B. Karolt ideiglenesen adták át a szlovák rendőrségnek, hogy a dunaszerdahelyi 1999-es Fontana bárban történt leszámolás miatt hallgassák meg. Magyarországon Döcher György vállalkozó és testőre 1999-es megölése ügyében gyanúsított B. Karol.

Gyanúsítottként hallgatták ki a Döcher-gyilkosság egyik gyanúsítottját a dunaszerdahelyi leszámolás helyszínén a szlovák rendőrök, ehhez a Terrorelhárítási Központ munkatársai csütörtökön adták át a szlovák Lynx különleges egység tagjainak az 56 éves férfit – olvasható az MTI hírében.

Kölcsönkérték a szlovákok a Döcher-gyilkosság egyik gyanúsítottját, a TEK vitte a határra – videó

Fotó: police.hu/TEK/videórészlet

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) vasárnapi, a rendőrség oldalán megjelent közleménye szerint a magyar igazságügyi szerveket a szlovák igazságügyi szervek kérték fel B. Karol ideiglenes átadására, mert olyan nyomozati cselekmények végrehajtását tervezték, amelyekben elengedhetetlen volt a személyes jelenléte. A férfit Dunaszerdahelyre szállították, ahol Szlovákia történetének legsúlyosabb bűncselekményének helyszínén hallgatták ki – írták, emlékeztetve: a város központjában, a Fontana bárban 1999. március 25-én történt leszámolás tíz ember életét követelte.

A KR NNI tavaly októberben jelentette be, hogy elfogták az 1999-es Döcher-gyilkosság ügyében felbujtással vádolt férfit és az egyik feltételezett elkövetőt is. Október 8-án Magyarországon fogták el D. Alexet, akit felbujtással gyanúsítanak, Németországban pedig aznap rendőrkézre került a bűncselekmény egyik feltételezett elkövetője, akit akkor B. Károlynak nevezett sajtótájékoztatóján Opauszki András megbízott igazgató. A gyilkosság feltételezett két elkövetője közül a másik, Sz. Árpád már meghalt. B. Karol kiadatásáról a német hatóságok döntöttek, majd – az osztrák rendőség közreműködésével – november 30-án Hegyeshalomnál adták át a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak.

Döcher György vállalkozót és bolgár testőrét agyonlőtték 1999. február 2-án Budapesten, egy XV. kerületi presszóban. Döcher György ötéves börtönbüntetését töltötte, de engedéllyel tartózkodott a közvetve a tulajdonában lévő presszóban.

Már a nyomozás kezdeti szakaszában elképzelhetőnek látszott, hogy a sértettek alvilági leszámolás áldozatai lehettek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság 1999. október elsején szüntette meg az akkori eljárást, mert az ügyben nem sikerült "egyéb információkat" beszerezni. Tavaly augusztusban a szlovák és a magyar rendőrök olyan információhoz jutottak, amely alapján a gyilkossági ügyben az eljárás folytatása vált indokolttá.

D. Alex a gyilkosság előtt egy dunaszerdahelyi bűnözői csoport vezetőjéhez fordult, hogy segítséget kérjen korábbi barátja és üzlettársa, D. György megöléséhez. A csoport vezetője, S. Lajos ígéretet tett a gyilkosság végrehajtására, és erre felkérte Sz. Árpádot és B. Károly szlovák állampolgárokat. A KR NNI korábbi tájékoztatása szerint S. Lajos, aki szintén szlovák állampolgár, cserébe azt kérte D. Alextől, működjön közre ellenlábasa, P. Tibor szlovák bűnöző megölésében. D. Alex ellen jelenleg is büntetőeljárás van folyamatban a dunaszerdahelyi leszámolás ügyében.

Opauszki András korábbi tájékoztatása szerint a dunaszerdahelyi bűnözői csoport vezetője, S. Lajos 2010-ben eltűnt, a szlovák hatóságok szerint meggyilkolták, de a holttestét még nem sikerült megtalálni.

A KR NNI vasárnapi közleménye szerint Magyarországon a B. Karol elleni büntetőeljárást életvédelmi és célkörözési főosztályuk folytatja az 1999. február 2-án Budapesten, egy a XV. kerületi Szent Korona útján található vendéglátóhelyen történt kettős emberölés ügyében.

Mint írták, a bűncselekmények felderítéséért a KR NNI szorosan együttműködik szlovák társszervével.

Forrás: mti.hu, police.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
1999?... kemény klán lehet a háttérben, ha ekkora készültséggel szállítják még ma is...

Aki akkor született, az már fogalmazó a bíróságon...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.