Nem ő tehet a százezer forintos FŐTÁV-számlákról. 

Karácsony Gergely válaszolt Rezsibiztos Szilárdnak: "Döbbenet, de nem én utasítottam a Főtávot"

Fotó: Peter Kohalmi / AFP

Korábban megírtuk, hogy két csepeli panelház lakóinak kellemetlen meglepetése volt, mikor pár napja a postás több mint százezer forintról szóló éves elszámolószámlákat hozott ki nekik a korábban megszokott pár tízezer forintos összeg helyett.

Németh Szilárd a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) emailcíméről küldött egy közleményt, amelyben egyből baloldali rezsiellenes összeesküvést orrontott:

"Megdöbbenve olvastam a sajtóban, hogy Csepelen két panelház lakói is több mint százezer forintos távhő-számlát kaptak. Azt tudtam, hogy a baloldal, köztük a FŐTÁV tulajdonosi joggyakorlója, Karácsony Gergely a kezdetektől folyamatosan fúrja-faragja és megszüntetné a rezsicsökkentést. Viszont azt nem gondoltam, hogy egy ekkora, a csepeli családokat és nyugdíjasokat megkárosító törvénytelenségbe botlok. Ezt azonnal ki kell vizsgálni! Felszólítom Karácsony Gergelyt a jogtalan számlák azonnali stornójára, visszavonására, rendezésére, a rezsicsökkentés maradéktalan végrehajtására és a sértett lakóktól való bocsánatkérésre! Továbbá, vizsgálja ki azt is, hogy a jogsértés előfordulhatott-e más távfűtésű lakóházakban!

Egyúttal arra kérem a Fővárosi Kormányhivatalt, hogy haladéktalanul és teljes körűen vizsgálja meg a Kölcsey Lakásszövetkezet és a FŐTÁV felelősségét a fogyasztóvédelmi szabályok és a rezsicsökkentés megsértésében.

Magyarországon a rezsicsökkentés minden rezsifizető magánszemélynek törvényben biztosított jogon jár, az senki sem sértheti meg büntetlenül!"

Vasárnap este Budapest főpolgármestere Facebook-posztban válaszolt Németh Szilárd közleményére. Azzal kezdte, hogy még egy rezsibiztosnak sem árt tájékozódnia, mielőtt posztol.

„Németh Szilárd felháborodott és a baloldalt, sőt engem okol, amiért két csepeli ház lakói magas számlát kaptak a Főtávtól. Döbbenet, de nem én utasítottam a Főtávot, hogy annak a két társasháznak legyen magas a számlája, már az is mókás, hogy ez egyáltalán bárkiben felmerül, hanem a panelház ügyeit intéző Kölcsey Lakásfenntartó Szövetkezet munkatársa hibázott, akit azóta el is bocsátottak.”

Karácsony hozzátette azt is, hogy jövő héten egyeztet a Főtáv és szövetkezet, hogy hogyan oldják meg ezt a problémát úgy, hogy a lakókat ne érje kár. 

Forrás: 444.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kisfalud
Szegény Sziszi, most hüppögve törölgeti a szemeit, hogy megint, ahogy hiszi, kemény munkával, sikerült hülyét csinálni magából. Árulja el már valaki neki, hogy az a munka nem is kell, hogy olyan kemény legyen, csak a száját kell kinyitni egy picit, és máris röhög rajta mindenki.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
Német Szilárdnak azért ekkora baromnak nem kellene lennie!
levarosbukta
Itt senki más csak a Kölcsey Lakásszövetkezet fog szívni, de nagyon. Amúgy ők voltak a marhák, rögtön vissza kellett volna hívni a rossz számlákat, nem pedig trükközni a befizetésekkel.
Shikari
@kissé felnőttem: Ezt a kócerájt fél kézzel jobban elirányítanám, mint Karigeri a hat helyettesével!
csak úgy....
@Shikari: tibim,hiszen még jogsid sincs..,mit akarsz te a szhakmenkhes de félbe hagyott "diplomáddal" irányítani? te többet képzelsz magadról,mint aki vagy...
te byzti boy ...
Clavigo
@Shikari: Hülye vagy... @ómió: te is hülye vagy.
csak úgy....
@Clavigo: orbán imádja a hülyéket, lásd lölö! -orbán, csak a hülyék között tud nagy és befolyásos politikus lenni..
a tanulatlan cigányok 99% a orbánra szavazott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.