A Ryanair vezérigazgatójának stílusa elfogadhatatlan és hagy maga után kivetni valót. Bárcsak akkor is ilyen gyorsan születnének meg a légitársaság válaszai, amikor a magyar állampolgárok fordulnak hozzá ügyfélpanasszal – üzente Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter Michael O'Leary Ryanair-vezérnek, aki az "extraprofitadót" illette kritikával.

Durvul a cicaharc a kormány és a Ryanair között: most így szólt vissza a leidiótázott, duzzogó miniszter

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án. MTI/Balogh Zoltán

Mint a Napi.hu emlékeztet, egy kormány nem szólhat bele abba, hogyan szabja meg árait egy légitársaság, amiatt legfeljebb az utasok panaszkodhatnak – mondta többek között O'Leary Európa legnagyobb fapados légitársaságának első embere.

"Ez a Nagy Márton egy komplett idióta"

– fogalmazott Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója a hvg.hu-nak azzal kapcsolatban, hogy mi járt a fejében, amikor először hallott a légitársaságokra kivetendő extraprofitadóról.

A vita előzménye, hogy a Ryanair a júliusra vagy későbbre megvásárolt jegyek vásárlóinak levelet küldött arról, hogy ha utaznának, akkor meg kell fizetniük a 10-15 euró plusz terhet, mert a légitársaságnak nincs "semmilyen extraprofitja", hogy azt megfizesse. Júliustól pedig beépítik az adóterhet a díjakba. Az adó mértéke Európán belül 3900 forint (nagyjából 10 euró) utasonként, azon kívüli úticélokra 9750 forint.

Nagy Márton a stílus szóvátétele mellett azt is reméli, hogy "nem ilyen arroganciával kezelik az utasok problémáit, bár a kialakult gyakorlatuk nem túl empatikus a tapasztalatok szerint".

A kormány korábban fogyasztóvédelmi eljárást is indított a céggel szemben.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Kedves Vezérigazgató úr, képzelje, nálunk az egész kormány ilyen emberekből áll.
Nagy Mártonnak még a kinézete is olyan mint egy ejtőernyős TSZ-elnöké.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
Kihívhatnák egymást pisztolypárbalyra halálig,bármelyik veszít is,az emberek nyernének
jesz
ez az új miniszter sem gondolta, hogy le merik hülyézni nagy nyílvánosság előtt...amiről az egész civilizált világ értesül...
...és ez még csak a kezdet...most kapnak vérszemet a kritizálók...
izéke
@izéke: párbaj na mielőtt beszólnak :D
namihami
Azt mondják, hogy általában az első reakció a legjobb. Most megint bizonyságot nyert ez a mondás.
Nyírfa
Kedves Vezérigazgató úr, képzelje, nálunk az egész kormány ilyen emberekből áll.
Nagy Mártonnak még a kinézete is olyan mint egy ejtőernyős TSZ-elnöké.
puszt
Még mindig nincs válasz arra, h a pár éve több száz milliárd veszteségnek melyik része az extraprofit!
Amíg erre nincs válasz, addig az az idióta csak várja a könyvet...
puszt
"stílusa elfogadhatatlan és hagy maga után kivetni valót." Pont, m a tiétek!!!
Merthogy a hazudozás, a csalás a titkolózás meg számunkra elfogadhatatlan!
volvós
@Nyírfa: sokkal roszabb...mint egy psyhopata kócsag...
Clavigo
@volvós: ..:):) mint egy kalácsképű buziqrva...
Eladott Ország
Marci ránézésre is egy idióta. Aki olyat ki mer ejteni a fidesz szaros pofáján, hogy az Euró bevezetése nem priorítás, az vagy egy rohadt ,tróger bűnöző, vagy elmebeteg!
Gyurka80
@Nyírfa: És neked milyen a kinézeted? Néztél mostanában tükörbe?
Gyurka80
@Eladott Ország: Te vagy elmebeteg, kérdezd meg a szlovákokat az EUR-jukkal!
Nyírfa
@volvós: 13.02

Szegény kócsag, ha tudná, hogy Nagy Mártonról valakinek ő jutott az eszébe. :) A kócsagra nézve ez határozott sértés. :)
Eladott Ország
@Gyurka80: A szlovákok köszönik jól vannak az "Ejróval", mi meg mehetünk a 400 forintos euróval, a p*csába vásárolni mivel az áruk többsége nyugatról jön, nem a türk-kipcsak földröl és mehetsz vele nyaralni a határon túlra a szarrá ment forinttal. Januártól euró lesz a horvátoknál etc... Kedvenc idézetem: Mindíg az osztja az észt, ...
i.pinimg.com/originals/d9/df/e6/d9dfe6347c8b6360b28c815418def692.jpg
rokker33
Ez mondja hogy komplett idióta?? Ő mi? Az utasok pénze érdekli őket, ha bármilyen probléma merül fel, akkor elzavarjàk a panaszkodó utast a picsába! Inkább fogja be a pofáját ez a szerencsétlen még a végén rosszabb helyzetbe kerül...
volvós
@Nyírfa: 13.41 köcsögöt akartam írni, csak direkt " félreütöttem " BOCSIKA !!!
Gyurka80
@Eladott Ország: Látom nem kérdezted meg, csak okoskodsz! Tehát te vagy hülye , mint a ...
Nyírfa
@volvós: 15.43

Én meg úgy voltam vele, hogyha kócsag, akkor legyen kócsag, biztosan van hasonlóság Nagy és egy idióta kócsag között. :))
Na de a köcsög, az klasszisokkal jobb, pláne, ha még pszichopata is! :))
volvós
@Nyírfa: millió " normális "embernél kihúzta a gyufát... ha még csak a külalakja lenne a baj azt elviseljük, de a modora a kalács képe a sokunkban kivált gyűlöletet...de O1G csapatában tuti, hogy jól szerepel az orális helységben...a fene a gusztusát !!! :-)))))))))
evacica
@rokker33: Te szerencsétlen! Nem kell velük utazni, különben igaza van a vezérigazgatónak!Ezek a miniszterek egy nagy 0 Orbán szolgái sok pénzért amit persze mi fizetünk, és nyomják a hülyeséget amit Orbán kitalál! Az milyen extraprofit amikor a pandémia alatt a földön álltak a gépek és nem hoztak hasznot, csak veszteséget termeltek, mert a földön állása a gépeknek nem kevés pénzbe kerültek! További jó fagyizást!Th csak veszteséget termeltek! És a haverokra miért nem vet ki extra adót jóságos "főnökötök" pl kasszónok Szerencse Játék ZRT?!!!
FLETÓ
Tessék, kérem! El lehet innen menni! Tessék...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.