Az MSZP Magyarország európai uniós ügyészséghez történő csatlakozásáról nyújt be ismét országgyűlési határozati javaslatot a parlamentnek – közölte az ellenzéki párt társelnöke, országgyűlési képviselője pénteken.

Kunhalmi: "A Fidesz nem akar antikorrupciós intézkedéseket tenni"Fotó: Kunhalmi Ágnes, az MSZP képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Kunhalmi Ágnes az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón

döntő problémának nevezte a mostani gazdasági válság idején, hogy nem érkezenek az uniós források Magyarországra, mert – mint mondta – a Fidesz nem akar antikorrupciós intézkedéseket tenni.

Szerinte

az eddigi uniós pénzek jelentős részben az oligarchákhoz mentek és nem a kisvállalkozókhoz vagy a magyar családokhoz.

Az ellenzéki politikus azt mondta,

nemcsak a jóléti intézkedéseket tartják fontosnak ebben a válságos helyzetben, hanem hogy az uniós támogatások megérkezzenek, ezért nyújtják be a határozati javaslatot.

Hozzátette:

Ha nincs takargatnivalója a Fidesznek, akkor nem kell félnie ennek a javaslatnak a támogatásától.

Kunhalmi Ágnes a gazdasági válság egyik okának az orosz-ukrán háborút tartotta, de szerinte már a háború előtt sem volt rózsás helyzetben a magyar gazdaság.

A képviselő helyeselt minden olyan jóléti intézkedést, például a rezsicsökkentést, a 13. havi nyugdíj visszaépítését, amely segíti a magyar embereket.

Hozzátette:

ezt a segítséget azonban "az infláció megeszi". Szükség lenne az "örök rezsicsökkentés" programjának, a lakóépületek szigetelésének, korszerűsítésének megvalósítására, valamint 20 ezer forintos élelmiszerkupont kellene bevezetni az arra rászorulóknak

- ismertette a szocialisták javaslatait.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"Kunhalmi: "A Fidesz nem akar antikorrupciós intézkedéseket tenni"

Csókolom! Föl tetszett ébredni? De sebaj! Megint lehet 4 évig okosakat mondogatni sok pénzért...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
mint a hülyegyerekek...futják a felesleges köröket...a parlamentben SEMMIT nem fognak elérni...
justhpeter
Ágika úgy viselkedik mint a nyugdíjas szűzlány.
Peller Anikó
Már hogy akarna, hiszen az az egész rohadt rendszer alapja.
Béla333
"Kunhalmi: "A Fidesz nem akar antikorrupciós intézkedéseket tenni"

Csókolom! Föl tetszett ébredni? De sebaj! Megint lehet 4 évig okosakat mondogatni sok pénzért...
ómió
Bezzeg az efftársi "antikorrupciós intézkedések"! Az már döfi! Utánuk hirtelenjében "csak" a Nokiás dobozok teltek meg és a 4-es metró "szegényedett el" 167 milliárddal!
Sziszifusz
@ómió: 10:15

Bezzeg a mostaniak ... tiszták mint a frissen esett hó.
Mivel nincs korrupció, nincs szükség korrupció ellenes intézkedésekre sem. Főleg nincs szükség az EU-s ügyészségre.
A pénzükért kívülről ne okoskodjanak bele a magyar életbe.
A pénzüket pedig kenjék a hajukra. Nincs rá szükség. Mi magyarok megélünk még a jég hátán is. Főleg a közmunkás családok.
Qqberci
Fogalmazzunk egyszerűbben: eztán is főleg lopni akar...
Nyírfa
Hű, de unalmas ez a látszat(dísz)ellenzéki felhorgadás!
Ágnes, semmivel nem vagytok már tiszteletreméltóbbak mint a fidesz. Gratulálok, ez igazán férfimunka volt!
Komolyan mondom, sírnivalóan kiábrándító ez az ügybuzgóság , amit eljátszotok annyi pénzért, amennyiről a többség csak álmodik. Pfuj!
ómió
@Sziszifusz: Az a trauma gyötör téged, hogy a "mostaniakra" még mindig a ráhazudás szintjéig tudtatok eljutni, vagy, hogy ezt nem vagytok képesek még egy efftársi "EU-s ügyészséggel" se hiteles formába hazudtatni!? A "pénzüket" meg, ugye, (ami a multijaik által innét kipumpált pénz töredéke), a tetübolsi "kiküldötteitek" ott Brüsszelben amúgy is képesek Magyarországtól (nyilván az "efftársi hazaszeretet" által diktáltan) megvonatni - ahogy most is van - hiszen, ahogy írod, efftársilag "nincs rá szükség"! Hiszen, "mi magyarok (főleg az efftársi alfaj) megélünk még a jég hátán is"! Napláne a "közmunkás családok"! Igaz, bolsiék "teoretikusa"!?
Nessy
@ómió: ma nincs szükség nokiás dobozra! Meg az már kicsi is. Egy része törvényesítve van, természetes a közbeszerzések túlárazása, a végső számla 50 - 70%-s növekedése, amiből a haverok pár év alatt milliárdosok lettek, ellenőrizhetetlenül. De van még, ahol műanyag szatyorban viszik a pénzt az kedvező intézkedésért. De az sem probléma. Egyet büntetnek, a többiek remekül megvannak, még a parlamenti szavazati joguk is megmaradt, kellett a 2/3-hoz. A végkielégítés is jár. Logikus, hogy nem csatlakozunk az uniós ügyészséghez!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.