A kormány csütörtök óta hallgat, hogy az esemény előtt kevesebb mint egy héttel miért is lépett ki a jótékonysági rendezvény szervezéséből.

A Telex cikke szerint június 16-án a Várkert Bazárban rendezték volna azt a korncertet, melyen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök színésztársai is felléptek volna. Az Élet győzni fog című jótékonysági rendezvény szervezésében a cikk szerint a magyar kormány is partner volt, ám kevesebb mint egy héttel mégis kihátráltak a koncert mögül – mondta el a IX. kerületi önkormányzat a lapnak, amely átvette a szervezést és a helyszínt is biztosítja.

Kitáncolt a kormány Zelenszkij színésztársai koncertjének szervezéséből, a ferencvárosi önkormányzat mentette meg a rendezvényt

Fotó: Facebook/Ferencvárosi önkormányzat

A programot így nem a Várkert Bazárban, hanem a Bakáts téren rendezik meg, ott fogak fellépni a Kvartel 95 stúdió tagjai is, akik korábban Zelenszkij kollégái voltak a Nép szolgája című sorozat forgatásán, amikor Zelenszkij még színészként dolgozott (és egy ukrán elnököt alakított a tévésorozatban). 

"A háború kitörésekor a Kvartal 95 Studio valamennyi színésze és a Budapestre látogató többi művész is Kijevben dolgozott, hogy győzelemhez segítsék országukat. Volt, aki humanitárius segélyt szervezett, más adományokat vitt a frontvonalba, megint mások metró aluljárókban koncerteztek, hogy ezzel is támogassák katonáik harci szellemét. Három hónapnyi háborút követően most először hagyják el Ukrajnát, hogy részt vegyenek az országuk támogatására szervezett európai összefogásban.

A turné során több európai nagyvárosban is fellépnek, Lengyelországban péntek este 12 000 ember jelent meg a koncerten. A következő pár héten Bécsben, Bukarestben, Berlinben, Firenzében, Madridban és Cascaisban is lesz koncertjük.

A Bakáts téri jótékonysági koncert sorozat legfontosabb célja, hogy egyesítse az európaiakat és az ukránokat, és adományokat gyűjtsön a demokratikus jövőjéért harcoló Ukrajna támogatására. Az „Élet győzni fog” színpadán olyan ismert művészek lépnek fel, mint Voplij Vidoplijaszova, Pianoboy, Zlata Ognyevics, Wellboy valamint a «Evening Quarter» jól ismert dalait előadó Kvartal 95 Studio"

- olvasható a cikkben.

A Telex információi szerint a koncerten összegyűjtött adományokat humanitárius és egészségügyi célokra fogják fordítani Baranyi Krisztina polgármestert kérésére. A ferencvárosi önkormányzat segítsége nélkül a koncertet le kellett volna mondani, miután a kormány visszatáncolt a lehetőségtől. A Telex csütörtök óta keresi a Miniszterelnökség sajtóirodáját az üggyel kapcsolatban, és hogy miért mondta le a szervezést a kormány, de egyelőre még semmilyen választ sem kaptak.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Zelenszkij ellenség a kurvány szemében!
Uriel
@Eladott Ország: Matyarország Putyint választotta - a kurva anyjukat!
Nyírfa
Javaslom Baranyi Krisztinát Magyarország miniszterelnöki pozíciójára.
Orbán, a gerinctelen, a méltatlanság királya pedig süllyedjen el , már mindegy is, hogy hová. Lemaradt egy fontos kiegészítés: a kompániájával együtt.
Eladott Ország
@Uriel: ma, 1:38 ♦ Hiába van az orosz embergó, a mai napon boldogan újságolta Szijjártó a közpénztévében, hogy Paks2 tervezése tovább folytatódik. Kiadta Paks2 résfal építési engedélyét az Országos Atomenergia Hivatal. Hiába van a Roszatom a tiltó listán amit aláírtak a fideszesek is az EP-ben, ez a rohadt tróger bűnbanda, hülyének néz mindenkit!
Uriel
Városfejlesztési osztály - ezt látnod kell, ez kötelező olvasmány!
kereső
Olyan ócska kis pitiáner "döntés" ez, amely teljesen megfelel orbán jellemének- az útszéki lókupec tolvajnak.
kereső
Ezek után katalin tényleg hiábavalóan mondja el minden európai fővárosban, "Elitljük az agressziót, támogatjuk az ukránokat". Jól van katalin, a te szádból csinál hátsófelet orbán és a fideSS.Viseld.
Nyírfa
Kihátrált...hát nem előre megy, és nem hátra?
justhpeter
Ez nem más mint a miniszterelnökre és a kormányára annyira jellemző "elegancia".
Nessy
@KisTehen: Ajánlom Ákost. Lényeg, hogy tudják: Piros volt a paradicsom, nem sárga...! Esetleg mellé a Fehérvári huszárokat.
kereső
@justhpeter: 13:17 és nagyvonalúság, meg együttérzés, szolidaritás.
Uriel
Városfejlesztési osztály - ezt látni akarod !!!
Muszáj látnod !!!
Kötelező darab !!!
CsipkeRózsa
@Maccska: 11:56

Baranyi Krisztina az egyik legjobb polgármester az országban.
Málna
Azt se tudják, mi miért történt, de már megint itt sír az összes depis nyugger...
Málna
@Horizont: Ne kezdj már el te is ripacskodni, basszus...Van elég bajod enélkül is.
CsipkeRózsa
@Maccska: A kerületben élők és az odafigyelők látják és értékelik az intézkedéseit, az igazságosságát, a tisztakezűségét.
CsipkeRózsa
@Málna: A lényeg itt van a lapon, Orbán szószegése, pávatánca. Olvashatod azt is, hogy Baranyi Krisztina megmenti a helyzetet.
Rockxy
hijába no.
a táncz az nagyon fontos hangulatjavitó
amaramaistanna
Már szinte nincs olyan nap, amikor ne lenne miért szégyenkeznünk a kormány miatt...
Málna
@CsipkeRózsa: Nincs itt a lényeg. Nem tudjuk, hogy miért léptek vissza. Lehet, ők is úgy követelőztek, mint az elnökük...
Málna
@Horizont: Én úgy látom, pont titeket nem érdekel, hogy mi miért történik. Csak károgtok, mindegy, miért...
Bogatir
Pedig biztos megtanították volna Viktort is a farkával zongorárzni. Vagy csak metszett farokkal lehet?
Bogatir
@Málna: Le keell vakarni magunkról ezt a tetves bandát!
ómió
Csak nem "ukránék magyarbarátsága" tette!?
amaramaistanna
@KisTehen: Szegény hasznos idiótája OV-nek. A jelek szerint nem tanultál meg szöveget értelmezni. Csak a bányabéka alsó fele alatti szinten tudsz megjegyzést tenni, amelynek nincs köze semmihez a te mentális állapotodon kívül. No persze a naponta a fejedbe öntött szóma miatt hogyan is tudnál értelmesen reagálni bármire. :)
evacica
Mit kell ezen csodálkozni?! Orbán a Trójai faló az Unióban Putyin javára! Ezek semmi tisztességes dologba nem vesznek részt csak a lopás, a hazudozás és a nép butítás megy Orbánnál!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.