Nem ő tehet a százezer forintos FŐTÁV-számlákról. 

Karácsony Gergely válaszolt Rezsibiztos Szilárdnak: "Döbbenet, de nem én utasítottam a Főtávot"

Fotó: Peter Kohalmi / AFP

Korábban megírtuk, hogy két csepeli panelház lakóinak kellemetlen meglepetése volt, mikor pár napja a postás több mint százezer forintról szóló éves elszámolószámlákat hozott ki nekik a korábban megszokott pár tízezer forintos összeg helyett.

Németh Szilárd a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) emailcíméről küldött egy közleményt, amelyben egyből baloldali rezsiellenes összeesküvést orrontott:

"Megdöbbenve olvastam a sajtóban, hogy Csepelen két panelház lakói is több mint százezer forintos távhő-számlát kaptak. Azt tudtam, hogy a baloldal, köztük a FŐTÁV tulajdonosi joggyakorlója, Karácsony Gergely a kezdetektől folyamatosan fúrja-faragja és megszüntetné a rezsicsökkentést. Viszont azt nem gondoltam, hogy egy ekkora, a csepeli családokat és nyugdíjasokat megkárosító törvénytelenségbe botlok. Ezt azonnal ki kell vizsgálni! Felszólítom Karácsony Gergelyt a jogtalan számlák azonnali stornójára, visszavonására, rendezésére, a rezsicsökkentés maradéktalan végrehajtására és a sértett lakóktól való bocsánatkérésre! Továbbá, vizsgálja ki azt is, hogy a jogsértés előfordulhatott-e más távfűtésű lakóházakban!

Egyúttal arra kérem a Fővárosi Kormányhivatalt, hogy haladéktalanul és teljes körűen vizsgálja meg a Kölcsey Lakásszövetkezet és a FŐTÁV felelősségét a fogyasztóvédelmi szabályok és a rezsicsökkentés megsértésében.

Magyarországon a rezsicsökkentés minden rezsifizető magánszemélynek törvényben biztosított jogon jár, az senki sem sértheti meg büntetlenül!"

Vasárnap este Budapest főpolgármestere Facebook-posztban válaszolt Németh Szilárd közleményére. Azzal kezdte, hogy még egy rezsibiztosnak sem árt tájékozódnia, mielőtt posztol.

„Németh Szilárd felháborodott és a baloldalt, sőt engem okol, amiért két csepeli ház lakói magas számlát kaptak a Főtávtól. Döbbenet, de nem én utasítottam a Főtávot, hogy annak a két társasháznak legyen magas a számlája, már az is mókás, hogy ez egyáltalán bárkiben felmerül, hanem a panelház ügyeit intéző Kölcsey Lakásfenntartó Szövetkezet munkatársa hibázott, akit azóta el is bocsátottak.”

Karácsony hozzátette azt is, hogy jövő héten egyeztet a Főtáv és szövetkezet, hogy hogyan oldják meg ezt a problémát úgy, hogy a lakókat ne érje kár. 

Forrás: 444.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kisfalud
Szegény Sziszi, most hüppögve törölgeti a szemeit, hogy megint, ahogy hiszi, kemény munkával, sikerült hülyét csinálni magából. Árulja el már valaki neki, hogy az a munka nem is kell, hogy olyan kemény legyen, csak a száját kell kinyitni egy picit, és máris röhög rajta mindenki.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
a németh sziszi is egy shikari kategóriás,karácsonynak kár volt idöt áldozni rá...
CsipkeRózsa
Német Szilárdnak azért ekkora baromnak nem kellene lennie!
levarosbukta
Itt senki más csak a Kölcsey Lakásszövetkezet fog szívni, de nagyon. Amúgy ők voltak a marhák, rögtön vissza kellett volna hívni a rossz számlákat, nem pedig trükközni a befizetésekkel.
csak úgy....
@Shikari: tibim,hiszen még jogsid sincs..,mit akarsz te a szhakmenkhes de félbe hagyott "diplomáddal" irányítani? te többet képzelsz magadról,mint aki vagy...
te byzti boy ...
Clavigo
@Shikari: Hülye vagy... @ómió: te is hülye vagy.
csak úgy....
@Clavigo: orbán imádja a hülyéket, lásd lölö! -orbán, csak a hülyék között tud nagy és befolyásos politikus lenni..
a tanulatlan cigányok 99% a orbánra szavazott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.