Válaszlevelet írt Orbán Viktor miniszterelnök annak a 44 európai parlamenti képviselőnek, akik a napokban közös levelet intéztek hozzá az ukrajnai háború kapcsán; a kormányfő válaszában kiállt a béke és Ukrajna megsegítése mellett, ugyanakkor elutasította Magyarország sértegetését, egyházi vezetők kitiltását és a józan ésszel szembemenő szankciós javaslatokat – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Orbán duzzogott ismét egy kicsit: ne sértegessenek

Fotó: Facebook

Orbán Viktor szerint az orosz-ukrán háború kapcsán Magyarország álláspontja kezdettől fogva világos volt,

"elítéljük az Ukrajna területi szuverenitása elleni orosz támadást, a Budapesti Egyezmény megsértését. Békét akarunk. A fegyveres konfliktust be kell fejezni, a vitákat tárgyalás útján kell rendezni. Segíteni kell Ukrajnát, és gondoskodni kell a menekültekről. Eddig közel 800 ezer menekült érkezett Ukrajnából Magyarországra, akiket élelemmel, szállással, gyógyszerrel láttunk el. A gyermekek számára oktatást, a felnőttek számára munkát biztosítunk. Magyarok tízezrei fogadták be az otthonukból menekülőket, gyűjtöttek adományt, vállaltak önkéntes munkát. Mindeközben Ukrajna számára humanitárius segítséget, adományokat, élelmet, üzemanyagot, gyógyszert küldtünk és küldünk".

Orbán Viktor leszögezte, mindezért Magyarország és polgárai nem sértő és kioktató hangnemet, hanem elismerést és köszönetet érdemelnek.

"Magyarország alkotmánya védi a vallásszabadságot, ezért egyházi vezetők szankciós listára helyezését, a hívektől való elszigetelését Magyarország soha nem fogja támogatni. A béke az egyházak tevékeny szerepvállalásával állhat csak helyre. Ez a véleményünk előzetesen valamennyi tagország előtt ismert volt"

- húzta alá a miniszterelnök.

Hozzátette: Magyarország az eddigi hat szankciós csomag elfogadása során mindent megtett annak érdekében, hogy az európai egység fennmaradjon.

"Tettük ezt úgy, hogy egyre nehezebb volt érvényre juttatni azt a korábban konszenzuson alapuló elvet, hogy a bevezetett szankciók ne okozzanak nagyobb kárt nekünk, mint Oroszországnak".

Orbán Viktor kiemelte: az Alapszerződés szerint az Európai Tanács a döntéseit egyhangúlag hozza. A vétójog fogalmilag értelmezhetetlen, egyhangúság hiányában ugyanis nem születhet döntés. Ahogyan az Európai Parlament képviselőinek az Európai Tanács tagjai nem határozhatják meg, hogy hogyan szavazzanak, úgy ez fordítva is igaz.

"Európa érdekében is fenntartom Magyarország jogát arra, hogy a józan ésszel szembemenő, a magyar és európai családok elszegényedésével fenyegető javaslatokkal szemben őszinte beszéddel és higgadt érvekkel fellépjek. Biztos vagyok abban, hogy ebben a törekvésemben Önök között is egyre több partnerre találok. Ez nemcsak Magyarország, hanem Európa érdeke is"

- zárta válaszlevelét Orbán Viktor.

Címlapkép: Facebook

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
A 800 ezer menekült tiz százaléka nem maradt eddig Magyarországon, hanem utazott tovább más országokba. Ne verd ezzel a hordót, mert ez egyszerűen nem igaz! Még ebben is hazudsz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Mondtam, hogy nem is érti hogy mit is írtak neki az Uniós képviselők...
kereső
A 800 ezer menekült tiz százaléka nem maradt eddig Magyarországon, hanem utazott tovább más országokba. Ne verd ezzel a hordót, mert ez egyszerűen nem igaz! Még ebben is hazudsz.
Toller Béla
Ez az ordas gazember most is - természetesen - hazudott ! A magyar állam nem fogadott be tízezreket, nem látta el őket minden földi jóval, legkevésbé munkával, iskolával, stb. De még az azonnali regisztrációs igazolvány kiadásával is csak a ideérkezettek egy százalékát látta el ! Szóval összevissza hazudozik, remélhetőleg ezt az érintettek is felfogták már. A gazfickó összemossa a külföldi munkavállalásokat a migrációval, a szezont a fazonnal, csak, hogy jobb színben tűnhessen fel. Ennyire azért nem ostoba ...
ómió
A sok neobolsi pribéknek hiába ismételgeti a normalitást!
balos
@ómió: Anyádnak remélem nem ezt morzsolgatód a ravatalán?De!
tudode
Sok beszédnek sok/k a zaja, mivel volt idő, amikor egyértelműbben nyilatkoott a felcsúti Soros ösztöndíjas, sajá orgánuMÁVAL:
.
""""Orbán Viktor szerint, ha Oroszország megtámad egy független államot, akkor nekünk magyaroknak már csak 56 miatt is különösen világosan, és keményen ki kell állnunk. Persze ezt nem most mondta, hanem még 2008-ban Szárszón egy konferencián, amikor az Oroszok Grúziát rohanták le, és még nem sefteltünk velük atommal. """
-------------------
.
A világháló nem felejt!!!
tudode
Azaz:

Sok beszédnek sok/k a zaja, mivel volt idő, amikor egyértelműbben nyilatkoott a felcsúti Soros ösztöndíjas, sajá orgánuMÁVAL:
.
---- Orbán: 56 miatt is kötelességünk világosan beszélnünk az orosz agresszióról
www.youtube.com/watch?v=0ndu5mhU1bw&t=5s
.
„”””Orbán Viktor szerint, ha Oroszország megtámad egy független államot, akkor nekünk magyaroknak már csak 56 miatt is különösen világosan, és keményen ki kell állnunk. Persze ezt nem most mondta, hanem még 2008-ban Szárszón egy konferencián, amikor az Oroszok Grúziát rohanták le, és még nem sefteltünk velük atommal.”””
---------------
.
A világháló nem felejt!!!
kereső
"Tisztségviselők, akik magyar papírokhoz jutottak:

Szergej Nariskin, az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat (SZVR) vezetőjének fia, Andej Nariskin, illetve Andrej Nariskin felesége és gyermekei;
Dimitrij Boriszovics Pavlov orosz üzletember, akit a moszkvai szervezett bűnözéssel is összefüggésbe hoztak;
Pavel Eduardovics Melnyikov orosz üzletember, akinek finnországi cégénél korábban a helyi hatóságok is razziáztak;
Andrej Kalmikov orosz üzletember, az Aeroflot orosz állami légitársaság fapados leánycégének vezetője;
és Vlagyimir Blockij, az orosz duma tagja, és családja.
Emellett a G7 információi szerint 1265 orosz állampolgár szerzett letelepedési kötvényt.

Az EP azt szeretné, hogy az uniós tagállamok először korlátozzák, utána kivezessék az olyan vízumprogramokat, amelyek letelepedési jogokat biztosítanak nem EU-s tagállamokból érkezőknek, és vizsgálják felül az összes eddigi jóváhagyási kérelmet."

Az IIB - kémbank a diplomáciai mentességgel, a roszatom közép-európai központja Bpesten, azok az orosz oligarchák akik a mai napig közbeszerzést nyernek és közpénz támogatást, a diplomata útlevelek megszámlálhatatlan és ellenőrizhetetlen kiadása,...Sértődött? Verje a scheggét a földhöz!
kereső
Ezt a levelet személyesen orbánnak cimezték- a levél róla szól, arról, hogy ő álljon a történelem jó oldalára! És erre B+ Magyarországgal, meg a magyxxar emberekkel takarózik. Még egy ilyen gyáva , függöny mögül aljaskodót, mint ez!
colibri
A lőtéri kutyát sem érdekli orbán duzzogáza. (ez sem, mint ahogy a Hosszú-film sem...
dr. prédikátor
more!!! EGY LÓKUPEC NE DUZZOGJON , HANEM HÚZZÁL EL A SUNYI PI8CSÁBA!!! DE MINÉL ELŐBB
Clavigo
Engem senki nem sértegetett az EU- ból ... Idióta Faszfej...
kisfalud
A duzzogó mini. elnökünk az egyházi vezetők szankciós listára helyezését említve biztos az Iványi Gáborra gondolt! Vajon miért nem veti be a tekintélyét az érdekében, úgy mint ahogy az orosz pátriárkáért is harcba szállt?
ómió
@balos: Hát te, idiótája!? Anyád ravatalánál is az Internacionálét harsogod?
evacica
@kisfalud: Mert őt is gyűlöli, mert Iványi kritizálni merészelte!Egy bosszúálló senkiházi!Iványinak a kis ujja is többet ér Orbánnál!
evacica
És ki nem sz...le, hogy a kis diktátor duzzog?! Ki a fene ő, hogy nem lehet kritizálni?! Egy nagy 0!!!
Németh István
Az Orbán Viktor rendkívüli finomsággal írt válaszlevelével kapcsolatosan, CSAK annyit > a büdös picsába kellett volna elküldenie mind a 44 szemét moslék alakot, akik beültek az ursula - usa,-nato, soros,-biden,-zelenszkij - projektbe és leszarják a saját népeik ellehetetlenítési folyamatát, az ember és népirtást szorgalmazzák > mert az eddig beleinvesztált hatalmas összegeket akarják aljas eszközökkel vissza-szerezni! Az nem jut eszükbe, hogy ha minél többet áldoznak bele a háború ösztönzésébe az annál nagyobb károkat fog okozni mindnyájuknak! Az oroszok a csak a napoleoni, hitleri időket vegyük alapul hősként fognak kijönni a háborús bűnös folyamatból amelyet az usa agresszió idézett elő!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.