Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága változtatásokat fogadott el a honvédelemmel, gazdaságfejlesztéssel, valamint a kormányzati igazgatással összefüggő salátatörvényen pénteken – írja a 444.hu.

Nem maradnak pénz nélkül a leváltott államtitkárok – mégis jár a végkielégítés, ha egy állami céghez mennekFotó: Az új kormány tagjai esküt tesznek az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 24-én. Az első sorban Orbán Viktor miniszterelnök (j8), Semjén Zsolt általános miniszterelnök-helyettes, a nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszter (j9), Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b6), Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b5), Varga Mihály pénzügyminiszter (b4), Nagy István agrárminiszter (b3), Palkovics László technológiai és ipari miniszter (b2), Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter (b), Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j7), Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (j6), Varga Judit igazságügyi miniszter (j5), Pintér Sándor belügyminiszter (j4), Csák János kulturális és innovációs miniszter (j3), Lázár János építési és beruházási miniszter (j2) és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (j). MTI/Illyés Tibor

Az eredeti előterjesztésben szerepelt, hogy

ha egy politikai felsővezető, kormánytisztviselő, kormánymegbízott, közigazgatási államtitkár, a megbízatásának megszűnése után fél éven belül állami tulajdonú gazdasági társaságban vállal munkát, nem jogosult a végkielégítésre.

Ezt azonban egy módosítással most törlik a javaslatból.

A bizottság a javaslathoz egy olyan módosítást fogadott el,

aminek értelmében az alapítványokhoz és egyesületekhez hasonlóan mentesül a helyi telek- és építményadó alól az állami tulajdonú, az állami ingatlanon közfeladatot ellátó nonprofit gazdasági társaság.

A lap szerint erre a legjobb példa, hogy Rákossy Balázst, aki eddig a Pénzügyminisztérium államtitkára volt, Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatójának nevezik ki. Így az ő végkielégítése sincs veszélyben.

Forrás: 444

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Akkor jöhetnek a "pofátlanul magas" végkielégítések...
Emmersson71
Senkit nem hagyunk az út szélén...ha a NERtársunk!
ómió
Parizer efftársnak meg semmi se jutott!?? Na, ne má'!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.