Kedden a reggeli órákban Tomajmonostorán egy gyermekeket szállító kisbuszban maradt egy négyéves lány. Délután találtak rá a kislányra, életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. A Blikk információi szerint a gyermek pénteken elhunyt, nem tudták megmenteni az életét, a hírt a szülők is megerősítették a lapnak.

Öngyilkosságtól féltik a tomajmonostorai óvodabusz vezetőjét – sokkoló részletek derültek ki
Fotó: Pixabay

Aznap helikopterrel szállították a debreceni kórházba a kislányt. A Bors ott érte utól Kovács Esztert, az aggódó édesanyát.

Senkinek nem kívánom, hogy átélje, amit én, viszont a sofőrnek azt kívánom, hogy szenvedjen háromszor annyit, mint a kislányom. Azon a napon a buszon egyedül ő vigyázott a gyerekekre. Korábban egyébként nem ismertük, a múlt héten találkoztunk vele először. Szerintem helyettesített

– fakadt ki a Borsnak korábban Eszter. Az édesanya szerint teljesen egyértelmű, hogy a sofőr hibázott és abban reménykedik, hogy "megkapja a méltó büntetését".

A lap megtalálta a buszvezető házát Kunhegyesen, de semmilyen jelzésre nem reagált.

A felesége egy köztiszteletben álló pedagógus. Engem is tanított. Csak jókat tudok mondani a házaspárról

- mondta egy helybéli. A Bors végül a sofőr fiával tudott beszélni a családból.

Az édesapámat nagyon megviselték a történtek. Külön kérték, hogy a vizsgálatok lezártáig senkinek se nyilatkozzunk, de egyébként sem rendelkezem a szörnyű esettel kapcsolatban elegendő információval

– mondta a férfi. A felvetésre, hogy a család ismerősei szerint tartani lehet attól, hogy a sofőr kárt tesz magában, a fiú így válaszolt:

Egy ekkora tragédiát nem lehet könnyen feldolgozni. Megpróbálunk megfelelő segítséget szerezni, és természetesen mindannyian az édesapám mellett vagyunk

A lap beszélt az óvodába járó más gyermekek szüleivel is. Van, aki kiveszi a gyermekét az óvodából, abban viszont mindannyian egyetértenek, hogy akármekkorát hibázott is a felelős, nem szándékosan okozta a bajt.

Fazekas Szabolcs, Tomajmonostora polgármestere a kérdésekre nem kívánt válaszolni a lapnak, annyit elmondott:

Fegyelmi vizsgálat és büntetőeljárás is indult az ügyben.

A Tények információi szerint a buszvezető tudhatott arról, hogy a kislány a buszon maradt.

Két iskolás szólt a sofőrnek, hogy még a buszon van a kislány, de a férfi továbbment, majd leparkolt és a buszba zárta a gyereket

- állítja a Tények. (Ezt más nem erősítette meg – szerk.)

Forrás: Bors, Tények

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@szegfue: Szerintem a buszvezető felelőssége megkérdőjelezhetetlen.
Azt gondolom alap, különösen gyerekek esetében, hogy ellenőrzi nem maradt-e valaki vagy valami a buszon, mielőtt lezárja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
@Horizont: De a mi tévedésünk szerencsére nem okoz nagyobb bajt - és azt hiszem, mindketten helyesen gondoljuk: a gyerekek óvodába szállítása ebben a formában felelőtlenség volt. Gondolom, a pénz miatt spórolta meg az önkormányzat a kísérőt...
Uriel
@vacsi: Mit is akartál mondani, hogyis hívnak?
Jelents fel te is!

idesanyám stop feljelentetek stop megyek a börtönbe stop ha kijövök a börtönből stop akkor Németh stop
Yoda69
Ha valóban szóltak a gyerekek a sofőrnek a buszban maradt kislányról, az lényegében súlyosbítja a helyzetet, es a kiszabható büntetés merteket is.
Az óvoda felelőssége miért nem merül fel? Ok nem vettek észre, hogy hiányzik a kislány?
Jozefina
Vajon kiknek a bűne, hogy helyben nincs óvoda??? Miért kell busszal szállítani ilyen kis gyermekeket???!! Halló fidesz-kdnp!!! Hallo polgármester!!! Halló 3 milla szavazó!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.