A kormány a biztonság és béke költségvetéseként, a szakközgazdászok optimista tragédiaként definiálják a jövő évi büdzsé múlt héten a parlament elé terjesztett tervezetét. Most erről beszélt Petschnig Mária Zita Németh Péterrel, a Klikk TV Mélyvíz című adásában.

Önbecsapás és parasztvakítás – Orbánék elszórták a háztartási fogyasztások harmadát

A Pénzügykutató Zrt. főmunkatársa szerint ezt nehéz állami költségvetésnek nevezni.

Nem felel meg azoknak a követelményeknek, hogy tájékoztatást adjon a kormány költségvetési politikájáról. Arról, hogy mégis milyen ágazatokat hogyan, miként próbálna erősíteni, normális prioritásokat mutasson be. Ez a költségvetés egyszerűen átláthatatlan. A költségvetési tanácsnak ezt május végén, amikor benyújtották, azonnal vissza kellett volna dobnia.

Hatalmas hibának tartja, hogy merték hagyni így kidolgozni a tervezetet, amikor jól érzékelhetően, még az előző kormány miniszteriális felépítése is érezhető a kidolgozáson. 

Petschnig Mária Zita szerint követhetetlen, hogy az új kormányzati struktúrában melyik tárca mennyit kap, és nincs is mihez viszonyítani. Amihez próbál igazodni a ’23-as előterjesztés, az a ’22-es tervszám. Amit vagy több tucatszor módosítottak, hiszen a 2022-es költségvetésből a választásokra készülve, kiszórtak 1800 milliárd forint többletet, ami rettenetesen nagy összeg. A háztartások fogyasztásának hozzávetőleg harmada. 

Most akkor miről beszélünk? Senki nem tud semmit, ezt tudom mondani. Nem is tartom minősíthetőnek ezt a költségvetést. Ilyen még azért nem volt és a költségvetési tanács mindezt nem kifogásolta”

– sorolta a makacs tényeket Petschnig Mária Zita. A költségvetési sorok közt az kiolvasható, hogy az a pálya, amire ezt építették, minden oldalról igen nagy mértékben felültervezett. Önbecsapás, parasztvakítás megy.

A most összeállított költségvetésben nem szerepel többlet bérkiáramlás, szó sincs tehát arról, hogy rendezni terveznék például a pedagógusok fizetését.

Prioritásokat határoznak meg, mint például a családok támogatása. Az ember azt hinné, hogy végre, több jut erre. Erről azonban szó sincs. Ugyanarról van szó, mint ami eddig volt. Családi lakástámogatás, családi adókedvezmények, de szó sincs teszem azt a családi pótlék emeléséről. A prioritás esetükben azt jelenti, hogy nem vesznek el ezektől a rétegektől. Másoktól viszont valószínűleg igen.

A Klikk TV Mélyvíz című adása ide kattintva nézhető meg.

Forrás: Hírklikk , Klikk TV

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
@Maccska: Jobb is hanem szakember állítja össze! Sokkal jobb ha a vezéred a hasára ütve állíttatja össze!
Vagy nem...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Proktor
@Maccska: Jobb is hanem szakember állítja össze! Sokkal jobb ha a vezéred a hasára ütve állíttatja össze!
Vagy nem...
Eladott Ország
@Maccska: ma, 08:37 ◘ Nem vagy hülye csak nincs szerencséd amikor gondolkozol ( Hofi)
i.pinimg.com/originals/0f/0b/81/0f0b81778b8b5e5ed38f1989c9f91975.jpg
„Ha még egyszer hatalomra kerülök, tönkre fogom tenni az országot” ( Orbán 2002) Sikerült a dagadt gecinek!
i.pinimg.com/564x/78/04/51/780451aeddd6c78325ed52a6b6b503df.jpg
kereső
Igy lehet a "zavarosban" halászgatni. Átláthatóság, koherrencia?? Az meg mi a franc?
Dr. Proktor
@KisTehen: A választást nem az egyharmad művelt, hanem a kétharmad műveletlen dönti el! Te hova tartozol?
( Költői kérdés volt, mert tudom rá a választ!)
Dr. Proktor
Oppardon, elfeledkeztem róla, hogy vannak művelt ánuszfényesítők is! Ott viszont az erkölcs, etika és a társadalmi szolidaritás hiányzik...
human
Ha nincs terv akkor lehet rögtönözni. Aztán meglepődni.
Nessy
@human: Ha van is terv, az tavalyi naptáron légypiszok! Jelenleg Orbán onnan és oda "csoportosít át" ahogy éppen megálmodta éjszaka!
Gazella
A sok birka egyszerűen nem tud magyar nyelvet szöveg értelmezni!!!
Pl kis tehen.. a maccsskkaa a csizmás kandur ...meg még sorolhatnám...
tudode
Te jóég!
.
Közgazdasági. államháztartási ismeret nélkül tanúlságos, pl.

.------Petschning Mária: Zita: Parasztvakítás a költségvetés (Videó 22.06,10)
hirklikk.hu/klikktv/petschnig-maria-zita-parasztvakitas-a-koltsegvetes/1151
.
Laikusként abban reménykedem, hogy a hozzáértők azért, túljárnak a mindenreható- értő kusza észjárásán, és valahogy azért az elhivatottak működtetik ezt a jobb sorsra éremes országot!!!
.
!!!
Toller Béla
Nehezen érthető, mire számít a banda ! Ez egy komplett csőd tervrajza !
Eladott Ország
Döbröginek választást kellett nyernie. Eddig is erről szólt minden, ezután még inkább erről fog szólni minden. Felcsút híres, bár soha inkább meg sem született hírhedt szülötte adóvisszatérítésre váltott, hogy rabolhasson sokkal többet, mint amit visszaoszt. A hatalom mindenek előtt! Az elmebajos Orbán segélyért könyörög az Európai Uniónál. Nagyon durva, hogy egy mentális beteg vezeti az országot.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/277221011_510105683964374_2626153775748005274_n.png?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=RzncP4RGPBgAX8aD8QW&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9gv_G1VEXfpZWXLjEeoQFaxqD4Buka90TqlaBhg8gFdg&oe=62AC0B05
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/276314592_655665912379179_8621016183561925429_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=GpbSs3TUae4AX_-q1_I&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-koFnZa4I_U7o7kKqQQGaL6Ynbo3ahoLjh-TWWj8DhGg&oe=62ACC302
Nessy
@Shikari: Mi köze van a rezsicsökkentésnek a TAO egyre magasabb összegéhez, a "támogatásokhoz",a magasan túlárazott közbeszerzésekhez, látvány beruházásokhoz, és egyéb osztogatásokhoz? A fosztogatásból természetesen a NER közeliek kimaradnak! Költői kérdés, hiszen tudjuk a választ! SEMMI! Ameddig még a vízcsapól is ez a téma folyik, ennek az égisze alatt lehet bármit csinálni.
Clavigo
@Shikari: Csillapodjál,,oláh .. Örülj ,hogy át lettél engedve a határon .
namihami
Végtére is, miként a (mára) nagy ideológussá érett közgazdász ésinden egyéb bölcselőnk oly zseniálisan rámutatott:. ""A szakértelem bolsevista trükk!"".
Na, akkor miről is beszélünk?
Málna
@Gazella: "A sok birka egyszerűen nem tud magyar nyelvet szöveg értelmezni!!!"
Szerinted sikerült helyesen leírnod ezt a mondatot?:-)
ómió
Na, majd Petschnig efftársnő meghazudja nekünk...!
Nessy
Mondj egyetlen oligarchát, kaszinó, dohány koncesszió, dupla áron elkészülő beruházás,bánya, etc., ahol símán megvan a 25 - 30% profit, milliárdos osztalékot vettek ki most is, akire vonatkozik az "extra profit adó" fizetése!
Nessy
@Shikari: A fenti bejegyzést neked szántam. Bocs!
Eladott Ország
"Valamiben azért törheti a fejét a kormány, mert az idei 5200 milliárd forint áfabevételhez képest a 2023-as büdzsében 7000 milliárdos bevétellel számolnak. Hogy miből adódna ez a plusz bevétel, azt nem tudni. Márpedig túlságosan sok variáció nincs. Vagy nyerünk mindannyian a lottón, és ész nélkül elkezdünk vásárolgatni mindenfélét, vagy megduplázza a kormány az állami alkalmazottak bérét, és azok vad dőzsölésbe kezdenek, vagy annyira elszáll az infláció, hogy már távcsővel sem fogjuk látni."
Clavigo
@Shikari: A Lölő nevüt is megadóztatjátok,,Shikarescu ?
Nessy
@Shikari: Tudom, Mészáros, Garancsi, Sánta Szíj és még jó néhány, az elmúlt pár évben milliárdossá vált NER lovag számodra nem is az extra profitból veszik fel évente a milliárdos osztalékot, hanem az angyalka hozza nekik.Ha neked ez minden világok legjobbika, legyen néked a te hited szerint.
Gyurka80
@Horizont: Ezek az őskommancsok szakmai szemmel Petschnig Mária Zita Németh Péter, te nem vagy normális!
Gyurka80
@Nessy: Előttük meg offshore lovagok voltak. Tudod még a simon pénzügyminiszter is , akinek kevés volt a havi 8 millás fizetés, és azt mondta meg kell tanulnunk nincs ingyenebéd.
Gyurka80
@Eladott Ország: Lütyőkém böszmeferi vitte csődbe az országot!
lusta
@Shikari: Kedves szellemi rokkant, onnan tudható, hogy a környező országokban, még Ausztriában is, jóval olcsóbban végzik a beruházást. A Tátrában a gyorsforgalmi út 2 kilométeres alagúttal, 800, 900 méteres völgyhidakkal annyiért épül, mint egy hazai gyorsforgalmi. A Szeged-Hódmezővásárhely 20 kilométeres vonala z eddigi ismeretek szerint 80 milliárdba került, míg a Wrocław-Sobótka-Świdnica 60 kilométeres vonala (mindkettő hibrid villany/dízel meghajtású) 17 milliárdba. A kis kínaiak a tibeti vasutat olcsóbban építették, mint a Kelebia-Bp vonal a nagy magyar Alföldön.
human
@Shikari: 402 Ft felett az Euro. Meglepetéééééés!
Te akkor sem veszed észre, hogy szembe jön a valóság, ha pofán csap :)
Dr. Proktor
@Shikari: Jesszasz, te most lezsidóztad a drága jó miniszterelnök urat és környezetét?
Népnyúzónak merted nevezni?
human
@Shikari: Tudod miért nem vezetik be Orbánk az Euro-t? Mert ők spekulálnak a forinttal. Tudod mi az a benfentes kereskedés? Pont ezt csinálják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.