Adminisztrációs hiba történt, ám a lakók nem nyugodtak, mert ők úgy tudják, a csekken lévő összeget be kell fizetniük, és azt később beszámítják nekik. Az egyik érintettnek a 110 ezer forintos nyugdíjából kellene befizetni a 107 ezres csekket. 

Az RTL Klub Híradója számolt be arról, hogy két csepeli panelház lakóinak az elmúlt napokban több mint százezer forintos távfűtési számlát hozott a postás pár napja – olvasható a Telex cikkében.

Két csepeli panelház lakói is megdöbbentek, több mint százezer forintos távfűtési számlákat kaptak

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az egyik érintett a Híradónak elmondta, sírva fakadt a megdöbbenéstől, neki 105 ezer forintot, az eddigi ár többszörösét kellene befizetnie. Egy másik lakónak tavaly 30 ezer forintos volt a távfűtési számlája, most azonban 107 ezer forintot kellene befizetnie. 

A Híradó anyaga szerint az érintettek a lakásszövetkezethez fordultak, ahol azt közölték velük, hogy adminisztrációs hiba történt, egy már elbocsátott alkalmazott a tavalyi elszámoláskor téves adatokat küldött a Főtávnak, ezért lettek ilyen magas összegek a számlákra vezetve.  A szövetkezet az RTL Híradó megkeresésére azt válaszolta, jövő keddre van időpontjuk a Főtávnál, ott fogják megbeszélni, hogyan lehet megoldani a kialakult helyzetet úgy, hogy a tulajdonosokat ne érje kár.

A lakók ugyanakkor nem nyugodtak meg, mert nekik azt mondták a szövetkezetnél, hogy a számlán lévő összeget – akár részletekben is, de – ki kell fizetniük, és majd ezt később beszámítják nekik – állították a Híradónak. Sok érintettnek ez viszont problémát okoz, az egyiküknek a 107 ezres csekket a 110 ezres nyugdíjából kellene kifizetnie. 

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ott van, ott lakik Németh, tessék becsöngetni, oszt megkérdezni ebből mennyi a
rezsicsökkentés?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vitriol
Ha egyszer az orbánkormány megígérte a rezsicsökkentést, akkor ez bizony az, nem szabad kétségbe vonni!
emerencia
Be ne fizessék!!! Remélem akad egy emberséges ügyvéd aki segít nekik ingyen.
ómió
Na, ugye! Nem megmondta Maki efftárs: "kevesebb fűtést kell használni"!?
bence
Ennyit ér Rezsi szilárd ígérete !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.