Tízből hat magyar, a válaszadók 62 százaléka harcolna a hazája megvédéséért, ha Magyarországot megtámadná egy másik ország – derült ki a Publicus Intézet május 26-30. között, 1004 fő megkérdezésével készített országos reprezentatív közvéleménykutatásából. 

Tízből hat magyar harcolna ha megtámadnák az országot: a Fidesz-szavazók közül többen ragadnának fegyvert
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A válaszok alapján kiderült:

ha lenne egy háború, amiben Magyarország is érintett, minden második megkérdezett inkább harcolna a hazája érdekében. A válaszadók némileg kevesebb mint fele azonban nem tenne így egy háborús konfliktus esetén.

Amennyiben Magyarország megtámadna egy másik országot, akkor tízből nyolc válaszadó inkább nem harcolna egy ilyen háborúban. Ha egy ilyen konfliktusra kerülne sor, akkor csak minden tízedik válaszadó fogna fegyvert.

A felmérésből kiderült az is, hogy a Fidesz-szavazók közül többen ragadnának fegyvert háborús helyzetben, mint az ellenzékiek közül.

Ha lenne egy háború, amiben Magyarország is érintett, Fidesz szavazók kétharmada (65 százalék), a választásokon együttműködő ellenzéki pártok szavazóinak a 44 százaléka, illetve közel ennyi (40 százalék) bizonytalan szavazó inkább harcolna a hazája érdekében.

Amennyiben Magyarország megtámadna egy másik országot, akkor a választásokon együttműködő ellenzéki pártok szavazóinak 93 százaléka, 85 százalék bizonytalan szavazó, illetve a Fidesz szavazók 73 százaléka inkább nem harcolna egy ilyen háborúban.

Forrás: HVG.hu

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
EZÉRT a Magyarországért (lásd még Orbanisztán) harcoljanak a 2,5 + 0,5 millióan. Ha megszavazták, védjék. Egy olyan ország, ami Orbán-mentes, az minden tekintetben csak jobb lenne.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
Mielőtt elmennénk a hazáért harcolni, előtte rendet tennénk itthon!
Clavigo
@Shikari: Buckafalván tegyél rendet,,a putridban..a muttert tereld be a sarokról,,..( már mindenkivel kötekedik )...
Shikari
@Clavigo: Taknyos! Túl nagy a pofád kis buzi létedre!
ómió
@Yoda69: Akkor, azért "prájdoltok" velük együtt, "sorolás nélkül is", bolsiék idiótája, hogy másra hazudhassátok az aberróbolsi fajtátokat!?
szegfue
@Horizont: tegnap 6:51 Nekem is az jutott elsőre az eszembe, hogy azok, akik még a kötelező katonaságon részt vettek, ill. valamilyen katonai képzés "rájuk ragadt", azok ma már 45-50 évesek. Lehet, hogy még emlékeznek 1-1 éles lőgyakorlatra, talán még fizikálisan is alkalmasak egy esetleges "bevetésre". De ahogy elnézem a településen is a fiataljainkat... görnyedt a járásuk, véznák, 1 széllökés le is teritheti őket... ők védenék meg a hazát? Ja, szájkaratéval!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.