Kérdőíveket küldtek körbe.

Tanácstalan a Belügyminisztérium: a tanároktól érdeklődik, mi legyen az oktatássalMTI/Bruzák Noémi

Kérdőívet küld a Belügyminisztérium valamennyi pedagógusnak, nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő dolgozónak, illetve vezetőnek, amiben a köznevelési rendszer működésének továbbfejlesztési lehetőségeiről fognak érdeklődni – írja a hvg.hu. A felmérést júniusban fogják elkészíteni, az Oktatási Hivatal fogja elküldeni a felület hozzáféréséhez szükséges információkat.

A Belügyminisztérium egy közleményt tett közzé a felmérésről, amelyről azt írja:

a biztonságos és rendezett óvodai-iskolai környezettel kapcsolatos elvárásokra, a pedagógusok foglalkoztatására, a gyermekek és a pedagógusok teljesítményének mérésére, értékelésére vonatkozó további lehetséges megoldásokra irányul. A köznevelésben dolgozók válaszait, javaslatait a Belügyminisztérium beépíti az ágazatot érintő fejlesztési terveibe.

Hozzátették: anonim módon fogják megkérdezni a pedagógusokat, és a válaszokat beépítik az ágazatot érintő fejlesztési tervekbe.

A kormányoldalon valami megmozdult oktatáspolitikai fronton. Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke a Kisalföldnek még pénteken beszélt arról – amit a PSZ, illetve a PDSZ már évek óta hangoztat –, hogy sokkal több kolléga megy nyugdíjba vagy hagyja el a pályát, mint ahány frissen végzett pedagógus kezd foglalkozni a diákokkal. Horváth az oktatás további problémáit sorolva arról beszélt, egyre magasabb a pedagógusok leterheltsége, kisebb településeken pedig a szaktanárok hiánya okoz sok problémát.

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke a pedagógus-szakszervezetek egyik fő követeléséről, a béremelésekről azt mondta, hogy kulcskérdés. Azt akarják elérni, a pedagógusbérek alapját ne a 2014-es minimálbér határozza meg, hanem a korábbi jogszabályoknak megfelelően a mindenkori minimálbér alapján számítsák a fizetéseket.

Forrás: hvg.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Hát Sanya ez nem olajszőkítés, ugyi. Ott van a nagy Nemzethyi Pedagógus Kar kérdjed őket azért hozta létre a Fitymaxarqurmány eddig csak a lóvét adta nekik.
Egyébként meg 12 éve sose érdekelt benneteket Fitymákat senkinek a véleménye most sem fog. Egyébként mit gondolsz 12 év szétbaxott oktatása után majd varázsolsz ? Old meg magad. Lapátold a xart elődöd meg Fitymáid után. Egyedül.
justhpeter
Új rendszer van. Kora délután köp a maci és érkezik a mese. A mesélőt persze nem zavarja, hogy a meséje senkit nem érdekel.
Néro2
Hát Sanya ez nem olajszőkítés, ugyi. Ott van a nagy Nemzethyi Pedagógus Kar kérdjed őket azért hozta létre a Fitymaxarqurmány eddig csak a lóvét adta nekik.
Egyébként meg 12 éve sose érdekelt benneteket Fitymákat senkinek a véleménye most sem fog. Egyébként mit gondolsz 12 év szétbaxott oktatása után majd varázsolsz ? Old meg magad. Lapátold a xart elődöd meg Fitymáid után. Egyedül.
vitriol
Sokat akar a szarka, de... ugye ismerős a közmondás? pintér úr igen nagy önbizalommal rendelkezik, hiszen magabiztos kijelentésére mindenki emlékszik: "két hét alatt rendet csinálok!" Aztán úgy látszik semmit sem tanult a kudarcból, mert most a korábbi feladat sokszorosát vállalta fel szaktudás és egyéb segítségek nélkül. Vajon mire számít?
csak úgy....
ez a belügyi,akár népjóléti is lehetne ha lenne miböl...
jesz
vakáció van...ilyenkor nagyon bátor lesz a hatalom. egy cseppet hátradől a döntéshozó, kér egy kávét, és a négereivel közvéleményt kutattat. ők természetesen azt fogják érzékelni, amit a megbízó szeretne hallani...mire a kutatás kész, a kávé elfogy, itt az új tanévkezdés...nem ér rá a hatalaom ilyen csipcsup fizetésizével foglalkozni...tessék dolgozni...a tanítók-tanárok meg csendben elkullognak.
ómió
Pedig efftársilag az tök világos: "szocialista embertípust" kell "nevelni"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.