Hogy senki ne értse félre, a belügyminisztert Orbán Viktor és Gulyás Gergely is elkísérte.

Béremelés helyett örüljenek, ha nem lesz elvonás a humánszférában

Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt beszél meghallgatásán az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án. MTI/Kovács Attila

A humánszférában legfeljebb annak lehet örülni idén, ha nem lesz elvonás – forrásaink többek között ezt a konklúziót vonták le a terület egy részéért is felelős tárcavezető, Pintér Sándor zárt körű csütörtöki állománygyűlésen mondott beszédéből.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen rendezett miniszteri tájékoztatón csaknem félezren hallgathatták meg az egyes területek államtitkárainak bemutatkozását, valamint Pintér Sándor belügyminisztert. A fórumon részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, akit Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter is elkísért.

A Népszava úgy tudja, a rendezvény elején külön is figyelmeztették a hallgatóságot, hogy tilos hangfelvételt készíteni és fotózni.

Pintér egyértelművé tette azt is, hogy pontosan tudja: a hozzá tartozó területek mindegyikének vannak megoldásra szoruló bérproblémái, ám ezek orvoslásáról szerinte akkor érdemes majd beszélni, ha már kiderült, van-e mit szétosztani.

Szavaiból úgy tűnt – fogalmazott egyik forrásunk –, hogy gazdaságélénkítésre, honvédelemre még csak-csak lehet némi forrás, ám a humánszférában idén legfeljebb annak lehet örülni, ha nem lesz elvonás. A csaknem öt órás rendezvény alatt az uniós források esetleges érkezéséről egyetlen szó sem esett. Az viszont elhangzott, hogy

az orvosi bérek jövő évben esedékes további 10 százalékos emelését az intézményvezetők fogják szétosztani teljesítményarányosan.

Címlapkép: MTI/Kovács Attila

Forrás: Népszava

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Nem kell hozá sok idő, nem lesz rendvédelmis,egészségügyi szakdolgozó,pedagógus,tűzoltó. Mit képzel vajon orbán?
Hogy ezeket az embereket évekig hülyítheti, és majd szaré-húgyé dolgoznak a végtelenségig?Miközben ---dühítő---,de orbán 5 millió keres, és az óriásira dagadt parlamenti vízfej tagjai sem keresnek keveset. A láncos kutya államtitkárok, a megszámlálhatatlan miniszteri biztos, és egyéb léhűtők ritkítása nem került szóba,pedig sok-sok évvel ezelőtt ezek töredékével is működött az államigazgatás. Ehelyett a közhivatalok--okmányirodák,stb-- dolgozói közül fognak embereket elküldeni. Felháborító,amit orbán művel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
@Eladott Ország: mégnagyobb baj, ha ezek eltakarodnak, akkor bárki is következik az ország vezetésében, a hátrahagyott hatalmas adósság és káosz miatt pár hónap alatt belebukik...

Ezt a fidesz így találta ki...jelenleg a húrfeszítés folyik, kérdés mikor pattan el?
Eladott Ország
@jesz: ma. 11:27 ◘ Ezeknél bárki jobb lehet. El kell zavarni és bíróság elé kell állítani őket! Ez a banda több Marshall-segélynyi pénzt lopott el!
csipetke
@justhpeter: 10:46 Ehhez nem lehet semmit hozzátenni. Abszolut összefoglaltad.
Néro2
Már nincs mit szétosztani mindent elloptatok. Ugye olajos Sanyi.
Peller Anikó
Örüljenek ha nem lövetnek a humán Vérában, há nehogymá a stadionokra félretett, összekuporgatott péncet odaadják a plebs tanaraknak. Úgyis csak arra jók, hogy kitanítsák a gyerekeket ahelyett, hogy hülyének hagynák űköt. A végén még majd nem szavaznak rá a nyomorultak. Azt lövetnek a human Várában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.