A légitársaság csütörtökön értesítette az utasokat arról, hogy 3900 forintos, nagyjából 10 eurós légiforgalmi adót vezet be az utasok számára – írja a 24.hu.

Nem tétlenkedik a Ryanair: Már át is hárították az extraprofitadót az utasokraFotó: Pixabay

A Ryanair légiforgalmi adója a kormány által kivetett extraprofitadót takarja, amelyet így át is hárítanak az utasokra.

A laphoz eljutott tájékoztatás szerint:

Magyarország 2022. június 4-én új légiforgalmi adót vezetett be a Magyarországról 2022. július 1-jén vagy azt követően induló járatok utasaira. Ez azt jelenti, hogy még abban az esetben is, ha június 4-e előtt készült a foglalás, de a járat Magyarországról július 1-jén vagy azt követően indul, ezt az új adót ki kell fizetni a Magyar Kormány részére.

Legkésőbb június 16-ig lehet lemondani foglalásukat azoknak, akik nem fogadják el az adót, ebben az esetben teljes visszatérítést kapnak.

Forrás: 24

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ezt mindenki tudta.
orbánék is tudták.
De így jobban hangzik, mintha közvetlen sarcolnák meg a magyar családokat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Ezen ki lepodik meg?
Persze az a 3 millio agyatlan barom akik megszavaztak ujra tahot, ritkan utaznak repulovel. De lehet hogy sehogy se utaznak, csak a szart lapatoljak a kert vegeben.
Aki Én
Ezt mindenki tudta.
orbánék is tudták.
De így jobban hangzik, mintha közvetlen sarcolnák meg a magyar családokat.
rokker33
Nyilván a kormány ez ellen semmit sem fog tenni és a többiek is követni fogják a repülő társaságot! Még nagyobb lesz az extra profit mint eddig valaha az adó csak növelni fogja ezt így mindenki jól jár,csak a csóró emberek nem! Okos ez az Orbán! Nagyon okos!
Qqberci
@rokker33: "Okos ez az Orbán! Nagyon okos! "

Tegyük gyorsan spirituszba, hogy az utókor is láthassa!...
Clavigo
@kereső: Inkább csak betonba,,térdig..beleállitva egy lavórba.,,elhelyezni egy latrina aljába .
vacsi
Átterhelte? Akkor ennyivel növekszik a bevétele, azaz ennek megfelelően több adót kell fizetnie!
kereső
@KisTehen: Magyar utas? Na, ne röhögtess- Ferihegy nemzetközi repülőtér.
kereső
@KisTehen: Mivel a Raynar Irországban bejegyzett légitársaság, úgy gondolom igen- minden utast érint, aki Magyarországra , vagy Magyarországról utazik a légitársasággal.Ennek következménye, ha a kormány fogyasztóvédelmi eljárást indit a társaság ellen, akkor az csökkenti járatai számát Magyarországra/magyarországról- annak meg a kormány liebling ágazat szenvedi a kárát- a turizmus/vendéglátás/szállodaipar. És ezzel együtt nem fogja a többi növelni a járatok számát, azért, hogy több fejkvótát fizessen a kormánynak. Egyébként is, mutasson valaki olyan légitársaságot a covid két éve után, amely produkálta a nem is létező extra profitot. És csak azért fogja növelni a kapacitását, hogy eleget tegyen a magyar kormány elvárásainak. Ezt az intézkedést is, bizonyára komoly hatástanulmány után vezették be.
Uriel
@KisTehen: ma, 1221

Fingod sincs arról amiről össze-vissza hadoválsz!
kereső
@KisTehen: Hülle vagy baromka. A kormány a légitársaságok esetében az utasok létszámára vetette ki a nem is létező "extra porofit" adót- azaz, azt határozta meg, hogy szállitott utasonként hány forintot kell a légitársaságnak fizetnie. Azaz: 3900Ft/fő. Ez nem fejkvóta, te nagyon marha?? Talán , ha kérődznél még egy kicsit, akkor talán fel is fognád. Ja, és mindezt a jövőbeni utaslétszám növekedésre alapozva. Komoly hatástanulmány készülhetett ennek a bevezetéséhez.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 12:03
Ne bonyolítsd túl,mert belezavarodsz.
Simán csak megemelte a jegy árát,pontosan annyival amennyit az idióta kormányod kirótt rá légiforgalmi adóként.Mivel a repülési díj szabadáros ezért a ryanair megtehette.
rokker33
@Qqberci: ennél jobban ki se találhatta volna!Ő mossa kezeit!Hogy a nagy vállalatok kire hárítják az adót az már nem tartozik rájuk!@Aki Én: miért?? Azt teszi amit a nép elvár tőle! Nem emel adót! Az hogy a szemét kapzsi nagyvállalatok a kisemberekre hárítják az már nem az ő felelőssége!Elméletileg...
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 12:44
Miben különbözteti meg?
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 12:43
Azokét emelt meg akik július 1 után utaznak.
A dicső kormányod sem a foglalást vette alapul hanem az utazást.
Jobban megnézve a dolgot a kormánynak kellene fizetni mert tavaly veszteséges volt a cég.
Meséld már el ilyenkor. milyen extraprofit adó kell fizetni a veszteségre.
emerencia
@Yoda69: "az a 3 millio agyatlan barom " jelentős többsége megengedheti magának az utazgatást repülővel, hiszen NER haszonélvező valamilyen szinten. Az általuk háborúval vagy egyéb hazugsággal beetetett szegényebb fidesz szavazótársaiknak viszont kisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy mennyibe kerül a repülőjegy pedig milyen jó lenne, ha a napi étel előteremtésével kínlódó fideszhívek egy emberként vonulnának az utcára és követelnék a repjegyek árának 3900 forinttal való csökkenését!
Yoda69
@emerencia: A statisztika szerint a fideSS szavazo bazisa az alacsony iskolazottsaguak, cigany szarmazasuak, szegenyebb videki emberek es a nyugdijasok kb 50-60%-bol kerul ki. Nos ezek tobbsege nem nagyon repulget. Az teny es valo hogy a NER haszonelvezoi kb 100-200 ezer fo viszont meses gazdagsagban el amit a magyar emberoktol lopnak el, meg attol 2.8 millio agyatlan birkatol akik ezek ellenere rajuk szavaz
teuton
@rokker33: Tenyleg ilyen hülye vagy? MINDEN ceg es vallalkozo atharitja az adot, ezert alacsony Nyugaton! Szerinted miert 27% az AFA MO-on es miert 7% Nemetorszagban? Miert lehet evi 11ezer eurot SZJA-mentesen keresni? Miert progressiv az SZJA? Söt, most a zöldeseg-gyümölcsre 0%os AFAt akarnak elerni! A pandemia idejen pedig csökkentettek az AFAt,folyositottak tovabb a munkaber nagy reszet felmondas helyett MUNKA NELKÜL (!) nem pedig megsarcoltak a cegeket es önkormanyzatokat! 2015 ota több, mint 1 millio menekült telepedett le, most pedig több, mint 1 millio ukran, akik azonnal dolgozhatnak vagy szocsegelyt+lakast kapnak es... lass csodat, nem dölt csödbe az orszag!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.