Újabb strasbourgi ítélet született a jogellenes tranzitzónás fogvatartások ügyében. A hazai hatóságok 136 napon át önkényesen tartották fogva a menedékkérő családot, négy iraki gyermeket és szüleiket. A családot a Magyar Helsinki Bizottság képviselte.  Ötévnyi dicstelen működés után 2020 májusában végérvényesen felszámolták a röszkei és tompai tranzitzónákat, és beszüntették a menekülők jogellenes tranzitzónás fogvatartását. Azóta is újabb és újabb nemzetközi ítéletek marasztalják el a magyar államot azért, mert szisztematikusan embertelen, megalázó bánásmódnak vetette alá az ott fogva tartott menedékkérőket. Ma újabb ilyen ítélet született az Emberi Jogok Európai Bíróságán. A magyar állam embertelenségének áldozata ezúttal is egy menekülő, kisgyermekes család volt. Csak 2017. augusztus 11-én engedték ki őket a tompai tranzitzónából. Az ott elszenvedett súlyos traumák és a minden állami integrációs segítség teljes hiányával szembesülve a szabadulást követően a család...

Forrás: helsinki.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Dögöljek meg ha értem ezt miért csinálta a hatalom. nem csak egy családdal, többekkel.
Egy felülvizsgálat és továbbengedni őket. Ennyi.
Gondolom a puhos milyen ideges attól, hogy most mennyien jönnek nap mint nap Ukrajna felől.
Igaz alig maradnak itt.
Shikari
Ezt a hazug szarságot! Nyitva van a tranzit zóna, haza takarodhattak volna az élősködők! Mindet deportálni haza, na ott pereskedjenek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.