A személyi kölcsön felvétele több esetben is indokolt lehet. Hosszú évekig gyűjtögetni, takarékoskodni jó ötletnek tűnik, azonban az inflációnak köszönhetően egyre kevesebbet ér a megkeresett pénzünk. (x)

Manapság egyszerűbb hitelt igényelni és felvenni, mint korábban. Arról nem is beszélve, hogy nem feltétlenül szükséges bankot váltani és munkáltatói igazolást kérni a munkáltatótól. Ebben a bejegyzésben a személyi kölcsönnel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat vesszük górcső alá.

Kedvező hitelek 2022-ben: előnyök, lehetőségek és feltételek

Hitelfelvétel és személyi kölcsön: a legfontosabb tudnivalók 2022-ben

A személyi kölcsön alapvetően hasznos dolog, de nem elhanyagolható a megfelelő tudatosság, hiszen akár hosszú távú elköteleződésről is szó lehet. A tervezés az alapja mindennek. A személyi kölcsönnek köszönhetően így előrelépést érhetünk el, új lehetőségeket valósíthatunk meg. Előfordulhat ugyanis, hogy szükségünk van egy nagyobb összegre, amire nem szeretnénk, vagy nem is tudunk hosszú időn keresztül félretenni. Lakásfelújítás esetén például jobb a költségeket egyben letudni, mint megvárni, hogy a felújítással kapcsolatos költségek – jelenlegi tapasztalatunk alapján – akár jelentősen emelkedjenek.

Előnyök

A személyi kölcsön általában fix kamatozással, a futamidő során változatlan THM-mel és kiszámítható törlesztőrészletekkel érhetők el. Másik nagy előnye, hogy szabadon felhasználható, tehát a bank felé nem kell elszámolni, mire és mennyi pénzt költünk. Személyi kölcsön esetében nem szükséges meglévő ingatlanunkra jelzálogot bejegyeztetni, ez főleg akkor hasznos, ha már van más jelzálog fedezetű hitelünk, vagy egyéb terher az ingatlanon.

Szemben az általában kedvezőbb törlesztőrészlettel bíró jelzáloghitellel, a személyi kölcsön további előnye, hogy általában gyorsabb a kölcsönigénylés folyamata. Most a Raiffeisen Banknál akár jövedelemátutalás nélkül is felvehető a hitel. Továbbá a személyi kölcsön alkalmas arra is, hogy a más banknál lévő drága hiteleket akár kedvezőbbre cseréljük.

Kedvező hitelek 2022-ben: előnyök, lehetőségek és feltételek

Lehetőségek

A szabadon felvehető hitelben tehát az a legjobb, hogy bármire felhasználható, legyen szó

● autóvásárlásról, vagy

● lakásfelújításról,

Az ügyfélnek mindössze egy dologra kell figyelnie, az időben történő törlesztésre. Érdemes ezért a pénzügyi helyzethez megfelelően költekezni, hogy később se adódjanak nehézségek.

Feltételek

Napjainkban egyszerűen és gyorsan hozzá lehet jutni egy személyi kölcsönhöz. A Raiffeisen Banknál új ügyfélként, jövedelemátutalás nélkül, akciós kamattal, és akciós THM mellett is igényelhetünk hitelt. A hiteligénylést megkönnyíti, hogy nem minden esetben szükséges a munkáltatótól jövedelemigazolást kérni, elegendő lehet 3 havi bankszámlakivonat is, amire a jövedelmünk érkezik.

Mint azt említettük, jellemzően a más banknál lévő gépjármű-, személyi-, áru-, jelzálog-, folyószámla- vagy hitelkártyahitel is kiváltható. Érdemes átszámolni a lehetőségeket, mert így a kiváltást követően akár jelentősen csökkenhet a havi törlesztőrészlet nagysága. Sőt ha további kölcsönre van szükségünk, terveink megvalósításához, akkor a hitelkiváltáson kívül további összeget is igényelhetünk a banktól.

Hitelfelvétel menete

A hitelfelvétel menete egyszerű. Regisztrálni kell a Raiffeisen Bank személyi kölcsön oldalán, majd a bank hitelszakértői visszahívják telefonon vagy videóbankon keresztül az érdeklődőt. Elkészítik az előzetes kalkulációt és időpontot foglalnak az ügyfél által meghatározott bankfiókba. A hiteligénylés ezt követően már személyesen a hitelszakértő segítségével történik.

A törlesztés miatt pedig nem kell aggódni, csak arra figyelni, hogy a kijelölt számlán, a megfelelő időben mindig ott legyen a törlesztőrészlet. A bank így automatikusan levonja azt.

A Raiffeisen Bank szabad felhasználású hitelei között a 300 ezer forintos ajánlatoktól kezdve a 8 millió forintig lehet válogatni, a futamidő végéig fix törlesztőrészlet és 10,9%-20,7%-os THM mellett.

Partner tartalom (x)

Forrás: Raiffeisen.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Kinek kedvező??? A tetves bankoknak igen, másnak nem!!??
archive
Kedvező, mert "csak" 10,9%-20,7%-os THM (ezt hívták régen uzsorakamatnak)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.