldalán közzétett videóban elmondta: kötelezik a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedőcégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor elmondta:

az uniótól azt kérik: lássa be, hogy rendkívüli helyzet van, értse meg, hogy a háborús zónához közelebb eső országokban szükség lehet rendkívüli intézkedésekre, "például nemzeti alapon különbséget tenni a rendszámok, illetve a járművek között"

- fogalmazott a miniszterelnök.

Kifejtette:

az egész Európai Unió arra épül, hogy bizonyos dolgok egységesek és nem lehet nemzeti alapon különbséget tenni, ami "békeidőben egy áldásos és helyes szabály".

Hozzátette:

De "Brüsszel messzebb van az ukrán határtól, mint Magyarország" és az infláció leginkább a földrajzilag Ukrajnához közelebb eső európai területeken magasabb

- folytatta.

Itt most rendkívüli helyzet van, "a rendkívüli helyzet rendkívüli intézkedéseket követel meg, és ilyenkor az általános szabályoktól is szabad, sőt, szerintem kötelező is eltérni"

- érvelt.

Hozzátette:

Nem tudnánk másképpen megvédeni a magyar emberek érdekét.

Orbán Viktor közölte:

ha nem lenne benzinárstop, akkor 700 és 900 forint között lenne az ár és az üzemanyagár emelkedése azonnal átjönne a többi termék árába is.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Értsék meg, hogy a maffia mindenben szabad kezet akar, senki ne szóljon semmit, hiszen ez a hülyemagyar maffiaszavazók érdeke...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
@Qqberci: Hány kilométeres a magyar-ukrán határ? Hány kilométeres a finn-orosz határ? Még egy apróság. A bulgárok sem az oroszokkal, sem az ukránokkal nem határosak, mégis magasabb az infláció.
lusta
@sgl: Egy apró adalék. A lengyeleknél is drágul ám az üzemanyag, pedig hatalmasat csökkentettek az ÁFA és a jövedelmi adó mértékén. A határ mentén hatalmas sorok üzemanyaghiány lépett fel Ez nem csak a német, de a szlovák és a cseh határra is jellemző. Mégsem korlátozzák a külföldi rendszámú autók üzemanyag vásárlását.
Közben ez a szellemi rokkant osztja az észt.
ómió
És akkor a "viszonossági hiátusról" még szót se ejtett!
terlasz
Valahogy nem akar normalizálódni az évek óta tartó rendkívüli helyzet.
Lehet, hogy így egyszerűbb gazemberségeket elkövetni a nép ellen?
bence
Te soha nem a magyar emberek érdekeit védted meg ! Mostani harcod is az újabb hatalmas pénzért folyik ami nem máshová , mint a saját zsebetekbe landolna ha megkapnátok ! Merem remélni , hogy miután kiismertek benneteket egy garast sem utalnak nektek , bármire is hivatkoztok ?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.