A volt külügyminiszterrel és uniós biztossal Balázs Péter professzorral a Hírklikk beszélgetett Orbán Viktor interjúnak álcázott pénteki rádiós szózatnak arról a részéről, miszerint Magyarország a békét akarja finanszírozni, ellentétben az Európai Unióval.

Ha Orbánnak egyszer igazat kellene mondania, abba bele is halna tán – jelentette ki az egykori külügyminiszter
Kép: YouTube

Balázs Péter szerint az Európai Unió az utóbbi hónapokban hatalmas erőfeszítéseket tett azért, hogy ne finanszírozzák Putyin háborúját Ukrajnában. A németek még az Északi Áramlat második vezetékének építését is leállították, ami számukra veszteségekkel jár, de a politikai hasznot nagyobbnak tartják, hiszen így megvonják az erre szánt összeget Oroszországtól.

Ha Orbánnak egyszer igazat kellene mondania, abba tán bele is halna. Hatalmas csúsztatások hangzanak el tőle, s mind kommunikációs produktum. Most ugyan kimondta az unió nevét, de annak, amit állít, pontosan az ellenkezője igaz.

- mondta el, majd hozzátette, hogy a nemrég elfogadott hatodik szankciós csomag az olajembargót is bevezette, egyedül Orbán Viktor kérte, hogy hadd finanszírozhassa tovább Putyin háborúját.

A volt külügyminiszter szerint nincs még egy NATO-, vagy uniós tagállam, amely ennyire kitartana Oroszország oldalán, és amely ennyire kerülné, hogy néven nevezze az agresszort, amit a magyar vezetés csak kényszeredetten tett meg. 

Nincs még egy ország, amelynek vezető politikusai ennyit érvelnének az ukránok ellen, miközben a világ túlnyomó részének szimpátiája és támogatása kíséri őket. Legújabban az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un állt ki Putyin mellett, de a kínaiak már nagyon óvatosak Oroszországgal, amely veszélyes kalandokba bocsátkozott.

- emelte ki, ugyanis szerinte ez a támadás ugyanis nemcsak Ukrajnának fájdalmas, hanem megkérdőjelezi a II. világháború után kialakult egész világrendet.

Forrás: Hírklikk

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Csak nem ér bennünket az a szégyen, hogy a miniszterelnök egyszer bármiben igazat mond ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
@kereső: orbánfóbiád van ... kezeltetni kellene :)
kereső
@KisTehen: Mivel , te marha?? Volt szabad sajtó, működtek a fékek-és ellensúlyok, a szólásszabadság már-már a szabadosság szintjén, volt társadalmi egyeztetés, a válság ellenére nem voltak piac ellenes intézkedések- mindenki ott tüntett,ahol akart-és [email protected] össze az ország főterét. 2006-szeptember-októberében a törvényes hatalom , és államrend elleni bűncselekmények sorozata zajlott- amelyet a liberálisok ???/szdsz/ értelmiségi körei a szólás-és véleménynyilvánitás szabadságaként kommunikáltak, megbénitva ezzel a kormányt-és az igazszágszolgáltatást. Mindez karöltve zajlott a Tassszal, gaudi-nagy tamás újnyilas ügyvéddel...bizonyára örülnének nagyon sokan, ha már nem lennének azoik, akik átélték azokat az időket.
kereső
@KisTehen: Nekem? Nekem nincs, én egyszerűen utálom és megvetem-és még embernek sem tekintem. Ez nem fóbia, hanem természetes reakció .
kereső
@KisTehen: És, még csak nem is haragszom rá.Azokra haragszom, akik mindezt lehetővé tetté a "demokratikus" megmondó elitre.
KisTehen
@kereső: hogy mivel? azzal, hogy hazudott az embereknek a választási kampányában
kereső
@KisTehen: Mit hazudott???Ha egyszer is eljutnátok oda, hogy ténylegesen és tételesen felsorolnátok mindazt amit nem vallott be "hazugság" gyanánt. Ja, kéretik elfelejteni a költségvetést- mert annak időarányos értékelése , és a teljesités bemutatása éppen az akkor hatályos törvények szerint történt- csak éppen orbánék hazudták azt, hogy nem igy van. A magyar nagyon "hozzáértő" és tájékozott meg elhitte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.