Az emelés mértéke 8,9 százalék, csak sajnos az infláció már magasabb.

Az Index cikke szerint Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebook-oldalán jelentette be vasárnap, hogy a júliusi nyugdíj mellett az előző hat hónap és a 13. havi nyugdíj emelését is megkapják az idősek.

A júliusi nyugdíjjal héthavi emelést is kapnak az idősek

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter még áprilisban egy Kormányinfón magyarázott arról, hogy a kormány rendkívüli nyugdíjemelésről döntött, ami július 1-től lép életbe, amikortól is további 3,9 százalékkal emelik meg a nyugdíjakat, amiket összesítve tehát 8,9 százalékkal emelnek meg.

Az erről szóló rendeletet Orbán Viktor kormányfő nem sokkal később alá is írta, és arról beszélt ennek kapcsán, hogy az orosz-ukrán háború miatt emelkednek az árak, növekedik az infláció, a nyugdíjasokat pedig meg akarja védeni a kormány, ezt pedig a nyugdíjak megemelésével teszik meg, 2022-ben 8,9 százalékos emeléssel.

Vonatkozó hír, hogy az infláció májusban 10,7 százalékon állt.

Forrás: index.hu, telex.hu

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A svájci indexálással mi van, Brüsszel nem ad rá pénzt? " Ez olcsóbb, mint a svájci indexálás, de főleg látványosabb. Lehet vele kampányolni. Azzal nem lehet, hogy mindenki megél a nyugdíjából stabilan és folyamatosan. Az eseti adományok sokkal látványosabbak.Ha megmaradt volna a svájci indexálás, a nyugdíjak nagyjából háromszor annyival emelkedtek volna, mint amennyivel tisztán az inflációt figyelembe véve emelkedtek Orbán Viktor fülkeforradalmi országlása óta. Ez egy átlagnyugdíjas esetében havi (nem évi, havi!) 5-7 ezer forint lenne, minden évben ennyivel emelkedett volna a nyugdíjuk. De nem emelkedett, helyette volt Erzsébet-utalvány, ilyen-olyan alamizsna, ami nem épül be a nyugdíjba, nem jár, hanem csak adható, és emiatt nyilván bármikor elvehető."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro2
@T-Boly: Hasonló jokat neked és kedves családodnak is.
T-Boly
@Néro2: Köszönöm fideszes elvtárs! Viszont kívánom a családodnak.Három értékes autó álljon a házad előtt.
Mentő, tűzoltókocsi,és rendőrautó. Érted a mentőhelikopter meg ne érkezzen meg,mert csak 10 liter benzint kapott a kútnál.
ómió
@kereső: A hülyeségedet tényleg ne pazarold! Mentálisan másod úgy sincs!
Néro2
@T-Boly: Nézz utána dolgoknak mielőtt Fitymázol. Azt itt zárjuk is le.
T-Boly
Te kezdted !!! És nem is akárhogyan ! A családommal !
Ergo: Számomra mocsok vagy !
És most pofa súlyba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.