Az idősek napról napra nehezebben élnek, mert a kormány érdemi nyugdíjemelés helyett "legfeljebb kampányszerűen osztogatott pénzekkel" próbálta betapasztani a réseket – jelentette ki a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője csütörtökön.

DK: Az Orbán-kormány kezéből kicsúszott a forint és az árak feletti irányításFotó: Dávid Ferenc, a DK képviselője felszólal a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő szabályozási kérdésekről szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 23-án. MTI/Bruzák Noémi

Dávid Ferenc online sajtótájékoztatóján megismételte a DK korábbi kérését, hogy

a kormány adjon egyszeri, minimum százezer forintos támogatást az átlagosnál kisebb jövedelmű nyugdíjasoknak.

Az ellenzéki politikus azt a korábban szintén ismertetett indítványukat is felidézte, amely az év végéig nulla, majd a jövő év elejétől öt százalékra csökkentené az alapvető élelmiszerek, a munkahelyi étkezés, a gyermekápolási és női higiéniai termékek, a napelemek és egyéb megújuló energiatermékek, valamint a lakóépületek energetikai korszerűsítésének az áfáját.

Kitért arra is, hogy a DK

a fűtőanyagok jövedéki adóját az év végéig nulla százalékra szállítaná le, 75 dolláros világpiaci kőolajár felett pedig a felére mérsékelné az üzemanyagok jövedéki adóját. Az Orbán-kormány kezéből kicsúszott a forint és az árak feletti irányítás, "ezért hozzák most a megszorító intézkedéseket és ezért vezetik be az új adókat"

- összegezte véleményét Dávid Ferenc.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@KisTehen: Amikor 250 fölé ment az euró, Gyurcsány volt a hibás.
Akkor most mindenki más, csak a hazaáruló gazdád nem?
Elképesztően ostobák vagytok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kormanyos63
Mindenben egyetértek az általam mélyen tisztelt, és becsült Dávid Ferenccel!
Nagyon jók, és ésszerűek(és megvalósíthatóak lennének) a javaslatai, de tisztában vagyok azzal, hogy a fidesz-kdnp moslékkoalició le fogja söpörni az asztalról!
Az infláció brutálisan magas(és még emelkedni fog) az élelmiszerárak az egekben, már most nagyon sokan nem tudják megfizetni a szinte naponta emelkedő élelmiszereket!
Annak idején a VOSZ főtitkáraként is kiállt a kiskeresetűek, és az alacsony nyugdíjban részesülők mellett!
Rohadjon meg az orbán rezsim, nekik sosem Magyarország volt az első, hanem a hatalmuk megtartása, és a lopott vagyonuk további gyarapítása!
Yoda69
Torunk az államcsőd fele. orban el fogja érni hogy a végén 9 millió koldus orszaga leszunk, kiveve a fideSS slepp, mert azok szarra loptak magukat a magyarokon. Remelem ugy vegzik mint a csau klan.
kereső
@KisTehen: 13:54 Nem tudom milyen a boci fröccs. Föccstejet viszont ismerek, azt adják a bociknak.
kereső
@KisTehen: ???, nem értem.Tényleg nem tudom, mi az a boci fröccs.
kormanyos63
@sgl: Maradjunk annyiban, hogy a valós, érzékelhető infláció meghaladja még a 30%-ot is, szinte naponta emelkednek az élelmiszerek árai, és nemcsak a nyugdíjasokat érinti, hanem a kiskeresetű embereket, a létminimum alatt , és a mélyszegénységben élőket is!
Dávid Ferenc egyébként jól, és hatékonyan kommunikál, én semmi kivetnivalót nem látok a mondanivalójában!
Az emberek egyre szegényebbek lesznek, mert a fizetések, és a nyugdíjak nem tudják utolérni a brutális infláció által generált óriási áremelkedéseket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.