Ezúttal nagy volt az egyetértés. 

Elfogadta a parlament – 133 igen szavazattal, 51 ellenében – azt a salátatörvényt, amely a miniszterelnök hatáskörébe vonta a politikai vezetők, vagyis a miniszterek, államtitkárok, kormánybiztosok, miniszterelnöki megbízottak illetményét.

Így ezentúl nem a köztisztviselői alapilletményhez vagy illetménytáblához kötődik a havi díjazásuk, hanem Orbán Viktordöntéséhez, ők ugyanis „a miniszterelnök által meghatározott mértékű illetményre jogosultak” az elfogadott szabályok szerint.

A pofátlanságnak ezentúl már csúcsa sincsen: megszavazták, hogy eltörlik a képviselők fizetések felső határát

Fotó: 123RF.com

Ráadásul eltörölték a rájuk vonatkozó fizetési plafont is. Eddig az illetményük nem haladhatta meg az előző évi bruttó átlagkereset (438 800 forint) tízszeresét, mostantól ez a korlátozás csak a miniszteri biztosokra és a kormányzati hivatalvezetőkre marad csak fent. A plafon eltörlése elméletileg lehetővé teszi a bruttó 4 millió 339 ezer forintnál nagyobb havi illetményeket is, ami alól csak a korábbi tárca nélküli miniszterek kaptak felmentést. Az előző kormány tagjai közül ugyanis Süli János Paks 2-ért felelős tárca nélküli miniszter és Mager Andrea nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter ugyanis bruttó 5 millió forintot kereshetett.

Jelenleg az államtitkárok, kormánybiztosok és miniszterelnöki megbízottak bruttó 1 millió 750 ezer forint (a képviselői mandátummal rendelkező államtitkárok 1,3 millió forint) fizetést kapnak. A miniszteri illetmény bruttó 1 millió 296 ezer forint, azonban az összes miniszter ettől eltérő személyi illetményt, bruttó 1 millió 979 ezer forintot, kap. A minisztereknél ugyanis már négy évvel ezelőtt lehetővé tették, hogy a törvényben megállapított fizetésük helyett a kormányfő más összeget állapíthasson meg.

Akkor ez náluk 62 százalékos emelést jelentett, mert 1,1 millió forintról 1 millió 782 ezerre emelkedett a legtöbb miniszter fizetése.

A jogszabály elfogadásával hosszú idő után emelkedik a miniszterelnöki fizetés. Arról, hogy mennyivel, a 24.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: 24.hu

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ez így helyes, igaz hülyemagyar maffiahívők!
Megérdemlik, hiszen ők a maffia tagjai! Ti meg csak haljatok éhen, hiszen ezt akartátok!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Kalózok vezére jogosult a rablott kincsek szétosztására - láthattuk nem egy karibi történetben?
De létezhet,hogy sokaknak jut eszébe ennek kapcsán ilyen?
Meszy
Érdekes.. Itt nem tobzódnak és visítanak a mocskos narancspatkányok. Kényelmetlen lenne védeni a tolvajokat ti férgek?
Bogatir
Nem látnak és hallanak. Fejük a vajda seggében.
balos
@ómió: .Urva mamád!Ők sírtak,amikor az mnbaszott bank vezető milliókat keresett!Most még a miniszterikurva is annyit keres,mint a jeff bezos!Legalább válts hintalóra,mert ezen a pályán csak a lovak seggét nyalhatód,hacsak nem rúgnak tökön!
nezelodo
Istenem hol vannak már azok a pofátlanul magas fizetések és a pofátlanul magas végkielégítések, amit ellenzékben rikácsolva emlegetett, úton útfélen Orbán, aztán hatalomra jutva 98 %-os külön adóval jutalmazta a kirúgott közszolgákat, köztisztviselőket, közalkalmazottakat! Aztán amint rákapott Orbán Lőrinc a pénz ízére, szép lassan el törölték az akkor már nekik is fájó külön adó intézményét.
ómió
@balos: De, ha "urva" a mamád, miért hazudnád a máséra, bolsiék gyagyása!? Csak nem a lopásszünetetek és az ezzel járó államcsődhiány-szindróma nyomaszt téged még a Böszmeánuszból makogtodban is!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.