Magyarország kész kompromisszumot kötni Brüsszellel annak érdekében, hogy feloldódjon a régóta húzódó patthelyzet, és az ország hozzáférjen a helyreállítási alaphoz – közölte Navracsics Tibor területfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter.

A helyreállítási euromilliárdokért az Orbán-kormány beadja a derekát?

Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszterjelölt meghallgatása az Országgyűlés európai ügyek bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án. MTI/Kovács Attila

Magyarországnak 7,2 milliárd euró járna a gazdaságélénkítési alapból, de ezen felül a 9,6 milliárd eurónyi fejlesztési hitelre is igényt tart, tehát összesen 15 milliárd eurót szeretne kapni az uniótól – írja a 24.hu a Euronews nyomán.

A bizottság azonban a korrupciós aggodalmak miatt még nem hagyta jóvá a pénzek folyósítását. Két hete a lengyelek helyreállítási tervére is zöld jelzést adott Brüsszel, így Magyarország lényegében utolsó a sorban.

Bízom benne, hogy a miniszteri kinevezésem új lendületet adhat a tárgyalásoknak

– nyilatkozta a miniszter a brüsszeli tárgyalások szünetében az Euronewsnak.

Navracsics konkrét példákat is említett: a kormány vállalja, hogy évről évre csökkenti az egyszereplős közbeszerzési eljárások számát vagy arányát, jogorvoslati lehetőségeket nyitnak meg, ami ellenőrizhetőbbé teszi az eljárásokat, illetve azoknak a jogorvoslatát is.

Címlapkép: MTI/Kovács Attila

Forrás: 24.hu

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ezzel a kormánnyal semmiféle kompromisszumot sem szabad kötni!!! Sok éves példa mutatja, hogy csak azt tartják be, ami a saját érdekük!!! Az EU nagy hibát követne el, ha bármibn is enged orbánnak!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
laszlobihari
ez a kormány is olyan mint a "lányok" az ötös út mellett a kamion parkolókban, jó pénzért ők is szinte mindent megtesznek!
volvós
Vén b.zi vidéki tanítóbácsi !!! Az eddigi szopós térdelős dolgod az EU-BAN NEM LESZ ELÉG...( én szóltam...)
kereső
@drrotf: Pontosan erről ir Németh Péter- a cikknek csak egy részét másoltam be, érdemes rákeresni és elolvasni a Népszavá-n. Arrókl nem is beszélve, ha az unio most IS! enged,azaz orbánnal ismét hajlandó lesz egy rossz kompromisszumra, az akkorra pofon a magyar demokratikus közösségnek,(nem a pártokra gondolok, hanem magunkra), hogy a fal adja a másikat.
bence
Ezek pénzért még a saját anyjukat is eladnák ! Óva intem az EU-t , hogy bármilyen alkut kössön velük !
Gazella
@csak úgy...: És mégis nyilt keleti hitelekkel
Yoda69
@Peller Anikó: Jogos, ez lemaradt. De ezt meg az unio se tudja kisajtolni beloluk, csakis egy kormanyvaltas.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.