Fontos kérdések az országgyűlés előtt a gazdasági válság közepette.

A különleges jogrenddel, a kormányzati igazgatással, valamint a miniszterelnök és a miniszterek fizetésével összefüggő törvényjavaslatról határoz keddi ülésén az Országgyűlés – olvasható az MTI hírében.

A különleges jogrend miatt módosuló törvényekről és Orbán fizetésének emeléséről is szavaz kedden a Parlament

Fotó: Facebook/Orbán Viktor/videórészlet

A 9 órakor kezdődő ülésen a napirend előtti felszólalásokat követően lesz a zárószavazás a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által benyújtott, az egyes törvényeknek a honvédelemmel, a gazdaságfejlesztéssel, valamint a kormányzati igazgatással összefüggő módosításáról.

Megkezdődik a honvédelmi adatkezelésekről szóló, indoklással együtt 134 oldalas törvényjavaslatot tárgyalása a parlamentben. Az újraszabályozott különleges jogrend miatt új honvédelmi törvény lép hatályba novemberben, ezzel indokolja a kormány a honvédelmi célú adatkezelési szabályok felülvizsgálatát.

Az Országgyűlés megvitatja az Állami Számvevőszék 2021-es szakmai tevékenységéről és az intézmény működéséről szóló beszámolót is.

Általános vita lesz a magyar kormány és a Visegrádi Szabadalmi Intézet közötti székhely-megállapodás kihirdetéséről szóló törvényjavaslatról, amely rendezi az intézet jogi státuszát, illetve meghatározza a tisztségviselőknek biztosított mentességek és kiváltságok körét.

Uniós jogharmonizáció a célja annak Nagy-Britanniával kötött beruházásvédelmi egyezmény megszüntetésének, amely szintén szerepel a napirenden. Ugyanakkor az Ománnal kötött a beruházások ösztönzéséről és kölcsönös védelméről szóló megállapodást most tervezi kihirdetni az Országgyűlés.

Forrás: mti.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Sürgősséggel tárgyalja a parlament, hogy Orbán fizetését, több mint kétszeresére emeljék. Sürgősséggel, mivel vészhelyzet van, nem?! A nagy sietségben a pedagógusok bérezésének rendezésére valamiért nincs idő, vagy kedv, vagy szándék, vagy egyik sem. Amint vagyonbevallásából "tisztán" látszik - sanyarú anyagi helyzetű miniszterelnökön való gyors segítségnyújtás viszont az ország elemi érdeke, hiszen úgy tűnik, hogy nyomorúságában nem számíthat "kőgazdag" édesapjára, módos feleségére, saját lábunkra állított lányára, sokszoros milliárdossá vált vejére, az ország leggazdagabb bugrisává cseperedett gyermekkori cimborájára, az őt reptető oligarchák arzenáljára. Segítségre szorul. Amit művelt 12 év alatt az országgal, valami mas járna neki, nem fizetésemelés!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/285909730_2110010159203707_12807282116066486_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=HB6Wvc51foEAX82RetC&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9QAlhY_KGv2wsfxMqPx8CNU0NhjV8oFpsf23SCLWIeOw&oe=62AC312B
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Már tényleg itt volt az ideje, hogy több, mint duplájára emelkedjen. Mégiscsak borzasztó, hogy a mi Vezérünket a világban csak a Templom Egere névvel voltak kénytelenek illetni. Égett a pofánk, hogy már arra is rákényszerültek, hogy a TEKet kérjék fel arra, hogy segítse ki a családot és a horvát pályák mellett eldobált pelenkákat összegyűjtve, majd azokat kifordítva kelljen az unokákra adni. Ha most Anikó asszonynak sikerül megfogni ezt a kis emelést (3,9%), akkor a 600.000 froncsi villámrajtot vehet és akár 610.000-ig is felszaladhat.
Eladott Ország
Amit művelt 12 év alatt az országgal, valami más járna neki, nem fizetésemelés. Remélem eljön az elszámoltatás ideje a köpcös gecinek és politikai prostituált, szélhámos bandájának!
justhpeter
Nem szavaz, végrehajtja a Führer parancsát !
justhpeter
@Eladott Ország: Vészhelyzet alatt lehet csak mert a "133 bátor ember" tudja, hogy ha nem szavazza meg, akkor valóban vészhelyzet lesz számukra. Elvégre hogy van az, hogy az ő "tiszteletdíjuk" közelít a 2 milla felé, a templomi egér gazdaállatuknak annyira nincs semmilye, hogy a ciklus végére majd koldulni kell neki. Érdekes lesz amikor a napi "értünk keccsölése" után kijön a kolostorából és leül a szintén kolduló tanár mellé. Vajon Karácsony közterület felügyelői elzavarják- e őket ?
evacica
@sgl: mocskos gerinctelen tolvaj banda! Orbánnak, Kövérnek is van pofájuk elfogadni ekkora fizetést, mikor a nép jó része éhezik! Egymás fizetését tudják az egekig emelni, de aki dolgozik az dögöljön meg! Megérdemli ez az ország, hogy ezt a szemét bandát nem zavarta el április 3 án! Majd csak beledöglünk ebbe a fene nagy orbáni jólétbe!
Lepényleső
Ez szavazás szó lealázása,- ahogy az összes annak mondottat 2010-óta a publikum saját szemével is láthatta?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.