Helyi népszavazást tartanak július végén a beruházás ellen Tatán.

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint védhetetlen a tatai Öreg-tó partjára tervezett szállodaberuházás. Erről az ellenzéki párt elnökhelyettese beszélt vasárnap a szálloda sorsáról szóló helyi népszavazásról tartott, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.

DK: védhetetlen a tatai Öreg-tó partjára tervezett szállodaberuházás

Fotó: Facebook/Demokratikus Koalíció/videórészlet

Konczer Erik emlékeztetett, Tatán július 31-én tartanak helyi népszavazást civilek kezdeményezésére annak eldöntésére, hogy az Avalon-csoport építhessen-e szállodát az Öreg-tó partján.

A DK elnökhelyettese úgy fogalmazott, ez a beruházás védhetetlen, a helyiek nem akarják. "Tata fideszes helytartójának ugyanakkor sokkal fontosabb az Orbán-kormány kiszolgálása, mint a helyi lakosok érdekének védelme" – tette hozzá az ellenzéki politikus.

A DK arra kéri a tatai lakosokat, minél többen vegyenek részt a népszavazáson, hogy annak eredménye kötelező legyen a városvezetésre – mondta Konczer Erik.

A Hell Energy érdekeltségébe tartozó Avalon-csoport 2020 májusában jelentette be, hogy 120 szobás, ötcsillagos szállodát építene 15 milliárd forintból a saját tulajdonában lévő telken, az Öreg-tó partján.

Horváth József tatai jegyző korábbi tájékoztatása szerint eredményes népszavazás esetén a képviselő-testület egy évig nem hozhat a szavazással ellentétes döntést. A népszavazás akkor lesz érvényes, ha azon a választópolgárok több mint fele – mintegy tízezer ember – voksol. Egy-egy kérdésben a szavazás eredményességéhez az érvényes szavazatok több mint felének azonossága szükséges.

Forrás: mti.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
dehogy védhetetlen.
szűkebre kell szabni a kaput, hogy a kapus bármelyik sarkat secmásodperc alatt elérje.
ómió
Szóval, nem efftársi beruházás készülne!?
Aki Én
@ómió: ...de, az készülne, te balfasz.
Csak erről elfelejtettek konzultálni, meg az embereket megkérdezni, mint a kopaszi-gát toronyházáról, amiért évszázados szabályozást húztak át.
Pedig qrva ronda, nem passzol a városképbe, egy maréknyi érdekcsoportnak hoz hasznot...
Te pedig mérhetetlenül buta elmebeteg bolsi-csicska vagy.
ómió
@Aki Én: Már megint rád jött a tetvesbolsi önmagad másokra hazudásának szindrómája, bolsiék elmebetege!? Visszaestél?! Ha meg efftársi beruházás készülne, bolsiék gyagyása, ahogy azt hazudod, akkor mióta szokta az ilyet Böszme efftársad "védhetetlennek" minősíteni, te mínuszos IQ-s!? Nem csoda, hogy nem kaptad meg a diliházi kimenődet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.