Ahogy arról korábban beszámoltunk, a légitársaság csütörtökön értesítette az utasokat arról, hogy 3900 forintos, nagyjából 10 eurós légiforgalmi adót vezet be az utasok számára. A kormány számára elfogadhatatlan "a Ryanair tisztességtelen jegyárusítási gyakorlata", Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter ezért fogyasztóvédelmi vizsgálat elrendelését indítványozta.

Különadó – Tesz a Ryanair a kormányra, de az most nagyon kiakadt és máris lépett az ügyben
Fotó: Pixabay

A miniszter az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy a kormány a magyar családok védelme érdekében extraprofit-különadók kivetéséről döntött, más ágazatok között a légitársaságokra vonatkozóan is.

A kormány minden érintett számára világossá tette, hogy folyamatosan figyelemmel kíséri a piaci folyamatokat és mindent megtesz azért, hogy megakadályozza a különadók továbbhárítását a lakosságra. A kormány előre jelezte: minden egyes ilyen esetben alapos vizsgálatot fog lefolytatni, a káros gyakorlattal szemben szigorúan lép fel

- olvasható a közleményben.

A kormány elfogadhatatlannak tartja és a leghatározottabban elutasítja, hogy a Ryanair a légitársaságokra kivetett extraprofit-különadóját áthárítja az utazókra. Különösen visszás, hogy a korábban eladott jegyekre vonatkozóan a Ryanair már megkezdte ezt a gyakorlatát

- írta a gazdaságfejlesztési miniszter.

Nagy Márton ezért fogyasztóvédelmi vizsgálat elrendelését indítványozta annak érdekében, hogy a kormányhivatal illetékes szervei a fogyasztóvédelmi jogkörüknél fogva alaposan vizsgálják meg és lehetőség szerint akadályozzák meg a légitársaság tisztességtelen eljárását

- áll a közleményben.

A miniszter indítványozta azt is, hogy a hatóság vizsgálja meg a Ryanair jegyárképzési gyakorlatát, hogy az minden európai normának és elvárásnak megfelel-e, főként annak ismeretében, hogy ilyen légitársaságokat terhelő adó Európa nagyon sok országában már régóta érvényben van.

A közlemény szerint a kormány elvárja, hogy

az extraprofit-különadókat minden vállalat fizesse meg, azt ne terhelje tovább a lakosságra, a háború árát ugyanis nem a magyar családoknak kell megfizetniük.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Már bocsánat, de a tisztességet az vegye a szájára, aki élen jár benne. Te, kormány, börtönérett vagy. Ennyi.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"a hatóság vizsgálja meg a Ryanair jegyárképzési gyakorlatát"

Hol is van bejegyezve a Ryanair? Volt egyáltalán profitja az elmúlt két évben? Miniszter elvtárs! Volt "ugatni" vezényszó?...
Nyírfa
Már bocsánat, de a tisztességet az vegye a szájára, aki élen jár benne. Te, kormány, börtönérett vagy. Ennyi.
sgl
"Nagy Márton ezért fogyasztóvédelmi vizsgálat elrendelését indítványozta annak érdekében, hogy a kormányhivatal illetékes szervei a fogyasztóvédelmi jogkörüknél fogva alaposan vizsgálják meg és lehetőség szerint akadályozzák meg a légitársaság tisztességtelen eljárását"

Tényleg elröhögtem magam!
Extraadónak nevezni cégekre pofára kivetett sarcot, és akkor ezek a köcsögök beszélnek tisztességről?
Hát ba+ ezek totál elvesztették a realitás érzéküket.
Aki Én
Egy kormány dolga a (egyenlő) piaci feltételek megteremtése, nem az árképzés. Abba csak diktatúrákban szólnak bele. De biztosan könnyebb, mint a korrekt, szakértő kormányzás, ahol a család és a haverok milliárdos ajándék közpénzeket kapnak, a piaci egyenlőség jegyében.
namihami
Amikor a bolha akarná halálra döfni az elefántot!
Vajon hogyan és milyen alapon akar fennhatóságot biztosítani egy nemhazai tulajdonú és kinti adóalany felett?
Ha sokat ugrál, akkor kapunk mégegy kötelezettségszegési eljárást. Igaz, a sokadik mellé!
Horizont
Mégis mit gondoltak mi lesz??? Mindegyik így fog tenni...
Nem lesz megszorítás...nem ám. Csak nem annak nevezik. Csak nem a magyar emberek fizetik meg a háború (vagy a balfasz kormányzás) árát??? Megvédik a magyar családokat. Hűha!!!
Yeromos
Mér szerencse, hogy orbán és tettestársai nem a Ryanair gépein utaznak, hanem az oligarhák magán gépein, így nekik nem kell megfizetni a külön adót.
Nyírfa
@Yeromos: 11.48

Hallja vajon valaki a fideszre szavazók közül az igazságot?
KisTehen
hogy van ez librók?

a Ryanair 3900 forintos légiforgalmi adót vezet be a MAGYAR utasok számára?

nekik lehet?
KisTehen
vagy ezt minden Ryanair utasnak meg kell fizetnie járattól, úti céltól függetlenül?
Aki Én
@KisTehen: ...Magyarországon.
Érted?
KisTehen
@Aki Én: aha ... és ezt a Ryanair csinálhatja?

ez ugyanaz, mint a benzinársapka ... az olcsó benzint csak magyarok vehetik meg

a Ryanair extra adót fizettet a magyar utasaival
Yeromos
@KisTehen: Úgy ahogy a komunista diktatórikus kormányod külön adót vethet ki egy nem Magyar társaságra.
jesz
@KisTehen: 11.58. utánaolvashatnál, így ne kérdezz...járatra bontva pontosan le van írva, mennyi az annyi, és merre van a hogyishívják...
Yoda69
@KisTehen: Ennyire ostoba lennel? Csak a magyarorszagi jaratokra veti ki a kulon adot a Ryanair, de az utas nemzetisegetol fuggetlenul. Magyar vagy kulfoldi, no vagy ferfi, fekete vagy feher egyforman fog fizeti.
Erted?
Clavigo
@KisTehen: Úgy tájékozódsz a világban,,,mint egy kiszántott egér...tehén létedre.
KisTehen
@jesz: elolvastam a cikket, ennyi nem elég? a többség ennyi alapján ítél ... sőt, vannak, akiknek elég csak a címet elolvasni ... már attól megvilágosodnak
KisTehen
@Clavigo: elolvastam a cikket, ennyi nem elég? a többség ennyi alapján ítél ... sőt, vannak, akiknek elég csak a címet elolvasni ... már attól megvilágosodnak
KisTehen
a Ryanair extra költséget számít fel bizonyos utasai számára az EU-ban !!!

nem az összes utasa számára, csak bizonyos utasai számára !!!

ez pont ugyanaz az eset, mint a 480 Ft-os benzin
Jozefina
Én nem szeretem a Raynairt, de egyet értek a döntésével!!! Mások is fogják követni az "extra adó" áthárításában. Talán idióta kormányunknak kellene feketén-fehéren bizonyítani minden érintett cégre külön-külön, hogy egyáltalán van-e extra bevételük és mennyi a normális profiton felül!!! Hasraütve a hülye is tud kormányozni, hivatkozva a három milliós felhatalmazásra!!!??
simmering73
"...a háború árát ugyanis nem a magyar családoknak kell megfizetniük". Akkor miért fizetik meg a magyar családok, emberek az egekbe szökő árakat? Mert szakértő kormányunk azt mondta, hogy a háború miatt van.
Aki Én
@KisTehen: Tényleg ennyire buta vagy???
Tényleg nem érted?
Aki Én
@KisTehen: Hogy lenne ugyan olyan, te ostoba?
Nem a magyaroknak számolja fel, hanem annak, aki Magyarországon foglal.
Ha román testvéreid itt foglalnak jegyet, akkor nekik is felszámolja.
Érted már, te szerencsétlen?
Dr. Proktor
Veszteséges cégekre extraprofit adó?
Mészáros meg a milliárdos osztalékkal kimarad?
sokanvagyunk
"...a háború árát ugyanis nem a magyar családoknak kell megfizetniük." - Semmi köze a háborúhoz, az emmútnyócév - főleg az utolsó fél év - hülyeségeihez annál inkább.
Dr. Proktor
@Dr. Proktor: + Orbán apuka és a nyereséges vejke?
lusta
@Aki Én: A pici boci ezt nem érti.
Aki Én
@lusta: ...de, hogy lehetnek ezek ennyire buták?
Hogy nem látják a különbséget?
Dr. Proktor
@KisTehen: Eszed mint egy tehéné? Miért fizetne extraprofit adót egy veszteséges cég? Egyáltalán: tudod mi a profit?
lusta
@Aki Én: Ha valaki nem akarja látni, akkor nem látja. A rosszabbik eset, amikor ésszel mindezt nem éri fel.
Gazella
@Pálinkás Pál: az semmerre nincs!
justhpeter
Nagy Márton minisztert elég hamar utolérte a végzete. Ahogy ma látom, a ciklus végéig sem fog tudni megismerkedni a valósággal és minisztersége a tudatlanságban fog eltelni. Ha pedig el is hiszi amiket beszél, miért nem templomügyi miniszternek ment.
rokker33
@Pálinkás Pál: a propelleres csürhe szarok itt vannak és nekik ugye semmi sem tetszik!! Az ellenzék meg mit is tudna csinálni ez ellen??Semmit! Jól teszi a kormány, hogy a 10=100 milliárdos extra profitból valamennyit vissza kérnek! Legalább míg háború van adjanak vslamit a nagy cégek is a közösbe!
Pálinkás Pál
@rokker33: majd akkor ha lölö, meg a vejkó cégei,szállodái extra adóznak..
Kapanyél
Még egy ilyen hülye céget! Légiforgalmi adó!! :))) Ha szép csendben emel a jegy árán 10-20 EUR-t senki észre se veszi!
rokker33
@Pálinkás Pál: azok soha nem fognak adni sem a kaszinók sem a szerencse játék zrt! A saját lopott vagyont még egy uralkodó vagy nagyhatalom nem adta oda az alattvalóinak!Soha legalábbis én nem tudok róla!
drrotf
@rokker33: Tudnod kellett volna a hozzászólásod előtt, hogy a repülésben extra adóval sújtott cégeknek a covid járvány alatt, tehát két éve még profitjuk sem képződött, nem hogy extra profitjuk.Szerinted az teljesen jogos eljárás, ha valakit profit nélkül extra profit miatt külön adó fizetésére kötelez a kormány?Ilyen alapon ,ahogy most csinálja a kormány bár kire mondhatja, hogy szerinte nekik extra profitjuk van és ezért nekik külön adót kell megfizetni!Ha ténylegesen a rendes profiton felüli profit miatt kellene a cégeknek fizetni, akkor ez lenne a külön adó számításának az alapja és nem például az árbevétel növekedés.Ha az igazságot írná, mondaná meg a kormány, hogy kevés a költségvetésbe befolyó pénz és ezért a kiválasztásom alapján egyeseknek külön kellene még adózni a rendes adón felül , az sokkal tisztességesebb lenne, de hát ez fajta magatartás távol ettől a kormánytól, kitalálnak olyan jogcímeket a fizetésre, ami nincs is , és elvárják, hogy a külön adóra kötelezettek szó nélkül tűrjék a megsarcolásukat.Lehet hogy még bírósághoz sem fordulhatnak igazságuk kikényszerítése érdekében, mert ugye jogállamban ez a szokás!
Uriel
Ne fizesse meg az utas az adót, akkor majd leszáll vagy lezuhan.
Lehet választani!
evacica
Ennél tisztességtelenebb és hazugabb kormány nincs egész Európában! Lassan egy banán köztársaság is különb lesz M.O.nál! és azt hazudják, hogy a mi érdekünkbe teszi mind ezt! Egy frászt! A választás megnyeréséért szórták a pénzt üres a kassza, plusz a háború az EU nem ad pénzt, mert ellopják, szarba a haza!
Qqberci
@Kapanyél: Pont az a dolog lényege, hogy nem sunnyog, nyíltan építi be az árakba a sarcot. A macska is úgy tanul szobaszisztaságot, ha beleverik az orrát a végtermékbe...
CsipkeRózsa
A lélegeztető gépek, a maszkok, az oltóanyagok árai voltak a tisztességesek?! Hol élünk, senki nem utazik olyan gyakran, hogy pont abba kell belekötnie! A bankok költségeinek emelése felénk, az is tisztességes? Az szinte mindenkit érint.

Ez olyan, mint a 98 %-os adó, az akkori érintettekre vonatkozott, a mostani kormánypártra már nem!
Kapanyél
@Qqberci: Még dobhatnának rá tromfnak egy olyat, hogy a magyar útlevéllel jegyet váltóknak plusz 20EUR üzemanyagkiegészítő díj! Abból lenne még hűhahogyezmáraztán skandalum!
Dr. Proktor
@Uriel: ... vagy fel se száll! Arra nem gondoltál?
A turisták meg mennyenek máshova élvezkedni... nem kell a rohatt pízük... különben is zsidók... vagy ha nem, hát kisszűcs...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.