A korábban a fiatalokért felelős helyettes államtitkár Rácz Zsófia nem kapott egyelőre új tisztséget.

A hvg.hu cikke szerint kinevezték az új kormány helyettes államtitkárait, akiknek a száma az előző ciklusban 104 fő volt, ám most a számuk 108 főre nőtt (a 2010-ben megalakult Orbán-kormány idején még 64 helyettes államtitkár dolgozott.)

A korábbi 104 helyett az új Orbán-kormányban 108 helyettes államtitkár lesz – Rácz Zsófia egyelőre nem kapott tisztséget

Rácz Zsófia, a Miniszterelnökség fiatalokért felelős helyettes államtitkára beszédet mond az ifjúság európai éve programsorozathoz kapcsolódó Európa-napi rendezvényen a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnáziumban 2022. május 9-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Vajda János

A cikk szerint a 108 főből 41 új kinevezettnek számít, az eddigiek közül pedig 37-en egyelőre nem kaptak az új ciklusra megbízatást. Közöttük van Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár is, aki miatt még 2020-ban törvényt is módosítottak, hogy betölthesse a pozícióját. 

A hvg.hu cikke szerint ugyan elméletben a hivatalos államtitkárok politikamentes tisztviselők, de a gyakorlatban a jobb- és baloldali kormányok idején egyaránt gyakori mozgás volt a politikai és köztisztviselői állások között. 

A helycserékre az adhat okot a lap szerint, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma megszűnt, feladatait több más tárca között osztották szét, és bár ugyan 29 államtitkárnak kellett volna helyet találni, de a kormányfő számos más minisztériumnál is cseréket hajtott végre a helyettes államtitkári posztokon. 

A Miniszterelnöki Kabinetirodában Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója két helyettes államtitkárt kapott munkájához, a legtöbb helyettes államtitkár a Miniszterelnökségen működik, szám szerint 19 fő, a Kabinetirodán 16, az oktatással kibővült Belügyminisztériumnál 14 fő.

"Az említett Rácz Zsófia, akinek a kedvéért 2020-ban törvényt módosítottak, hogy egyetemistaként helyettes államtitkár lehessen, májusig a Miniszterelnökséghez tartozott, mert oda követte az EMMI-ből a tárca nélküli miniszterré kinevezett Novák Katalin jelenlegi köztársasági elnököt. Őt a miniszterelnök május 25-ével áthelyezte a KIM-hez, ahová most az ifjúságpolitika tartozik, de június 11-ével máris felmentette az ottani új miniszter javaslatára. Vagyis Csák János nem tartott igényt a szolgálataira"

- olvasható a cikkben, amely szerint az áthelyezett helyettes államtitkárok közül 13-an kaptak felmentést. Így járt a Lázár János felügyelete alá tartozó építésügyi minisztériumhoz épp csak átkerült Füleky Zsolt, illetve a sportért felelős, a Honvédelmi Minisztériumhoz átkerült szaktisztviselők.

Új kormánybiztos is ki lett időközben nevezve: Joó István eddig az export növeléséért felelős helyettes államtitkárként dolgozott a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál, illetve korábban másfél évig volt kormánybiztosa a Budapesti Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó 2021-es lebonyolításánál. Új szerepkörében a befektetésösztönzésért és a kiemelt magyarországi nagybefektetések megvalósításáért fog felelni kormánybiztosként.

A cikk szerint egyébként a kormánybiztosi állást díjazás nélkül látja el Joó, ám ugyanabból a Magyar Közlönyből, amelyből kiderült az új állása, az is benne van, hogy a felmentették a helyettes államtitkári tisztségéből. Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a kereső foglalkozása, ami mellett majd a kormánybiztosságot vinni fogja díjazás nélkül.

Forrás: hvg.hu

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nesze neked olcsóbb, puritán kormányzat! Ennyit ér Orbán ígérete! Homok a szélben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
@Horizont: Valszeg,,aki " futatta " ezt puncit,,hátrébb került a seggnyalók sorában ..Orbán valaga előtt...
Nessy
Nesze neked olcsóbb, puritán kormányzat! Ennyit ér Orbán ígérete! Homok a szélben.
ómió
De jó, hogy nem az efftársak "osztják be"!
Uriel
Ez az egész faszság csak arról szól, hogy megvéd-e Isten.
Arra vagyok kíváncsi, hogy meddig mehetek el.
Hol van a határ?
Hol van egy társadalom tűrőképessége?
Mert ti egy társadalom vagytok. ugye?
Vagy mija fasz vogymuk?

Hallgassunk zenét: www.youtube.com/watch?v=p5pHyjJB5DU
Uriel
A Kínában legyártott fröccsöntött műanyag társadalom.
telegdilaci
@ómió:Valamikor az első választáskor Takarékos Államot ígértek,ez lenne az Fidesz módra egyre több államtitkár(helyettes államtitkár)
Uriel
Lenin élt, él és élni fog.
Nem voltam vagyonos ember, nem is vagyok és nem is leszek.
A kurva anyátok !!!
Uriel
Nem az a jó kérdés, hogy megöllek, hanem az, hogy Isten mikor öl meg téged !!!
Már halott vagy, Isten ölt meg, csak még nem tudsz róla - geci !!!
Uriel
A temérdek világidőből egy szelet a tiéd - tudd felhasználni jól.
Megtanulsz magyarul az egész létidőd alatt?
Senkit nem érdekel:
Magadban hangtalanul magyarul imádkozol Istenhez?
Ő meghallgat !!! !!! !!!
Uriel
Tele van az élet gyalázattal!
Undorodom tőletek!
Ha az én kezembe lenne a piros gomb, már régen lenyomtam volna - pusztuljon az egész kibaszott emberiség mindenkistül !!!
Uriel
Addig volt jó világ a földön, amíg csak állatok léteztek.
Ott baszta el Isten, hogy embert teremtett erre a kurva világra!
Uriel
Nem az angyalok buktak el, akik ellened lázadtak, hanem te buktál el!
Gazella
Mija f@szom... ennyi buzit és leszbit kell eltartan Akik mélyen nyalnak?!!
Giovanni Alba
@Uriel: ma, egész nap
Tényleg múlhatatlanul szükségesnek érzed, hogy minden gondolatodat megoszd a lehető legszélesebb nyilvánossággal? Lehetnél például vándor próféta, vagy hirdethetnéd az igét valamelyik kereskedelmi adón két tamponreklám között, vagy pedig diktafonon rögzíthetnéd, és amikor elegendően sok kazetta összegyűlt, akkor mehetne a kukába.
Win-win, te is elmondtad, nekem sem kellett meghallgatnom.
A szokásos jótanács, miszerint görgessek tovább mit sem ér, hiszen elvétve akadt gyöngyszem is az ocsúban.
Szóval diktafon, s a hevület múltával hűvös fejjel szelektálni.
Mármint ha elfogadsz tanácsot ismeretlentől.
Uriel
Létrehoztál egy undorító világot, ami egyre undorítóbb lesz - te nem eszel, nem alszol a nap 24 órájában csak nézed az emberi szenvedést, ahogy gyerekek halnak meg ezen a kurva földön, hogy be bizonyíts magadnak valamit?
Hogy te Isten vagy?
Utállak !!!
Uriel
Ahogy nézi isten kukkolókén, hogy orosz katonák gyaláznak meg 2-3 éves gyerekeket - erre nincs mentség !!!
ÖLNI TUDNÉK!
ÖLNI AKAROK !!!
Uriel
A sok geci ember...
Isten a maga képére formálta...
A sok geci ember?
Ez a képe?!
Eladott Ország
Pályázati állás. – Ez szakmailag rátermett?! Nemhogy a szűk családi körömhöz nem tartozik, de még nem is távoli rokon! Ja, csak ez a rajz, kb 45 éve késztült, egy fél emberöltő. Sajnos nem jobb lett a helyzet, hanem sokkal rosszabb, de előre megyünk nem hátra. Csupa rokon, az egész világ. Mindenkinek van egy szegény rokona, akit el lehet helyezni, azok aztán, ha már benne vannak az állásban, semmit se csinálnak, se gondolatuk, se szorgalmuk tovább nincs. Én halálos ellensége vagyok a rokonoknak. Ez a rákfenéje az egész magyar életnek. (Móricz Zsigmond: Rokonok) Lehoczki István volt a kedvencem a Ludasban, a fidesz egypárt rendszerben nem változott semmi. Nepotizmus. Aktuálisabb, mint bármikor!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/278859974_2069481726589884_4398311086363736846_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=dsuquVJNheIAX-53Dy7&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9E1H1qn9x10MASP97IPKxNird0p8tu_SvTAfgHtwpDGQ&oe=62A9C91D
csak úgy....
@Emmersson71: "ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok"
(orbán)
volvós
@Horizont: ...a térdeléssel nem volt baj, sebhelyesek a térdei, csak a száj vákumját nem tudta előnyösen megtanulni...pedig jó " főnőknője " volt ! :-))))))))))
volvós
@fideszes gyökér: ...ne adj tippeket egy leszbikus qrwának... nem talál örömet egy dákóban !!
simmering73
Nyugi, ő lesz a 109. Megmutatják neki mégegyszer, hogy kell azt csinálni.
Eladott Ország
Pornhub. Fogalmam sincs milyen oldal ez. Nos, miután Novák Katalint – köztársasági elnökké választását megelőzően közvetlenül – átpasszolták a Miniszterelnökséghez, Rácz oda is követte, azonban az államelnökként felfele buktatott nemzeti női princípium valamiért már nem tartott rá igényt. Kisegítő mindenes kávéfőzőnek se. Úgyhogy ezért a kormányalakítást követően Zsófiánkat az egyélőisten május 25-ével áthelyezte a Jövőgügyi Kulturális és Innovációs Minisztériumba, ámazonban Csák János vadonatúj tárcavezető a felmentette szegényt.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/79741035_2155211028108727_1345024534079602688_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=O7ZW4v6bo_AAX9YFZxZ&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9j4GJog3BMfmVbWSmcX00Ij2Qoaq_I8WxVYoaL48oY3Q&oe=62CD4174
"Míg a fülkeforradalmi kormányban még csak 64 helyettes államtitkár tolta a szekeret, most már közel kétszer annyi (108) káder kell ahhoz, hogy működjön a kóceráj. Biztos egyre haszontalanabbak és alkalmatlanabbak az államtitkárok, más magyarázatot nem találok." Én azért kivárnám még, hogy milyen felügyelőbizottsági vagy egyéb megfelelően fizetett állásba ejtőernyőzik be...
Clavigo
@Horizont: 09.45. Szajjjer Josefin jobban teljesít...:):):)
ómió
@telegdilaci: Ettől az állam még lehet takarékos! Államcsőd efftárs se most kopogtat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.