Szerinte ez egy új járvány, és komoly veszélye is van, mert az aromaanyagokat tartalmazó gőz károsíthatja a tüdőt.

Az RTL Klub Híradójának nyilatkozott Zacher Gábor toxikológus a fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő Elf Bar, avagy manórúd elnevezésű, cigarettát helyettesítő termékről – írja az Index.

Zacher Gábor nagyon nem örül a fiatalok körében népszerű, cigit helyettesítő terméknek

Fotó: YouTube/TV2

Zacher szerint ez egy új járvány, a toxikológus úgy látja, aggasztó, hogy milyen keveset lehet tudni erről a termékről. Egy biztos, hogy nikotint tartalmaz, ami pedig függőséget okoz – magyarázta.

A toxikológus szerint sutba lehet dobni azt a régi mondást, miszerint a dohányzástól büdös lesz az ember, mivel a számtalan különböző ízben kapható gőz messze van a megszokott dohányfüsttől. Zacher úgy véli, pont ez a legnagyobb veszélye ennek a terméknek, mivel pont emiatt népszerű a fiatalok körében.

Hozzátette, az Elf Bar forgalmazása itthon tilos, de ezt a fiatalok könnyen ki tudják cselezni azzal, hogy megrendelik a neten és csomagautomatából veszik át a terméket. 

Zacher Gábor szernt potenciális veszélyforrás lehet a termék, mert 

az e-cigaretták okozta tüdősérülés esetében a termékben lévő illatanyagok, aromaanyagok is károsítják a tüdőt. Ugyan az iqosokról sem tudunk sokkal többet, mint az Elf Barról, itt is ezek az anyagok okozhatnak bajt

– mondta el az RTL Híradónak.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
minek tudna örülni ez az alkesz zsiráf?...agyára ment a " celebség "..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.