Gulyás Gergely szerint leegyszerűsítő, hogy Kirill pátriárka háborúpárti lenne.

A magyar kormány továbbra is foggal-körömmel védi Kirill pátriárkát, hiába akad ki emiatt mindenki körülöttünk

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter  és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. június 17-én. MTI/Soós Lajos

A magyar kormány erőteljes tiltakozása miatt lekerült az orosz ortodox egyház vezetője az Európai Unió szankciós listájáról. Brüsszel azzal vádolta a moszkvai pátriárkát, hogy aktívan támogatja Oroszország Ukrajna elleni háborúját. Kirill egy prédikációjában azt mondta, Oroszország nem támadott meg senkit, és nem is akart háborút, csupán határait védte.

Kirill pátriárka nem egyértelműen háborúpárti a kormány szerint

A Kirill pátriárkát érintő újságírói kérdésre Gulyás Gergely a pénteki Kormányinfón kifejtette:

vitatkozni lehet azzal, hogy az orosz pátriárka nyíltan támogatja-e a háborút, leegyszerűsítőnek tartja, hogy háborúpárti lenne.

Azért vétózták meg az ellen irányuló szankciókat, mert a béketeremtéshez kellenek az egyházak.

Mindeközben csütörtökön szankciókat jelentett be a brit kormány több orosz katonai vezető, kormánytisztviselő és közéleti személyiség, köztük Kirill pátriárka, az orosz ortodox egyház vezetője ellen is. 

Kirill pátriárka a londoni külügyminisztérium indoklása szerint azért került fel az újabb szankciólistára, mert több nyilatkozatában is támogatta az Ukrajna ellen indított orosz háborút, előmozdítva ezzel az Ukrajna destabilizálását, területi integritásának, szuverenitásának vagy függetlenségének kikezdését célzó akciókat.

Forrás: Index, Telex

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
A keresztény kurdok irigykedve várják, hogy Orbán értük is szót emel Erdogán barátjánál, vagy legalább odaküldi a keresztényeket védő államtitkárát, hogy segítsen rajtuk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Pippantsátok is le...szép sorjában( körösztényileg)
kereső
'"A Kirill pátriárkát érintő újságírói kérdésre Gulyás Gergely a pénteki Kormányinfón kifejtette:

vitatkozni lehet azzal, hogy az orosz pátriárka nyíltan támogatja-e a háborút, leegyszerűsítőnek tartja, hogy háborúpárti lenne.

Azért vétózták meg az ellen irányuló szankciókat, mert a béketeremtéshez kellenek az egyházak"

Tényleg?? Mi sem bizonyitja jobban a háború pártiságát, hogy megáldja azokat, akik a buchai mészárlást elkövették, megáldja a fegyvereket, amelyek "élet kioltására alkalmasak"- hogy orbán szavaival éljek.
Nem mellesleg putyin egyik fő ideológusa- na ezért nem lehet szankcionálni- és köztörvényes bűnökből származik a 4,2 milliárd dolláros vagyona, és a KGB alkalmazta anno.
Még ez sem elég bizonyiték a magyar kormánynak-és orbánnak? Persze hogy nem, mert csak a céljai elérése érdekében használja fel a vallást, és él vissza az emberek hitével.
Pálinkás Pál
gyönyörű kép... a zsidó lány meg a buzzancs...magyarország,így szeretlek...
nezelodo
A keresztény kurdok irigykedve várják, hogy Orbán értük is szót emel Erdogán barátjánál, vagy legalább odaküldi a keresztényeket védő államtitkárát, hogy segítsen rajtuk.
CsipkeRózsa
"leegyszerűsítő, hogy Kirill pátriárka háborúpárti lenne."

Miért kellene túlragozni, a lényeg, hogy az.
nezelodo
Putyinnak is fontos a fegyverek megáldása, mert csak az Istenben bízhat, akinek régebben még a létét is tagadta, mint ahogyan a magyar "keresztény" kis barátja is. Nyilván az ukránok fegyvereit is megáldotta az egyházuk feje és papjai, ugyanazon Istenhez imádkozva.
Aki Én
Az nem volt leegyszerűsítő, hogy az ellenzék oltásellenes?
Ennek a meleglelkületű óvodásnak sincs már egy őszinte megnyilvánulása.
Ha őszinte lenne, coming outolna gyorsan, hogy nyugodtam létezhessen.
134.bátor
Èrdekes,mikor az iráni vallási vezető ellen kellett szankciókat èletbe lèptetni, azonnal aláîrták!! Vajon mit tudhat ez a vèn szar,hogy ennyire vèdi a dagadèk?? Vagy mindegy,csak vètózhasson..
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Ma kirill holnap más...gondolom érted mit akarok kifejezni.
Szóval nem a papot védi a magyar kormány, hanem a náci szellem ellen tiltakozik.
Nessy
@134.bátor: Ma már a " vagy mindegy, csak vétózhasson" a lényeg! Agresszív kismalac??
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Tévedsz, Putyint védi:

"Egykori besúgó, a háború lelkes híve: kicsoda Kirill pátriárka, akit Orbán megvédett a szankcióktól?"

hu.euronews.com/2022/06/02/egykori-besugo-a-haboru-lelkes-hive-kicsoda-kirill-patriarka-akit-orban-megvedett-a-szankc
justhpeter
@Maccska: Háborúpártiaknak nem nyaljuk a seggét. Ennyi.
kereső
Érdekes, hogy orbánéknak nem böffen fel safarov- aki vallási meggyőződésből fejezte le katonatársát. Akkor és ott nem volt fontos a vallásszabadság, amikor navracsics aláirta a szabadon bocsájtását?
simmering73
“Kirill” a keresztényfasizmus ideológusa, amely az orosz messianizmus legdurvább leágazása, amelynek lényege, hogy az oroszok nemzeti-faji alapon őrzik és védelmezik a “kereszténységet”, amit állami szinten a fasizmussal, nemzetközi szinten pedig nukleáris erővel és hatalommal kell megvédeni és terjeszteni, az egyéni jogok biztosítása által “elfajzott” Nyugattal szemben. A “Kirill” nevű szélhámos, bűnöző és fasiszta ideológus minden elmélete, minden megnyilvánulása ellentétes a Bibliával, Krisztussal és a kereszténységgel, ez az ember maga egy istenkáromlás."
nepszava.us/kirill-patriarka-nem-kereszteny-orban-egy-fasiszta-bunozot-es-nepirto-terroristat-vedett-meg/
namihami
Hová lenne az orb...isteni tévedhetetlenség, ha bevallanák a Vezér tévedését? Az isten tökéletes
Ha bevallaná, amkor megindulhatna a kételkedés.
Mint a kötés. Ha egy helyen szakad, felfeslik.
laszlobihari
@nezelodo: Jaroslav Hasek is megírta már a "Svejk" című művében! bár ott a keleti és a nyugati egyházak ellenségeskedésére írta meg a példázatát.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Felfogás dolga. Kirill mint legnagyobb rangú pap ugyanúgy védi a saját vallását és országát mint bármely másvallás vezetője. ...és megítélésem szerint semmivel sem nagyobb háborúspárti mint bármely olyan ország vallási vezetője ahol cirkuszok vannak. Az, hogy ez most érdem vagy elitélendő dolog csak akkor tudjuk megítélni ha a saját vallási nézeteinkkel szembe hasonlítjuk.
ómió
Hát, kellett belénk sulykolni ezt az egyház és állam különválasztást!? És mik nem jönnek ki belőle!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.