A Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt, ahol elsősorban a családtámogatások várható kiszélesítéséről beszélt.

Király Nóra: „pozitív, hogy a magyar kormánynak pontos elképzelése van, miként fogja kezelni a gazdasági válságot”Király Nóra/Facebook/M1

Király Nóra nem meglepő, hogy fideszes politikusként optimistán tekint a jövőre – de legalábbis ezt hangoztatja. Azt mondta: pozitív, hogy a magyar kormánynak pontos elképzelése van, hogy miként fogja kezelni a gazdasági válságot. Ezért hozta létre a kormány egy hónapja a rezsi- és honvédelmi alapot, és pontosan kijelölte azokat a területeket, ahonnan a következő évben a költségvetési hiányt fogják fedezni.

Itt nyilvánvalóan az extraprofit-adóra célzott, amelyből a NER-közeli cégek kimaradtak, és ami miatt a nagy cégeknek vissza kell terhelniük a fogyasztókat – azaz a kormány nyer, a fogyasztók pedig még többet fizetnek az eddigi szolgáltatásokért.

Elmondta: szerinte a 2023-as költségvetés tervezetéből körvonalazódni látszik, hogy megmarad a családtámogatások rendszere.

A kormány kiemelten kezeli, hogy a magyar családok saját tulajdonú, felújított otthonban tudjanak élni, hiszen ez ad olyan biztonságot nekik, amelynek köszönhetően folyamatosan javulnak a demográfia mutatók.

Továbbra is elérhető lesz a babaváró támogatás, sőt a 2023-as költségvetésben tovább növelik a támogatás keretét; a kormány komoly összegeket fordít a nők munkaerőpiacra visszatérésének segítésére, a jelzáloghitel csökkentésére, sőt a költségvetési tervezetből kiindulva további támogatási formákra is lehet számítani.

Király Nóra úgy fogalmazott, hogy a családok anyagi biztonságát az árstopok is nagyban segítették, továbbá ezeknek köszönhetően nem szállt el annyira az infláció, mint más európai országokban. Persze az emiatt sorra tönkremenő vállalkozásokról – akik szintén lehetnek családosak – nem ejtett szót.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
kislány a zongoránál... hát te még hiszel a mesékben királylány nekünk már 12 éve esti mesét ad csak a orbán tv sajtó plakátok hada aminek a fele sem igaz majd felébredtek aztán kevereghettek az adosság HALMAZBAN, de sok sikert hozzá.sok család lett kitéve az utcára csak olvass utána és ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
Dicsak lesz az!
Demagóg Ingyenélő Családosok Klubja
csak úgy....
érdekes,hogy magyarországon egyre többen szorulnak szopásra,nyalásra a létfentartó ösztöneiktöl vezérelve..
csak úgy....
én,itt németországban azt látom pozitívumnak,hogy a területi választásokon az orbán barát afd. hatalmasat bukott a volt ddr. területeken!
remélem nem leszek meglincselve a magyaros gyökereim miatt ,akiknek a mai politikusai intenzíven lopnak és hazudoznak! :) -persze erre mondja shikari,hogy hiszen a komcsik is loptak... :)
Dr. Proktor
@csak úgy...: ... van az a gerinc amelyik nem roppan hanem hajlik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.