Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Paks II. beruházás: megkapta az úgynevezett talajszilárdítási engedélyt az Országos Atomenergia Hivataltól – ezt Szijjártó maga jelentette be szombaton a Facebook-oldalán.

Szijjártó: újabb mérföldkőnél a Paks II. beruházás – Lassan semmi sem állíthatja meg Szijjártó Péter/Facebook

Szijjártó Péter azt mondta, a világot sújtó válságok közül az egyik legsúlyosabb az energiaellátásé, néhány hónappal ezelőtt még senki nem gondolta volna, hogy az energiabeszerzésnél nem az ár lesz a kérdés, hanem az, hogy van-e az adott energiahordozóból a nemzetközi piacon.

A következő években így azok az országok lehetnek majd biztonságban, amelyek a maguk által elhasznált energia jelentős részét képesek előállítani ; tette hozzá.

Mi magyarok azért építjük a paksi atomerőművet, hogy 2030-tól a nemzetközi energiapiac mindenfajta bizonytalanságától meg tudjuk szabadítani magunkat, és hosszú távon is fenn tudjuk tartani a rezsicsökkentés eredményeit

– fogalmazott Szijjártó Péter.

Kiemelte, hogy a paksi atomerőmű fejlesztéséhez szükséges, péntek este megkapott talajszilárdítási engedély azért fontos, mert az ilyen létesítményeknél kiemelt szempont, hogy ne süllyedjenek meg, ezért az alattuk lévő talajt meg kell erősíteni. Ezt különböző anyagokkal, de alapvetően cementtel végzik – tette hozzá.

Közölte azt is, a résfalazási engedély (amit már megkapott a beruházás) és a talajszilárdítási engedély a legfontosabbak a létesítési engedély előfeltételei közül. Az utóbbi megszerzése után indulhat majd a „valódi építkezés” – mondta Szijjártó Péter, megjegyezve: most az előkészítési munkák kapcsolhatnak egy újabb, magasabb sebességi fokozatba.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Vigyázat!! Hazudnak rendesen!
Orosz mindenben tiltva van EU-ban! Igy Paks II-nek is lőttek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
@kulabombaafityiszre: valahonnan bekell szerezni az alapanyagokat, olyan tényleg nincs hogy valamitől vagy valakitől függetlenek legyünk mi az oroszokat választottuk.Az urán tárolási feltételekről nincs tudomásom azt sem tudtam hogy az oroszok kezelik ezt a hulladékot!Viszont ha nem lesz új atomerőmű, akkor ki fog nekünk szolgáltatni és az is jó kérdés, hogy mennyiért?
Qqberci
@KisTehen: Továbbá kell sok-sok befőttesüveg, amibe a felesleges áramot el lehet tenni...
Istenakinincsen
Szijjártó mindenhez i(s)ért,de valami szakember átnézhette volna az ostoba szövegét mielött közzéteszik.
Azt mondja:"A következő években így azok az országok lehetnek majd biztonságban, amelyek a maguk által elhasznált energia jelentős részét képesek előállítani"
...Paks II csak egy erőmű!Meg kell hozzá vásárolni "valahonnan" az energiahordozót,ugyanúgy mint az olajat vagy a gázt.
Szijjártó úr a kertjében fogja bányászni az uránt és a garázsában dúsítja?Vagy hogy képzeli azt hogy "2030-tól a nemzetközi energiapiac mindenfajta bizonytalanságától meg tudjuk szabadítani magunkat, és hosszú távon is fenn tudjuk tartani a rezsicsökkentés eredményeit"
@magyar1: Ez nem függetlenség.
@KisTehen:ma, 12:50 Ez sem saját...meg kell venni az"energiahordozót" valakitől akinek van:)
@Gyurka80: Te mindent jobban tudsz ugyi?Most is megcsillogtathatod a tudást!Káromkodni sem muszály,adott a feladat.
Mesélj a "független" Paks II-ről.
@rokker33: ma, 16:02 Ez komoly?Arra építsük a gyerekeink jövőjét,hogy:"még 10=15 évig élvezhetjük a függetlenséget és azután ki tudja mi lesz"???Utánam a vízözön mert dilettánsok kezében van az országunk?
Nyírfa
@Qqberci: 21.50

:))) Aztán jól lezárni ám, nehogy elszökjön!
ómió
Szóval, az "efftársi gyertyafénykényszer" még mindig nem fenyeget!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.