Magyarország kész kompromisszumot kötni Brüsszellel annak érdekében, hogy feloldódjon a régóta húzódó patthelyzet, és az ország hozzáférjen a helyreállítási alaphoz – közölte Navracsics Tibor területfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter.

A helyreállítási euromilliárdokért az Orbán-kormány beadja a derekát?

Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszterjelölt meghallgatása az Országgyűlés európai ügyek bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án. MTI/Kovács Attila

Magyarországnak 7,2 milliárd euró járna a gazdaságélénkítési alapból, de ezen felül a 9,6 milliárd eurónyi fejlesztési hitelre is igényt tart, tehát összesen 15 milliárd eurót szeretne kapni az uniótól – írja a 24.hu a Euronews nyomán.

A bizottság azonban a korrupciós aggodalmak miatt még nem hagyta jóvá a pénzek folyósítását. Két hete a lengyelek helyreállítási tervére is zöld jelzést adott Brüsszel, így Magyarország lényegében utolsó a sorban.

Bízom benne, hogy a miniszteri kinevezésem új lendületet adhat a tárgyalásoknak

– nyilatkozta a miniszter a brüsszeli tárgyalások szünetében az Euronewsnak.

Navracsics konkrét példákat is említett: a kormány vállalja, hogy évről évre csökkenti az egyszereplős közbeszerzési eljárások számát vagy arányát, jogorvoslati lehetőségeket nyitnak meg, ami ellenőrizhetőbbé teszi az eljárásokat, illetve azoknak a jogorvoslatát is.

Címlapkép: MTI/Kovács Attila

Forrás: 24.hu

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ezzel a kormánnyal semmiféle kompromisszumot sem szabad kötni!!! Sok éves példa mutatja, hogy csak azt tartják be, ami a saját érdekük!!! Az EU nagy hibát követne el, ha bármibn is enged orbánnak!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Jó sokat kell nyalnod navravics, hogy szóba is álljon veled az EU.
addig úgy se kap EU pénzt a magyar amig nincsenek tekjesítve a követelések az EU felé.
Másik a fidesz eu képviselők a pálya szélére lettek téve.
vacsi
@Pálinkás Pál: Annál is inkább, mert Magyarországnak erre a pénzre valójában nincs szüksége. Főleg a hitel részére.
Jozefina
Ezzel a kormánnyal semmiféle kompromisszumot sem szabad kötni!!! Sok éves példa mutatja, hogy csak azt tartják be, ami a saját érdekük!!! Az EU nagy hibát követne el, ha bármibn is enged orbánnak!!!
justhpeter
Navracsics miniszter a kormány kamukirálya.
kisfalud
Lehet, hogy már óvatosak a brüsszeli bürokraták, annyiszor vezette orruknál fogva őket Orbán. Amúgy komolyan elhiszik nekik, hogy ezentúl nem lopnak, vagy csak a zsarolásnak engednek?
Nyírfa
Pártunk és kormányunk éppen azon van, hogy kompromisszumokat kössön, Ennek érdekében megindította az önkormányzatiság felszámolását, listázza az ellenzékieket, és veszélyessé nyilvánítja őket - minket - a társadalomra - újságírókat, aktivistákat, civileket, véleményt formáló vagy csak a fülkében ikszelő ellenzéki szavazókat.
Bevezette és tartósítja a rendeleti kormányzást, amely örve alatt a bármitől a mindenigre kiterjesztette a hatalmát.

Kedves EU, értjük, mi, hogy pengeélen táncoltok, de van egy kérésem: a mi kezünket ne engedjétek el, de Orbánét, igen.
Megköszönöm.
balos
@sgl: Én speciel azt,hogy egymás farát nyalják fényesre a behatoló muszka bránerre!
dr. prédikátor
DE CSAK ADDIG LESZ KOMPROMISSZUM MIG MEGJÖN ESETLEG A LÓVÉ!!!
dr. prédikátor
@Shikari: KUSS LEGYEN TE KOTONSZÖKEVÉNY KLOZETLAKÓ!!!
kereső
Egyetlen gondom van az egésszel. Itt nem korrupcióról van szó, hanem arról, hogy egy politikai/gazdasági maffia megszállta az államot, mégpedig azért, hogy az állam forrásait magánositsa- ebbe bele tartoznak az eu-tól érkező források. És akkor az eu-t megvezetendő a maffia állam engedményeket kiván tenni- hajlandó!!! kompromisszumokra. Nem cinikus ez igy egy kicsinykét? Nem. Ez pofátlan és aljas , nem véletlen hogy Magyarország egyik legnagyobb fehérgalléros bűnözőjét bizták meg a dolog lebonyolitásával- aki eléggé gerinctelen ahhoz, hogy mindezt végig vigye. Azután meg minden megy tovább a maga útján- ha lopásról van szó, a maffia nagyon találékony tud lenni, és saját magára szabott törvényekkel körülbástyázva, az ország ugyanott lesz, ahol a part szakad. Az egésznek a rákfenéje- nem működik a fékek és ellensúlyok rendszere/elfoglalta a maffia/, nincs tényfeltáró , szabad sajtó, a parlament a maffia főnök bábszinháza. Tessék mondani kedves eu- mindezek hiányában, hogyan lkehet biztositani, hogy ne sérüljön az eu -s költségvetési pénzek felhasználása, azok átláthatóak més transzparensek legyenek- akkor, amikor ez az állam a saját költségvetését sem hajlandó ilyen módon megalkotni.
orsos vendel
"narancsos: A kormány kész kompromisszumot kötni Brüsszellel az uniós pénzekért" SZEMET; ALJAS fideSS !!!
dr. prédikátor
@Shikari: TAKARODJ TE HANGOS CUPPOGÁSSAL SZOPÓ BUZNYÁK KÖCSÖG!!!
Eladott Ország
A bűnöző román cigány ( többgenerációs migráns) nem fogja helyreállítani a demokráciát és nem fogja megszüntetni az Uniós pénzek ellopását, mert az a gecinek és sleppjének a halálát jelenti. Békesi László: „A fidesznek a hatalom azaz eszköz amely nélkül nem tudja megúszni a büntető eljárást, megtartani a harácsolt vagyont. Orbán Viktornak semmi se elég drága miniszterrelnökségének megőrzéséhez!”...
pbs.twimg.com/media/EqtZVZtWMAAUInz?format=jpg&name=900x900
Yoda69
Megkaphatjak ezt a penzt, a feltetel eleg egyszeru:
- be kell lepni az europai korrupcio ellenes ugyeszsegbe
- vissza kell allitani a jogallamat
Eleg egyszeru es teljesitheto feltetelek egy demokraciaban. Ha pedig nem, akkor asszem nincs mirol beszelni.
134.bátor
Meg kell adni,ezzel a mulya pofájával,ártatlan kinèzetèvel,bárgyú tekintetèvel sokakat megtèvesztett...az " emberarcú fideszes"...
Egy szavát sem szabad elhinni,mert ha megkapják a pènzt,ugyanaz lesz mint eddig. Kivève ,hogy a helyreállîtási alap kèt nap alatt eltűnik
Peller Anikó
@Yoda69: A aaa,

- 1. ...
- 2. ...
- 3. Vissza a lopott vagyont, a lényeg kimaradt.

Csak ezután.
tudode
Azok után, hogy a magyarok képviseletében az EU-ban is kitelt a becsülete az egyeduralkodónak ígéret/szavak szintjén sajnos az EU-t nehéz lesz bepalizni. Annál is inkább, mivel pacekbe tudatták őféleségével sokadjára, hogy nem oda buda, pl.:
.
--- Guy Verhofstadt- Orbán- Sargentini- jelentés11 Sep 2018
www.youtube.com/watch?v=1pDI1kHjlog&t=8s
--------------

Miután az EU-s néppártban is kitelt a becsülete, hasonlóan ahhoz mikor a papájával ízmozott:
.
---Miért nem jött össze Orbán szélsőjobbos, populista szupercsapata az Európai Parlamentben?
24.hu/kulfold/2021/12/08/szelsojobb-szuperfrakcio-orban-salvini-le-pen-europai-parlament/
--------------

Szerencsétlen flottás/ország az aki kenyere javát már megette, és még mindig keresi a helyét
.
---- Beleszédültünk, amikor végignéztük, hányszor váltott irányt Orbán
www.youtube.com/watch?v=RVOvGyGYc-Y
-
Megánügye lehetne a tinglitangizása, ha már nem rántaná magával az egész országot!
---------------
.
???
kereső
@Peller Anikó: kezdjük talán a magánalapitványokba "kiszervezett" vagyonokkal- egyetemek+mnb+mcc+.azok az allapitványok, amelyekbe traszportálták a külföldön - Szlovéniában,Horvátországban, Szlovákiában megvásárolt ingatlanokat- az eredeti vásárló minden esetben a magyar állam volt.Utána jöhet a mezőhegyesi ménes birtok...etc. Majd a takarékszövetkezetek elrabolt vagyona...még felsorolni is hosszú. A stadionokat fizessék ki a magyar államnak a magán sport klubok foci csapatai, és ezután tartsák fenn ők- ha valamelyik önkormányzatnak van erre jutó felelsleges forrása- minden önkormányzati feladat maximális teljeseitése után, egye fene-. támogassa.
Peller Anikó
@kereső: Csak színlelni tudnak. Ha valóban beadná a derekát akkor másnap mehetnének a börtönbe.

Ja persze kopasz seggel, mivel a felsoroltak természetesen záradékok, a derékbeadás tartozékai.

Nyilván sohanapján.
Havanagi
@Gazella: Sajnos egy szépséghibája van az ügyneK.a debll ( mélysötét oldal) 2/3!Ha annyira sz@r ez a rendszer,hogyhogy negyedszer választják meg teljhatalmat adva a kezébe.Ezzel a kártyával érvelnek minden témában.Mi isszuk a levét a sötétségnek.
namihami
""...a kormány vállalja,...""
Húúúú, de sokszor vállalta már---látott valaki akár a legkisebb eredményt is? Persze, ha a család...
CsipkeRózsa
Ezért kapott Navracsics miniszteri beosztást, hogy legyen ott egy bennfentes az ilyen ügyek befolyásolására.

Na és hogyan lehet a megtörtént korrupciós és egyéb lenyúlásokat visszafelé megszüntetni?
drrotf
Szerintem a kompromisszum a politika egyik alapvetése.Ha a felek nem tudnak vagy akarnak kompromisszumot kötni, akkor diktálni akarnak a másik nemzetnek és az soha nem vezet végleges és jó megoldásra.A kompromisszumban nem az a lényeg hogy a felek engedtek a másiknak, mert ugye a kompromisszum azt jelenti,hogy minden fél enged az álláspontjából, hanem az hogy végül kinek az akarat fog érvényesülni, megvalósulni!Ezt még most itt nem tudjuk, de ha inkább az EU álláspontja fog érvényesülni, és nem enged például a jogállamiságot érintő alapvető kérdésekben,vagy abban hogy az eus pénzek elköltésének ellenőrzés tekintetében az EU-nak legyen ellenőrzési joga, akkor Navracsicsot nagyon fogom sajnálni, mert az lesz a szöveg hogy ezt az egyezséget nem Orbán kötötte, ami természetesen nem igaz, mert a megállapodást Orbán fogja aláírni!
Peller Anikó
@drrotf: Ebben a tekintetben kompromisszumnak helye nincs.

Ha egy bankrabló azt mondja, jól van nem rablok több bankot. Majd. Egyszer.

Akkor már minden frankó? De hol van a lerabolt összeg?
kereső
@drrotf:" A koronavírus azonban új helyzetet teremtett; megroggyant a világ, benne a mi kontinensünk is. A hosszú éveken át tartó konjunktúra, a 2008-i bankcsőd után bekövetkező pénzbőség hirtelen megszakadt; valamennyi ország bajba került. Olyannyira, hogy csakis a külső segítségben reménykedhetett, abban például, hogy az unió képes lesz korábbi szokásain túllépve, friss pénzhez – közös hitelhez – juttatni tagországait. És ez a helyzet lehetőséget kínált arra is, hogy a közösség végre számoljon, és leszámoljon a terebélyesedő populizmussal, rákényszerítse szabályait, közösen vállalt értékeit, az unió előnyeit – pénz! – élvező, de a rendre fittyet hányó tagországaira. Hosszú kínlódások, egyeztetések után, végre létrehoztak egy olyan rendszert, amelyben a nélkülözhetetlen segítség feltételéül szabták a jogállami rend betartását. Abban a biztos hitben tették ezt, hogy Orbán és lengyel barátja nem fog a saját népe és az unió további huszonöt tagállamának lakossága ellen dolgozni.

Tévedtek. Bár még nem végleges a döntés, de Orbán elővette azt a bizonyos pisztolyt és most az EU fejéhez szorította. Ennek a tölténytárnak az esetében már nem lehet bízni a vak szerencsében, a lövés, a találat garantált. Mire játszik a magyar miniszterelnök? Nyilván arra, hogy a többség megijed; olyannyira szüksége van mindenkinek a pénzügyi segítségre, a túlélésre, hogy inkább hagyja veszni a jogállami értékeket, hagyja sodródni Magyarországot és Lengyelországot a 21. századi diktatúra irányába, mintsem magára hagyja a népét. És könnyen lehet, hogy Orbán számításai megint beválnak, a pillanatnyi, azaz a rövid távú érdek sokkal fontosabb, mint a hosszú távú, azaz egy emberhez méltó társadalom működése.
...
kereső
Ha így lesz, a pisztoly akkor is elsül, előbb csak a demokratikus fordulatban bízó magyaroknak okozva súlyos sérülést, de később az unió sem úszhatja meg a lövést. Az értékek feladása, a zsarolás legitimálása ugyanis magát a szövetséget teszi védtelenné, és védhetetlenné. Meglehet: most megköti az EU a rossz kompromisszumot, de ezzel arról állít ki bizonyítványt, hogy mindenkivel szemben erőtlen."

Németh Péter: Orbán orosz rulettet játszik velünk, ha hagyjuk...
Peller Anikó
@kereső: Magyarul, kompromisszumnak helye nincs.
drrotf
@kereső: Ha ez úgy lesz ahogy az utolsó bekezdésedben írod, akkor a korábbi diktatórikus rendszereket sem lehet már a mostani alapon bírálni.El kell fogadnunk hogy akkor amikor a diktatúrák kialakultak gazdaságilag az egy jó megoldás volt!Az hogy később mi lett belőlük, az már más kérdés.Mégis azt gondolom, hogy mindent a gazdaság helyzetére fogni, és olyan intézkedéseket hozni amelyek a jogállamiságot nélkülözi ,látva a korábbi diktatúrák "eredményét" áldozatait ,az egy nagy hiba, inkább egy nagy bűn! Én nem a kompromisszumok keresésében látom a bajt, hanem a rossz komromisszumok megkötésében, abban ha minden áron egyezséget akarunk kötni!
Gazella
@Havanagi: Igen maga a kis nép issza meg a levét!
Gazella
@vacsi: 7:56 persze hisz tele vagyunk keleti hitelekkel...
laszlobihari
ez a kormány is olyan mint a "lányok" az ötös út mellett a kamion parkolókban, jó pénzért ők is szinte mindent megtesznek!
volvós
Vén b.zi vidéki tanítóbácsi !!! Az eddigi szopós térdelős dolgod az EU-BAN NEM LESZ ELÉG...( én szóltam...)
kereső
@drrotf: Pontosan erről ir Németh Péter- a cikknek csak egy részét másoltam be, érdemes rákeresni és elolvasni a Népszavá-n. Arrókl nem is beszélve, ha az unio most IS! enged,azaz orbánnal ismét hajlandó lesz egy rossz kompromisszumra, az akkorra pofon a magyar demokratikus közösségnek,(nem a pártokra gondolok, hanem magunkra), hogy a fal adja a másikat.
bence
Ezek pénzért még a saját anyjukat is eladnák ! Óva intem az EU-t , hogy bármilyen alkut kössön velük !
Gazella
@csak úgy...: És mégis nyilt keleti hitelekkel
Yoda69
@Peller Anikó: Jogos, ez lemaradt. De ezt meg az unio se tudja kisajtolni beloluk, csakis egy kormanyvaltas.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.